Inlägg från: Gudasänd |Visa alla inlägg
  • Gudasänd

    Vem skapade träden, grönsakerna och blommorna? Vad säger ni, evolutionstroende?

    kivirush skrev 2014-04-25 06:31:30 följande:


    1. En tidigare variation av rosor som i sin tur var av en tidigare version av rosor som i sin tur var av en tidigare version av den rosen. Och någonstans här bak så kallar vi det inte ros längre och vi hade inte känt igen arten.
    Små ändringar över lång tid bildar ny art.
    2. Alla livsformer utvecklas hela tiden. Även om vissa inte har behövt ändra på så mycket.
    1. Vad har du för belägg för att rosorna någonsin skulle ha liknat något bannat än rosor, förutom din vilda fantasi ?

    2. Ge oss belägg för en endaste livsform som skulle ha förändrats så pass mycket att den inte längre varit igenkännlig, tack.
  • Gudasänd
    kivirush skrev 2014-04-25 06:32:48 följande:


    Så du kan alltså inte beskriva hur evolutionsteorin fungerar lite snabbt med egna ord? Då förstår jag att du belv avstängd för ohörsamhet.
    Jag ger dig definitionen på "evolution" från våra ordböcker:

    Norstedts Svenska Ordbok:

    Evolution = Utveckling av livsformer från LÄGRE till HÖGRE former.

    Evolutionism = Teori som räknar med en utveckling från LÄGRE till HÖGRE former.

    Svenska Akademiens Ordbok:

    g3.spraakdata.gu.se/saob

    "Den filosofiska o. naturvetenskapliga teorien att allting i naturen är underkastat utveckling från LÄGRE till HÖGRE former."

    Slutsats?

    Just precis, "evolutionen" är alltså bara en myt, en stor fet myt! 
  • Gudasänd
    kivirush skrev 2014-04-25 12:06:35 följande:
    Än så länge vet man inte hur medvetandet uppstår. Däremot kommer man längre och längre på området med experiment och ny teknik för att studera hjärnan.
    Men än så länge är den bästa teorin att medvetandet kommer ifrån att neuronerna kommunicerar konstant. Den medvetna delen av hjärnan är otroligt liten när man tittar på den mängd information som hjärnan behandlar. Hjärnan reglerar allt I din kropp, och väldigt lite av det kan du själv påverka.

    1. Är maneten medveten på samma sätt som högre djurarter är det? Eller går den bara efter enkla instruktioner?
    2. Även här så är den inte medveten på det sättet. En solros följer enkla instruktioner.
    3. När blir fostret medvetet? Ett barn blir inte självmedveten för än vid runt 9 månader.
    1. Du skulle ge oss en källa till att en stor samling hjärnceller skulle skapa medvetande... 2. Samtidigt får du ge oss en källa till att medvetandet är något som plötsligt bara uppstår... 3. När du gissar på att medvetandet KOMMER FRÅN neuronerna, menar du då att medvetandet är något separat kommet från neuronerna?

    4. Du förklarade inte de medicisnka fall av människor som praktiskt taget inte har någon hjärna, men som ändå är fullt medvetna - enligt din teori så krävdes det ju ett visst antal neuroner för att man skulle kunan vara medveten...

    5. Följer instruktioner? Vem var det som var intelligent nog att ge alla dessa intelligenta instruktioner? Måste ju vara någon som är klart intelligentare än vi människor...

    6. Fostret reagerar på smärta redan efter några månader. Utan medvetande kan man inte reagera på smärta...
  • Gudasänd
    kivirush skrev 2014-04-25 12:08:40 följande:


    En hjärnceller i sig är inte så mycket att ha. Även om de också kan ha specifika uppgifter.
    Det är när de ingår i ett nätverk som de kan börja att utföra mer komplexa tankar.
    Nätverk eller inte, hur skulle de kunna föreställa sig saker och ting, när de inte ens är medvetna?

    De utför tankar?

    Tänker de?

    Eller vad menar du med att de "utför tankar!?
  • Gudasänd
    kivirush skrev 2014-04-25 12:20:27 följande:



    Det finns massor av belägg och bevis för evolutionsteorin. Bara för att du inte förstår gör det det inte mindre sant.

    1. Du måste nog lära dig lite palaeontologi ^^ De har följt rosornas utveckling de senaste 70 miljoner åren. För att jag hoppas att du vet om att "blommor" är något som har uppkommit de senaste 125 miljoner åren. Innan det fanns det inga blommor. Bara blad.
    2. Vi kan här ta hästens evolution. Hästen har sitt ursprung i ett litet djur på 20-35 cm som mer likande ett rådjur. sv.m.wikipedia.org/wiki/H%C3%A4stens_evolutio...
    1. Menar du att exempelvis rosen uppstod från blad?
    2. Hästdjuren flummat fram ur hjortdjuren?  HJORTDJUR KAN ENDAST ALSTRA HJORTDJUR, ALDRIG UTVECKLATS UR NÅGOT ANNAT !!!

    HÄSTDJUR KAN ENDAST ALSTRA HÄSTDJUR, ALDRIG UTVECKLATS UR NÅGOT ANNAT !!!

