Inlägg från: MadlenA |Visa alla inlägg
  • MadlenA

    Vem skapade träden, grönsakerna och blommorna? Vad säger ni, evolutionstroende?

    Härligt att du har evolution inom citationstecken.

    Vi råkar leva i ett universum där allting klickar, såkallad finetuning. Allting som lever och andas i världen har sin speciella plats och funktion, om det skulle vara så att funktionen med tiden blir onödig/otillräcklig sker en långsam förändring för att till slut kunna "passa in", såkallad evolution.

    Allting har uppkommit långsamt i en process som vi inte behöver förstå, det betyder inte att Gud finns.

  • MadlenA

    Om det nu är så att Gud den allsmäktige och perfekta skapade allting från den allra första början, hur kan det komma sig att allting förändras och inte är nu som det var då? Om det Han skapar är perfekt, behöver det inte förändras väl?

    Varför har inte fiskar ben längre?

  • MadlenA

    Jag läser vad du skriver, men det är inget bevis för att Gud existerar. Däremot kan jag se att du också inser att Guds skapelser inte är perfekta utan behöver förändras för att överleva i den värld Han själv skapat.

    Universum är så gammalt så vi har ingen aning om hur det såg ut från början eller hur det har blivit som det är idag. Design av en intelligent skapare säger du, jag säger slumpen och det naturliga urvalet.

    Det ser designat ut eftersom universum är perfekt utformat, men det har haft lång tid på sig att bli så perfekt. Kanske efter några misslyckanden som varken du eller jag vet om?!

  • MadlenA

    Jag säger inte att universum strävar efter perfektion, jag säger att vår komplexa värld endast fungerar så länge allt är perfekt konstruerat i universum. Det behövs ingen Gud för det.

    Det naturliga urvalet eliminerar säger du, jag säger att det väljer ut och förstärker egenskaper som förbättrar. Det är inget cirkelbevis, det sker mutationer och det behövs ingen skapare för det. Eller Gud skapade cancer också menar du?

    Du tror att evolutionsteoretikerna menar att det är evolutionen som skapat och att evolutionen vet något?? Du måste förstå att icke religiösa inte tror på en skapare öht. Evolutionen är en långsam process som med hjälp av det naturliga urvalet har gjort att världen och naturen ser ut som den gör idag.

    Alla människor är inte intresserade av att veta hur allting började, även om det inte finns en naturlig godtagbar förklaring är det ändå inte något bevis för att Gud finns! Då kan jag med samma logik som du använder hävda att det var en trollfe som svingade sitt spö en dag på en väldigt tom och stor plats... Allt blev verkligen perfekt!!

  • MadlenA

    Men det är ändå inget bevis för att Gud existerar.

    Vi säger att det finns en intelligent designer, men det är inte Gud.

Svar på tråden Vem skapade träden, grönsakerna och blommorna? Vad säger ni, evolutionstroende?