• Anonym (Osäker)

    Är det ok att bo granne med ett Lss-boende?

    Vi håller på att leta hus och har hittat det perfekta huset för oss. Nu är det så att grannhuset framöver ska byggas om till ett lss-boende med flera lägenheter som ska vara permanent boende för personer med utvecklingsstörning och/eller autism. Jag undrar om någon har erfarenhet av att bo precis granne med ett lss-boende? Hur är det i så fall? Du som jobbar på ett sådant boende kanske också vet om grannar upplevt det som störande? Tror ni att marknadsvärdet på huset kommer att sjunka efter att boendet finns där?

    Jag behöver inga pekpinnar om alla människors rätt att leva och samexistera. Jag har inget emot människor med funktionsnedsättningar. Jag vill bara som de flesta andra inte ha störiga grannar, oavsett vilka de är.
    Jättetacksam för svar om era erfarenheter!

  • Svar på tråden Är det ok att bo granne med ett Lss-boende?
  • Anonym (?)

    Varför skulle inte det vara ok?  Skulle de vara mer störande för att de är utvecklingsstörda menar du? Eller är du rädd för dem kanske? För att de är annorlunda?   

  • Anonym (.)

    Alltså, de flesta med autism är ju ganska "folkskygga" och osociala av sig. Så jag tror att det är betydligt lugnare med sådana grannar än med ett hus med enbart småbarnsfamiljer i...

  • fluu

    Jag gjorde det som barn, i ett lägenhetsområde. "Vi" stördes inte av boendet, men de stördes ibland av elaka ungar som mobbade en stackars man.


    Jag är Narcissus, en fåfäng fakir SAVE ME KAIZER!
  • nyans

    Det beror helt på vilka som bor där. Förmodligen går det bra - ni kanske inte märker av det alls - men vissa med t ex autism kan vara både utåtagerande och "högljudda".

  • nyans
    Anonym (?) skrev 2014-04-17 19:52:14 följande:
    Varför skulle inte det vara ok?  Skulle de vara mer störande för att de är utvecklingsstörda menar du? Eller är du rädd för dem kanske? För att de är annorlunda?   
    Om de beter sig störande givetvis, vad annars?
  • sextiotalist

    Har bott länge med ett LSS-boende som nästan granne, inga problem. En vinkar alltid glatt åt mig när jag är ute och joggar

  • Madmoiselle
    nyans skrev 2014-04-17 20:00:25 följande:
    Om de beter sig störande givetvis, vad annars?



    Varför skulle folk på ett LSS boende bete sig mer störande än någon annan?
  • nyans
    Madmoiselle skrev 2014-04-17 20:02:10 följande:


    Varför skulle folk på ett LSS boende bete sig mer störande än någon annan?
    Som jag skrev, det beror på vilka som bor där. Det kan gå hur bra som helst, men vissa med psykiska och / eller intellektuella funktionshinder är utåtagerande och högljudda. Det kan knappast ha undgått någon som är det minsta insatt?
  • Anonym (...)

    Det finns nog en större risk att de störs av er.

  • enola

    Tror inte alls att ni behöver oroa er. Visst, vissa med utvecklingsstörning eller autism kan vara utåtagerande och högljudda, men för det första så är sådana personer sällan utåtagerande sådär random mot vem som helst, utan det handlar i regel om situationer där personen känner press. Och högljudda är ju barn också emellanåt :)

Svar på tråden Är det ok att bo granne med ett Lss-boende?