  • Gudasänd
    kivirush skrev 2014-04-25 12:21:58 följande:

    ohörsamhet.
    EGNA ord var det jag frågade efter.
    Mina egna ord överensstämmer med ordböckernas.

    Vi tar det en gång till:


    Norstedts Svenska Ordbok:

    Evolution = Utveckling av livsformer från LÄGRE till HÖGRE former.

    Evolutionism = Teori som räknar med en utveckling från LÄGRE till HÖGRE former.

    Svenska Akademiens Ordbok:

    g3.spraakdata.gu.se/saob

    "Den filosofiska o. naturvetenskapliga teorien att allting i naturen är underkastat utveckling från LÄGRE till HÖGRE former."

    Slutsats?

    Just precis, "evolutionen" är alltså bara en myt, en stor fet myt!


  • Gudasänd

    .
    Ska vi anse att denna diskussion härmed är avslutad?  Solig

  • Gudasänd

    .
    Grym evolutions-misshandel i 38 minuter:





     SkrattandeSkrattandeSkrattande

  • Gudasänd
    Nidingbane skrev 2014-04-28 11:57:16 följande:

    Hm, varför finns det då så många olika sorters tamdjur som hundraser, katt raser, duvor, hönsfåglar, hästraser, nötkreatur mm, mm om det nu inte ligger någon sanning i det hela. Varför finns det t ex så många olika sorters rosor, tulpaner, barrträn, grässorter osv, osv? Eller ta det här med allt som lever i vatten t ex fiskar. Hur förklarar du uppkomsten av t ex cikliderna i Tanganyikasjön eller finkarna på Galapagos osv, osv eller varför t ex enstaka vitsippor eller blåsippor runt hörnet ute i naturen byter färg med varandra. Nej jag undra jag vem som egentligen är blind och bara ser vad han vill av oss två. Utan evolutionsteorin så hade t ex inte det här med systematik funnits.

    sv.wikipedia.org/wiki/Systematik_(biologi)

    Nu menar jag inte med detta att det inte även kan finnas något högre. Jag bara menar att detta då i så fall är lite mer komplicerat än vad du många gånger vill framställa det. För du verkar ju bara vilja se fåglar som fåglar, gräs som gräs, en blomma som en blomma, myra som myra osv utan att se den egentliga skönheten dvs. mångfalden.


    Den så kallade mikroevolutionen (mikro- och makroevolution är begrepp myntade av neodarwinistiska evolutionsteoretiker, så att man ska fås att tro att de har med varann att göra) har absolut ingenting att göra med evolutionsmyten att livsformer evolverat ur andra livsformer, det som kallas för makroevolution!

    Mikroevolution är bara fråga om adaption och variationer - storlek, form, färg - inom de redan befintliga livsformerna, de biologiskt skilda växt- och djurfamiljerna!

    Vår Intelligente Designer skapade och programmerade alla organismer med förmågan att variera sin form, färg och storlek, så att de kan anpassa sig till sin omgivning och överleva bättre!

    Detta ingår i Guds plan med livet, detta ingår i vår Skapares programmering av livsformernas komplexa genkoder!

    Detta för att potentialen till en stor variation inom alla växt- och djurfamiljer ska finnas där, vilket ju är logiskt, med tanke på att själarnas komplexa materiella önskningar kring att bebo varierande materiella kroppsformer karmiskt ska kunna uppfyllas!

    Det sker däremot ingen som helst så kallad makroevolution, dvs att livsformer utvecklas från lägre till högre former, som exempelvis från bakterie till fisk, eller från apdjur till Människa, vilket bara är en myt!

    Adaption och variationer inom växt- och djurfamiljerna (s.k. mikroevolution) har alltså ingenting med Darwins s.k. evolution att göra, med tanke på att arter inom en specifik familj aldrig har övergått till att tillhöra arter inom en helt ny familj. Adaption missförstås och förväxlas felaktigt som evolution:

    www.harunyahya.com/es/76/categories
    harunyahya.com/en/works/592

    Den s.k. mikroevolutionen är ett faktum, men den har som sagt ingenting med Darwins evolutionslära att göra, i bemärkelsen att en art ur en familj skulle kunna utvecklas till en art i en helt ny familj, utan är bara fråga om variationer tack vare anpassning inom de specifika säregna växt- och djurfamiljer som existerar, vilket den genetiska koden tillåter, såsom exempelvis att en körsbärstomat kan bli till en bifftomat, eller att en varg kan bli till en pudel (bägge hunddjur), men det är fortfarande bara fråga om tomater och hunddjur i olika variationer.

    Evolutionen döms ut av vetenskaplig prövning:

    medlem.spray.se/exnihilo/art/evolutionen_doms_ut.htm

    Genom en gradvis förändring, utformad i de olika arterna genom mutationer, förmodar evolutionisterna att den ryggradslösa amöban förändrades till en amfibie (både vatten- och landlevande), sedan till en reptil, till en fyrfoting, till en apliknande form och till slut till en människa. Med andra ord menar evolutionisterna att familjerna inte är bundna inom sina gränser, utan är ständigt på drift mot högre former under det att tiden framskrider.

