• La Lola

    Hemmagjorda hamburgare?

    Nån som har ett kanonrecept på färsen och lite roliga tillbehör?

    Kanske ett enkelt recept på hamburgerbröd också?


    *mamma till Alma (maj 2000) och Hedda (mars 2009)*
  • Svar på tråden Hemmagjorda hamburgare?
  • Carnitas

    Väl avvägd tillagningstid, så slipper man göra pannbiff(dvs blanda i massa konstiga saker som ströbröd och ägg, som inte hör hemma i en burgare).

  • phillipha

    Jag brukar bara ta färsen och dela i lagom stora burgare, forma till en boll, platta till, salta o peppra och pensla med bbqsås. Sist grilla :)

  • skaparlust

    Om man slänger i ägg, ströbröd, lök och annat blir det ju pannbiff istället för hamburgare. Hamburgare ska helst smaka rent kött tycker jag.

  • Carnitas
    skaparlust skrev 2014-04-29 19:26:23 följande:
    Om man slänger i ägg, ströbröd, lök och annat blir det ju pannbiff istället för hamburgare. Hamburgare ska helst smaka rent kött tycker jag.

    Lök kan jag acceptera, då den har en smakhöjande effekt.


    Medans ägg och ströbröd, bara påverkar konsistensen.

  • Gurkan

    Högrevsfärs bara som den är, salt och svartpeppar efter du format biffar. Stek den så de är rosa i mitten. Ta en skiva gott bröd och smörstek. Lägg blandad sallad på exempelvis isberg och mache, skivad tomat, tunna skivor rödlök, hamburgaren, baby ray bbq sauce, bearnaise eller majonnäs. Klart att äta!

  • skaparlust
    Carnitas skrev 2014-04-29 19:29:04 följande:

    Lök kan jag acceptera, då den har en smakhöjande effekt.


    Medans ägg och ströbröd, bara påverkar konsistensen.


    Lök i färsen ger löksmak. Till hamburgare har man lökringar så får man inte bara löksmaken utan också krisp och fräsch-het.
  • Carnitas
    skaparlust skrev 2014-04-29 19:42:34 följande:
    Lök i färsen ger löksmak. Till hamburgare har man lökringar så får man inte bara löksmaken utan också krisp och fräsch-het. smile1.gif

    Det var ju detta jag ville säga, att det ger smak och då en krydda.


    Där ägg och ströbröd, bidrar väldans lite till smak.


     


    Sen hindrar ju det inte att man har lökringar ändå.


    Även kan man låta löken andas i 15min, så får den mildare smak.


    Men gillar man inte lök alls, som du verkar göra.


    Så ska man givetvis inte ha lök i.


     


    Sen ska jag givetvis säga att jag inte har så ofta lök i.


    Utan jag gör olika varianter, från gång till annan.

  • skaparlust
    Carnitas skrev 2014-04-29 19:45:30 följande:

    Det var ju detta jag ville säga, att det ger smak och då en krydda.


    Där ägg och ströbröd, bidrar väldans lite till smak.


    Okej, men jag håller inte med. Utan tvivel ger löken smak (löksmak), men den förhöjer inte smaken - det är olika saker för mig - just i en färsbiff. Jag gillar lök, men inte i färsen. Dessutom skulle vilket barn som helst kunna intyga att lök i färsbiffen påverkar konsistensen.

    Lök kan däremot fungera smakförhöjande i långkok med flera ingredienser, där alla ingredienser tar smak av varandra.

    Men smaken är som baken.

  • skaparlust
    skaparlust skrev 2014-04-29 19:54:41 följande:
    Jag gillar lök, men inte i färsen på en hamburgare - för tydlighet.

Svar på tråden Hemmagjorda hamburgare?