• Gathehielm

    Panik!! Totalt stopp i toaletten!

    Anonym (H.) skrev 2014-03-24 11:38:26 följande:
    Är det stopp i toan så kan man låta det stå någon timme och sen spola. Då brukar det lösa upp sig. Men kommer det upp vatten i duschen så verkar det ju vara något större fel. 
    Enig. Låt det ligga en timme eller så. Koka sedan upp en gryta med vatten och häll i (förutsatt att skålen inte är överfull längre). Löser upp ordentligt och spolar rent hundra gånger bättre än kallvatten.

    Hade en liknande när jag var utbytesstudent i England. Hade precis hälsat på nya familjen, gick på toa, fick stopp i avloppet och rövprodukter över hela golvet. Strålande första intryck Skrattande
  • Gathehielm
    Anonym (Orolig) skrev 2014-03-24 11:54:02 följande:
    Åh fy tusan. Ja, jag testar det när jag åter är hemma! Vattnet jag hade var varmvatten från duschen, men testar med kokhett sen! Har som sagt hällt i lite allt möjligt i toan nu i hopp om att det ska hjälpa. Min nya medicinering gör att jag dricker mycket mer än i vanliga fall, så jag är jättekissnödig nu med. Så jäkla typiskt. Får gå på toa vid byggvaruhuset, haha.
    Tänkte handla på mig i alla fall rensband (de har fått dåliga betyg hos clas ohlson, så kanske från något annat ställe) och något mer om jag hittar. Det kan ju vara nyttigt att ha inför framtiden med!
    Det går ju alltid att pissa i en spann eller liknande, om det kniper.
    Förmodligen så är det papper son proppar igen. En strid ström kokvatten har alltid funkat för mig.
  • Gathehielm
    Anonym (jag med) skrev 2014-03-24 12:24:51 följande:

    Det är ofta tamponger som kan vara den sista utlösande faktorn. En spolfirma jag pratade med fick rycka ut pga en dildo som gjort totalstopp i hela systemet.Flört
    Hahaha! Hade ägaren glömt att den satt i, eller?
  • Gathehielm
    Anonym (Orolig) skrev 2014-03-24 12:59:10 följande:
    Jag försöker lugna mig. Av kokvattnet gjorde jag också en kopp te.

    Jag hällde 3 liter kokande vatten i toaletten och hörde ett "bubbel", kan det vara gott eller ont? Kan jag testa spola nu eller ska jag låta varmvattnet vara där ett tag? (Borde jag ha haft mer kokande vatten?)
    Rann kokvattnet undan ordentligt? I så fall kan du nog prova att spola.
    Bubbel brukar vara ett gott tecken. Betyder ju att det rör sig där nere i vilket fall som helst.
  • Gathehielm

    Jag hade nog hällt i en bytta kokvatten till (ursäkta om jag låter som en hackig skiva) och ta det därifrån.

  • Gathehielm
    Anonym (Orolig) skrev 2014-03-24 17:29:52 följande:
    Avloppet är nu fixat! Det gick jättesnabbt och nu ska allt fungera. Nu ska jag gå på toa och sen ta en dusch, haha. Tack så mycket för allt stöd och alla tips allihopa! Skål
    Fan vad gött! Ha en go kväll!
Svar på tråden Panik!! Totalt stopp i toaletten!