    Det innebär att alla fossila avlagringar av det levande skulle uppvisa fullständig avsaknad av exakta avgränsningar inom arterna. Alla skulle vara under en förändringsprocess till någonting annat — med bokstavligt talat hundratals miljoner halvt utvecklade variationer av fiskar som strävar efter att bli amfibier, reptiler halvvägs förändrade till fåglar, samt olika utvecklingsstadier av däggdjur som liknar halvapor eller människor.

    Men som alla vet, finner vetenskapsmännen istället precis motsatsen till dessa miljontals förväntade förvirrande övergångsvariationer av fossiler:

    living-fossils.com

    Inte en enda förändring av livsformerna mellan arterna har blivit funna under alla år fossiler har studerats. Alla har blivit kvar inom lätt definierbara gränser för sin egen biologiska grundfamilj, samt vägrar fullständigt att samarbeta med den moderna evolutionsteorins krav.

    De flesta människor skulle ge upp och ändra sina teorier när de ställs inför sådana förkrossande och nedgörande fakta. Icke så evolutionisten. Hen fortsätter att söka den gäckande felande länken, som skulle kunna visa att han åtminstone inte haft 100 % fel... :)

    Den principiella skillnaden mellan "mikroevolution" (variationer inom familjerna) och "makroevolution" (myten):

    www.mathematicsofevolution.com/Evolution_Of_Evolution.pdf
    www.mathematicsofevolution.com/Mathematics_Of_Evolution.pdf

    www.cryingvoice.com/Evolution/Makroev.html
    www.gluefox.com/skap/evol/evol3.shtm

    Här får vi reda på skillnaden mellan "Evolution A" och "Evolution B", där Evolution A (makroevolution) felaktigt antas vara sann trots att inga observationer stöder detta flummiga antagande: Skarp vetenskaplig kritik mot evolutionsteorin, Dr. Lee Spetner:

    www.trueorigin.org/spetner1.asp

    Om evolutionen nu ständigt skulle vara stadd i utveckling, var på Jorden har vi då några exempel på övergångsformer inom växt- och djurriket, eller fossiler efter övergångsformer?

    Det finns överhuvudtaget inga bevis kring de påstådda övergångsformerna:

    www.harunyahya.com/tellmeaboutthecreation11.php
    www.answersingenesis.org/tj/v15/i2/textbooks.asp

    Den här sidan motbevisar alla påståenden från Talkorigins om övergångsformer:

    creationwiki.org/Transitional_Vertebrate_Fossils_FAQ

    Djurriket borde ju formligen krylla av övergångsformer mellan de skilda biologiska växt- och djurfamiljerna!

    Varför finns det inga aphundar, kattråttor, kamelhästar, elefantsvin, hundkatter, hästkor, krokodilormar, hästsvin, kohundar, tomatgurkor, apelsinäpplen, bananmango, osv - förutom den påstådda apmänniskan, som aldrig ens har bevisats, de felande länkarna har aldrig hittats!

    Det fossila vittnesbördet motsäger helt evolutionsmodellens utvecklingsträd:

    Darwin själv sa, trots att han var evolutionist, i boken 'Om arternas uppkomst': "Om arter har uppstått ur andra arter genom omärkligt fina modifikationer, varför ser vi inte överallt otaliga övergångsformer? Varför är inte hela naturen ett virrvarr av former i stället för en samling väl skilda arter såsom vi i verkligheten ser?"

    Darwins tanke om ursprunget till arterna saknade i själva verket stöd i observationer tagna ur verkligheten. Darwin formulerade själv kriterier för falsifiering av sina idéer. Han ansåg bl.a. att om fossila lager inte innehåller övergångsformer mellan färdiga växtslag samt djurslag, då stämmer inte hans hypotes. Och Darwins tanke stämde inte - några övergångsformer har aldrig hittats. Det saknas helt enkelt bevis.

    Det finns alltså inga vetenskapliga bevis för att nya huvudgrupper av djur och växter har uppkommit genom evolution. Däremot finns det variationsmekanismer som gör att det sker små förändringar inom djurgrupperna (hästdjur, hunddjur, kattdjur, svindjur, apdjur etc.)

    Det tillkommer alltså aldrig något helt nytt inom grupperna. Ben och svans kan visserligen bli längre eller kortare och hår ändra färg samt tändernas form, men benen, pälsen och tänderna finns redan sedan tidigare, de ändrar bara egenskaper (s.k. mikroevolution) men inget helt nytt tillkommer.

    Evolutionsteorin och dess lögner vederläggs här totalt, punkt för punkt, med massiva, obestridliga bevis för att evolutionsteorin bara är frågan om pseudovetenskap:

    www.mathematicsofevolution.com/Evolution_Of_Evolution.pdf
    www.mathematicsofevolution.com
    www.mathematicsofevolution.com/Mathematics_Of_Evolution.pdf
  • Gudasänd
    bitterkopp skrev 2014-04-30 02:53:13 följande:
    ingen.
    Och ditt argument för denna din tro är? 

Svar på tråden Vem skapade träden, grönsakerna och blommorna? Vad säger ni, evolutionstroende?