Inlägg från: Anonym (Frajda) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Frajda)

    Är det ok att bo granne med ett Lss-boende?

    Anonym (Nja) skrev 2014-04-18 22:30:25 följande:

    Varför så dryg? Har jag varit taskig mot dig personligen? Jag vet bara att ett boende för flyktingbarn blev ett utslussningshem för yngre missbrukare för ett pass år sedan då min moster hann flytta precis innan husvärdet dök som en sten. Jag jobbar med dementa sedan 10 år tillbaka och har väldigt bra koll på hur boendeplatser fördelas och kommunen kommer undan med en himla massa genom att nyttja korttidsboenden med en maxtid på tre månader till boenden för två år. Lägg av med attityden att du vet allt om verkligheten för det stämmer bevisligen inte. Sur påsk på dig!

    Som någon tidigare skrev, det finns lagar även för äldre de behöver inte vänta i åratal på att få boende och det går inte heller att jämföra asylboenden med boenden där klienterna har egna kontrakt som vem som helst annan.

    För att påstå dig jobba med dementa så verkar du ha väldigt dålig koll på hur lagarna fungerar.
  • Anonym (Frajda)
    VickeVira skrev 2014-04-19 17:19:44 följande:

    Ja de allra flesta är det, jag har bara stött på två aggressiva under mina år inom yrket men ska jag vara ärlig så hade det för mig räckt med att ha en av dem som granne och jag hade blivit galen. Den ena skrek som en vettvilling dagarna i ända och kunde vara väldigt hotfull just mot barn och den andra var sexuellt utåtagerande och blottade sig och sånt. Alla andra boende jag jobbat med skulle jag älska att ha som grannar, hur trevliga och fina som helst. Men väl medveten om att det finns ett litet fåtal som kan bli påfrestande gör nog att jag tyvärr inte flyttat dit ändå...

    Varför då? De flesta farliga människorna bor inte på gruppboende med rätt medicinering och personal, de personerna bor ute i samhället precis som vi andra inte allt för sällan drogpåverkade och utan koll av någon.
  • Anonym (Frajda)
    Anonym skrev 2014-04-19 09:24:45 följande:
    Jag har jobbat inom äldreomsorgen (med dementa) i över 10 år och även haft anhöriga på äldreboende. Idag är jag dessutom fritidspolitiker och ser hur resurser fördelas. Så ja, jag vet vad jag pratar om. Du kan inte jämföra egen assistent med dementa som sitter 15-20 st på en personal.

    Eh, dementa sitter inte 15-20 personer på samma avdelning till att börja med och precis som lilla my skrev så har de flesta på LSS boende inte egna assistenter utan personal och inte fler än vad de har på demensboendena.
  • Anonym (Frajda)
    Anonym (Nja) skrev 2014-04-19 13:36:29 följande:

    Jag har aldrig någonsin påpekat att jag är kung på något så även där kommer ditt dryga lilla sätt in och hittar på. Jag skrev hur jag hade tänkt när det kommer till ts fråga. Att du sen gör in och ryker att jag ska kolla "hur verkligheten ser ut" är bara ett litet surf*ttebeteende och faktiskt visst både otrevligt och drygt. Varsågod, du får vad du bäddat för! Hur kompetent du sedan sedan vill föreställa dig vara är inte speciellt intressant. Jag skrev det jag tyckte, vad du sen tycker om min åsikt är lika mkt värt som en hög bajs. Du kanske ska lägga ner viffandet som en liten chihuahua bara för att andra tycker annorlunda än dig i ett öppet forum.

    Det är ju flera som reagerat på dina inlägg som är helt utan verklighetsförankring, moget att sitta som anonym och hoppa på andra tex genom att kalla dem för surfittor osv.

    Givet för mig är att någon som är kunnig i ämnets ord väger tyngre än en åsikt tagen ur luften.
Svar på tråden Är det ok att bo granne med ett Lss-boende?