• SAD

    medicinering add/adhd

    Vår dotter har precis börjat med Ritalin, vi fick rådet att inte läsa biverkningarna för det är MASSOR och långt ifrån alla råkat ut för dom, visst våran tjej kommer kanske gå ner lite i vikt så man tappat aptiten i början, och känslorna kommer komma ikapp henne men överlag så hjälper dessa tabletter mer.

    Ritalinet ska hjälpa henne att koncentrera sig bättre i skolan samt hejda sig och tänka efter innan det blir för vilt.

  • SAD
    Lindsey Egot the only one skrev 2014-03-21 21:54:31 följande:

    Jag läste på om dessa mediciner häromdagen. Vi ska nämligen samtala med läkaren ang läkemedel. Och NÄ! En av biverkningarna på alla dessa läkemedel är självmordstankar och det vill vi inte att vårt barn ska råka ut för. Han har en syster som dött i självmord och vi vill INTE råka ut för det igen. ALDRIG!


    Jag behagar verkligen!

    (Vet till viss del hur det är då min bror tog livet av sig för inte så länge sedan)

    Men, det kan vara väldigt få som just fått själmordstankar och ibland kan det bli värre om man inte medicinerar då dom ofta råkar i trubbel och inte kan hejda sig.
  • SAD
    Bea78 skrev 2014-03-21 22:11:45 följande:
    Min son behöver framförallt hjälp med koncentrationen i skolan, han tappar fokus jättelätt och kan sällan/aldrig slutföra en uppgift på en gång.
    Det är riktigt jobbigt för honom, och han tappar ju humöret för minsta lilla motgång. Så ska han ju inte behöva ha det, inte om det finns medicin som kan hjälpa.
    Svårt.
    Min dotter äter medicinen på morgonen så verkar den 6 timmar, just för att hon ska kunna sitta still och koncentrera sig i skolan, tycker ni ska prova! Läkarna vet vad dom gör, antar att det är en läkare som är specialiserad på just adhd/add?
  • SAD
    Lindsey Egot the only one skrev 2014-03-21 22:35:43 följande:
    Att ge rådet att INTE läsa biverkningarna är direkt korkat och farligt råd. Man kan faktiskt få hjärtinfarkt av dom
    Och du tror inte vi skulle märka om hon fick en hjärtattack? Det behöver vi knappast läsa om i bibacksedeln..
  • SAD
    Lindsey Egot the only one skrev 2014-03-21 22:47:59 följande:
    Och hjärtinfarkt på barn visar sig kanske inte på samma sätt som på vuxna. Det är ju olika symptom mellan män och kvinnor också för den delen. Och jag vet att vissa blir hjälpta och det är jätte bra.
    Om vi på något sätt märker något annorlunda med vår dotter så tar vi självklart kontakt med läkare.
Svar på tråden medicinering add/adhd