Inlägg från: Almina |Visa alla inlägg
  • Almina

    Den stora tråden om amning! Vilka amningsprylar behöver man?

    Jag har fem amnings-bh:ar, vilket egentligen är lite fler än vad som är nödvändigt. Tre av dem är av typ sport-bh-modell som jag använder framför allt på natten och hemmavid. Jag läcker så mycket mjölk att jag måste ha bh på natten med amningsinlägg. I början använde jag också mjölkuppsamlare för det bröstet jag inte ammade på eftersom det läckte så mycket. Men sådant är ju bäst att skaffa om man märker ett behov av det!

    Jag har framför allt använt tvättbara amningsinlägg, men det är ju smidigt att ha ett gäng engångs också, om alla är i tvätten. Till en början kan ett paket engångs räcka, det är ju inte säkert att du kommer ha ett behov av dem.

    Bröstpump är inte säkert att du behöver alls, så det kan du gott vänta med att köpa.

    Gällande amningskläder så köpte jag ett par billiga tröjor på HM. I övrigt använde jag vanliga kläder och en filt. Ett bra alternativ är att skaffa ett par djupt urringade linnen och sedan använda vanliga tröjor över. Då kan man dra upp tröjan och dra ner urringningen på linnet när man ska amma.

    Sammanfattningsvis är det inte mycket du behöver köpa innan, utan det är bättre att skaffa om behovet uppstår. Det jag skulle skaffa i förväg är två billiga mjuka amnings-bh:ar. Det är bättre att köpa fler och bättre kvalité när du vet exakt vilken storlek dina bröst får.

Svar på tråden Den stora tråden om amning! Vilka amningsprylar behöver man?