• Smulan 89

    Var du högljudd under din förlossning?

    Skrek inte under någon av mina två förlossningar (vaginala). Under första var jag rädd och trött i slutet och hade lite panik stundtals (24 tim av värkar, varav drygt en timme krystvärkar)
    Andra förlossningen var jag ganska lugn hela tiden. Minns tex när bm "hängde" på min mage efter bebisen kommit ut (jag blödde mycket, då livmodern inte ville dra ihop sig). Då sa jag bara helt lugnt: Det där var inte snällt. Nu gör det väldigt ont.

  • Smulan 89
    Cynnis skrev 2014-04-05 21:24:44 följande:
    Förlåt om jag bara bryter mig in i diskussionen men..."Hängde" på din mage??! Har själv inga barn, så det kanske är nåt jag missat...Men gör bm så? =O
    Vet inte om bm alltid gör så, men de brukar trycka en del på magen för att känna att livmodern drar ihop sig (gör ONT, när man nyss fött barn och är öm som fan). Min livmoder ville inte dra ihop sig och det bara rann ut blod, så jag hamnade på operation för att fixa denna och stoppa blödningen. Förlorade 2,5 liter blod. Låter nog vätte än vad det är, för 1,5 dygn senare åkte vi hem och direkt till syrrans student. Jag var ju sliten, men kände att jag klarade av det.

    Det brukar vara någon bm som trycker på magen flera gånger efter förlossningen för att se att livmodern drar ihop sig som den ska. Då brukar man känna att det rinner blod samtidigt som hon trycker. Jag har fött två barn vaginalt och min kompis tre barn vaginalt på samma sjukhus, så antar att det är en koll de brukar göra.
Svar på tråden Var du högljudd under din förlossning?