Inlägg från: hellokill3r |Visa alla inlägg
  • hellokill3r

    Vem skapade träden, grönsakerna och blommorna? Vad säger ni, evolutionstroende?

    Gudasänd skrev 2014-04-19 20:31:36 följande:
    Så hur uppkom växterna då?



    sv.m.wikipedia.org/wiki/Växternas_evolution

    Och de första algerna uppstod ur enkärniga celler. De cellerna uppstod antagligen ur en kemisk reaktion eller liknande som vi ännu inte listat ut
  • hellokill3r
    Gudasänd skrev 2014-04-19 22:05:16 följande:
    Vad har vilda fantasier med vetenskap att göra? Algerna alstrades ur enkärniga celler?

    Vad i Herrens Namn...  Alger har aldrig observerats uppstå ur enkärniga celler, ej heller är det biologiskt möjligt, då enkärniga celler inte är någon livsform, till skillnad mot alger... Celler uppstått ur kemiska reaktioner? 

    Är det ingen hejd på den livliga fantasin...  Kemiska reaktioner kan ALDRIG alstra liv!

    Varför?

    Jo, eftersom det krävs att man tillför den aktiva livgivande principen, själen!

    Utan själ, inget liv !!!

    Okej?



    Jag tror inte på själar.
  • hellokill3r
    Gudasänd skrev 2014-04-20 14:34:10 följande:
    Då tror du alltså inte på dig själv? 

    För hur skulle din köttkostym som du bebor, kunna fungera utan din (själen, jaget, subjektet, individen, atman) levande närvaro i den...



    Som sagt, du är ju helt verklighetsfrånvänd om du inte ens förstår grundläggande neurologi. Min hjärna är där mitt jag och min personlighet sitter. Den styr mig och hur jag uppfattar världen. Min dotter blev hjärnskadad för en tid sen och kan inte längre styra sin kropp, och har blivit personlighetsförändrad.
  • hellokill3r
    Gudasänd skrev 2014-04-21 00:51:55 följande:
    Jaget sitter i hjärnan? 

    www.familjeliv.se/Forum-26-66/m49748246.html

    Okej?

    Gudasänd skrev 2014-04-21 00:51:55 följande:
    Jaget sitter i hjärnan? 

    www.familjeliv.se/Forum-26-66/m49748246.html

    Okej?



    Du har tydligen aldrig varit med om att någon fått en stor hjärnskada. Om du hade det hade du inte ens trott på det där själv. Hur kommer det sig då att min dotters personlighet är totalt förändrad efter en hjärnskada då om personligheten sitter i hjärtat? Hon gillar inte sin gamla favoritmat, hon brukade hata musik nu älskar hon det, hon har helt andra preferenser, hon har blivit envisare, och mer busig än innan, hon gillar andra leksaker, och andra upplevelser etc.. Hon är som en helt annan människa. Hur förklarar du det då? Hennes hjärta är ju oskadat?
  • hellokill3r
    Gudasänd skrev 2014-04-21 12:44:40 följande:
    HJÄRNSKADOR = SKADOR PÅ VÅR BIOLOGISKA TRANSFORMATOR!

    Det enda som personlighetsförändringar pga hjärnskador bevisar, är att det existerar en ömsesidig påverkan mellan hjärnan och sinnet/psyket. Under inga förhållanden kan det tas som bevis för att hjärnan skulle vara ursprung till själva medvetandet (själens energi) och förmågan till att uppleva förnimmelser, känslor, tankar, etc.

    Det är lika ologiskt att tro att medvetandet och minnena genereras av hjärnan, bara för att personligheten förändras pga hjärnskador och minnesförluster, som att tro att själva TV-programmet produceras inne i TV-apparaten, bara för att bild och ljus störs pga av skador i TV:n.

    Tankarna är som signalen som går till TV:n och skapar bilden och medvetandet är det som genererar tankarna.

    På samma sätt som radioapparaten inte skapar radioprogrammet, utan är bara en transformator som omvandlar de strålformiga radiovågorna till fysiska ljudvågor, så skapar inte heller den fysiska hjärnan medvetandefunktionen, utan är precis som radioapparaten bara en transformator för de strålformiga medvetandeenergierna, som genereras av själen, vårt medvetna Jag!

    Om kopplingarna inne i hjärnan inte längre fungerar som de ska, så är det ju bara naturligt att vi själar inte längre kan kommunicera optimalt med omvärlden, att vår personlighet förändras, på samma sätt som när transistorerna i radioapparaten har pajat, så kan inte radion längre på samma sätt som tidigare, omvandla och vidarebefordra radiovågorna som den tar emot.

    Hjärnan har alltså därmed förlorat sin kapacitet att motta och/eller vidarebefordra tankarna som produceras i sinnet, i vår subtila astralkropp!

    Liksom radiovågorna inte dör eller upphör att existera bara för att radioapparaten slutat fungera, så upphör inte heller själens medvetandefunktion bara för att hjärnan slutat fungera.

    Det finns många studier som påvisar att hjärttransplantationer påverkar ens personlighet. Enligt Illustrerad Vetenskap, så ska personligheten sitta i hjärtat, inte i hjärnan:

    illvet.se/manniskan/sjukdom-behandling/personligheten-sitter-i-hjartat

    www.morgenster.org/heart.htm

    www.aftonbladet.se/nyheter/article2216869.ab

    www.dailymail.co.uk/news/worldnews/article-1237998/Heart-transplant-patient-gets-craving-food-eaten-organ-donor.html



    Det är urkorkat att jämföra en hjärnskada med en trasig radio
  • hellokill3r
    hellokill3r skrev 2014-04-21 14:51:33 följande:
    Det är urkorkat att jämföra en hjärnskada med en trasig radio



    Och om man nu jämför så så innebär inte en trasig radio att den börjar sända ett helt annat program, utan bara att programmet inte kommer fram, eller blir brusigt. Det ändrar inte det som sänds. Min dotter sänder helt andra program (minnen, känslor, personlighetsdrag). En trasig radio skapar inte magiskt nya radioprogram och programledare
  • hellokill3r
    Gudasänd skrev 2014-04-21 18:08:06 följande:
    I din dotters fall så kan det vara minnen, känslor och personlighesdrag från hennes föregående inkarnation...



    Alltså du är ju helt väck. Har inte lust att diskutera detta mer, för det är som att prata med en korkad vägg. Jag tror naturligtvis inte på inkarnationer om jag inte tror på själar, det måste du väl förstå.
Svar på tråden Vem skapade träden, grönsakerna och blommorna? Vad säger ni, evolutionstroende?