Inlägg från: Anonym (hoppsan) |Visa alla inlägg
  • Anonym (hoppsan)

    Svärmor sade att deras barn är sötare än vårt!

    Ok, tanten sa något klumpigt och det är givetvis inte bra, men herregud vilka överreaktioner från TS och andra i tråden (som exempelvis "hos oss skulle barnet aldrig mer få träffa sin farmor igen"). Har ni aldrig haft några verkliga familjeproblem att reda ut? 

    Jag kan förvisso förstå att TS blev upprörd, men det här är verkligen inte den kris som TS gör det till. Det är inte alls säkert att det har med att barnet är adopterat att göra (ett adopterat barn skulle ju faktiskt kunna vara sötare än alla barn i släkten tillsammans). Det är faktiskt lite orättvist att försöka "tankeläsa" svärmor och ifrågasätta hur hon ser på sitt barnbarn. Lugna er lite.


    Anonym (joråsatteeee) skrev 2014-05-04 07:56:31 följande:
    OM det nu över huvud taget är så att hon inte ser barnet som sitt barnbarn, vilket vi inte med säkerhet vet, kan man ju för barnets skull hoppas att hon får de känslorna när hon anpassat sig till situationen och hittat sig själv i den. De flesta adopterade som jag träffat, känner och arbetar med har uttryckt att de inte anser att adoption borde förekomma. Jag kan tänka mig att det delvis beror på att de får tampas med känslor av utebliven samhörighet hela livet.
    Hur många rör det sig om? Jag känner andra som blivit adopterade och som inte alls sitter fast i sådana uppfattningar eller känslor. Det är klart att sådan problematik finns, men det är högst individuellt och från fall till fall. Jag har inte hört någon som känner så kraftiga känslor som du ger uttryck för här ovan, att adoption inte borde få förekomma.
  • Anonym (hoppsan)

    Jag får tillägga att mostrarna i min familj pratar om barnbarnens utseende (med varandra) och jag vet att det pratas om annat också. Jag tror att det förekommer överallt att barn och barnbarn jämförs och att det pratas om allt möjligt från utseende till hur snoriga de är. Särskilt mycket pratas det om att barn är bortskämda och ouppfostrade. Hur tar ni sådana kommentarer i framtiden, för det fall att sådana skulle komma? Det är ju snäppet värre än huruvida någon är sötare än någon annan. 
    För ja, släktingar har åsikter, oavsett om ni får höra dem eller inte. Det blir säkert fler grodor. Det enklaste för er är om ni accepterar det, börjar filtrera dumma kommentarer och bestämmer er för vilka ni ska ta till er och vilka som bara är just dumheter och grodor. Ingen vinner något på lättkränkthet.

Svar på tråden Svärmor sade att deras barn är sötare än vårt!