Inlägg från: Bling1975 |Visa alla inlägg
  • Bling1975

    Svärmor sade att deras barn är sötare än vårt!

    Anonym (Emelie) skrev 2014-05-03 20:11:04 följande:
    Alltså.. Jag förstår ju hur hon känner. Och hur du känner, förstås.

    Det är helt förkastligt att vräka ur sig något sådant, men jag förstår att hon känner ett annat band till sitt biologiska barnbarn än det adopterade.
    Har du både ett biologiskt och ett adopterat barnbarn? Annars är det nog svårt att veta hur man skulle känna i verkligheten.

    Min mamma var lite orolig innan mitt barn som kom till genom donation kom att hon inte skulle känna riktigt samma band som till min brors barn. Det hade hon inte behövt oroa sig för, för så fort hon kom så var kärleken total precis som för oss.
  • Bling1975
    Anonym (jävla kärring!!) skrev 2014-05-03 19:09:50 följande:
    Ja, det slog mig nu. Hon jämför faktiskt barnbarnen på alla möjliga sätt, men har inte tagit åt mig så mycket förrän nu. Ibland är den ena "bättre", ibland den andra. Påpekar t.ex. att "XX kan minsann räkna till 10", "XX gick minsann på pottan i den åldern" o.s.v. Ibland är det vårt barn som är det duktiga och ibland kusinen. Men detta tog nog priset.
    Jag tror inte att det nödvändigtvis handlar om att svärmor inte tycker lika mycket om ert barn för att det är adopterat. Jag tror bara hon är dum och taktlös. Hon har ett behov av att konstant jämföra och värdera andra och det är ju egentligen ingen skillnad på att värdera utseende och färdigheter. Förmodligen så har hon en otroligt låg självkänsla och har hela livet jämfört sig själv med andra.

    Men jag tycker att ni ska prata med henne om alla dessa jämförelser och fråga henne varför hon har det behovet och om hon tror att det kommer att leda till något positivt. Förhoppningsvis så inser hon hur dumt det är och slutar i alla fall att säga dem högt för ingen har bett om hennes recension.
Svar på tråden Svärmor sade att deras barn är sötare än vårt!