Inlägg från: Den vita staden |Visa alla inlägg
  • Den vita staden

    Svärmor sade att deras barn är sötare än vårt!

    Fosse skrev 2014-05-03 20:18:45 följande:
    Med den logiken så känner föräldrar ett annat (läs;bättre) band till sina biologiska barn än adopterade?

    Den här tråden är så dum att jag knappt fattar vad det är jag läser.

    TS, din svärmor gjorde ett övertramp och din man bör ta ett allvarligt snack med henne om vad konsekvenserna blir nästa gång hon jämför/kritiserar sina barnbarn.
    Om ni inte nyper det här nu så kommer det bli värre och om inte allt för många år så kommer det vara uppenbart för ert barn att Farmor har en favorit... och vem tror du kommer må sämst över det?

    Kan skriva under på att du har fullkomligt rätt. Den detta blir jobbigt för är barnet, jag vet för jag var det adopterade barnbarnet som inte var lika mycket värt som det biologiska.


    Snälla TS, säg ifrån nu med en gång och ta barnets parti i stället för att som min "mamma"(ja det här särskiljandet och förnekandet gick så långt att det förstörde den relation jag och min mamma kunde haft).
    Du får gärna inboxa mig om du vill.


     


    ADHD = Alla Duktiga Har Det
  • Den vita staden
    Anonym (adopterad) skrev 2014-05-04 11:12:44 följande:
    Du ser inte att det är jävligt illa att säga det när barnet faktiskt är adopterat? Det gör det hela värre då en sådan kommentar kan svida mer än om barnet haft hennes stora näsa eller ärvt hennes clownöron?
    Precis! Men tro inte att de ickeadopterade förstår hur illa sådana jämförelser kan ta då.
    ADHD = Alla Duktiga Har Det
  • Den vita staden
    taquine skrev 2014-05-04 19:24:36 följande:
    Ska jag vara seriös så vilket I-landsproblem, det är vad hon tycker och ni tycker annorlunda vilket de flesta föräldrar gör angående sina barn. Hade min svärmor sagt något sådant hade jag inte brytt mig ett skvatt .
    Detta ligger under Adoption. Förstår man inte att det är känsligare när ett barn är adopterat, både från föräldrarnas (o. när barnet blir stort nog att förstå) barnets sida, så kanske man ska undvika adoptionsdelen på forumet.
    Ts gör rätt i att både reagera och markera.
    ADHD = Alla Duktiga Har Det
  • Den vita staden
    Kairo skrev 2014-05-04 20:20:36 följande:
    Jag är bara sååå glad att mina barns farmor, mormor, morfar osv kommer att älska vårt adopterade barn precis lika mycket som sina andra barnbarn. Jhiii, jag tror att om du fick ett adopterat barnbarn skulle du anknyta till detta barn och skämmas över hur trångsynt du var innan. Kärleken sitter inte i generna!

    Är glad för ert barns skull jag med


     


    Anonym (Ledsen) skrev 2014-05-04 21:37:23 följande:
    Skulle inte ha läst den här tråden. Sitter själv med gråten i halsen i skrivandes stund, känner mig värdelös, mindre värd, oälskad och oönskad efter att ha blivit övergiven av en "förälder". Han var som min pappa från det att jag var ett år tills dess att jag fyllde 14, då han och min mamma skilde sig. Efter skilsmässan visade det sig att gener spelade en jävla massa roll och helt plötsligt var han bara pappa till mitt yngre syskon, inte till mig. Det spelade ingen roll att jag älskade (älskar) honom, att jag såg (ser) honom som min fadersgestalt. Det spelade helt plötsligt ingen roll att det var just han som nattat mig, tröstat mig, skrattat med mig och uppfostrat mig...det spelade ingen roll, för vi hade ju inte samma gener. 

    Fy fan vad jag HATAR gener. Skulle göra vad som helst för att få hans gener så han älskade mig tillbaka lika mycket som jag älskar honom. Det gör ONT att bli övergiven, och jag blev det två gånger. Av min biologiska pappa (död nu) och av min "fd bonuspappa" som jag älskar. Och att läsa om alla här inne som håller med om att gener spelar roll: Tänk er för, snälla. Tänk på vad ni säger. Ni får säga vad ni vill och tycka vad ni vill men säg det inte till barnen...

    JÄTTEstor Kram till dig!


     


    Anonym (adopterad) skrev 2014-05-04 21:47:39 följande:
    Ja det uttrycket finns för att familjen i de flesta fall alltid kommer först. Ett adoptivbarn tillhör familjen och delar därmed blodsband med sina föräldrar - dock ej biologiskt blodsband. Mina föräldrar kommer alltid måna mer om mig vad jag än gör, än om grannungen pga att jag är deras barn, vilket inte grannens barn är. Vi är en familj och delar blodsband men inte biologiska.

    Det är precis så min älskade Pappa älskar mig.


    ADHD = Alla Duktiga Har Det
  • Den vita staden
    Madmoiselle skrev 2014-05-05 16:14:21 följande:


    Det spelar ingen roll för dig nej, men alla fungerar inte som dig. Sedan är det stor skillnad på adoptivföräldrarna och svärmor. Adoptivföräldrarna har valt att adoptera, svärmor har inte valt att de ska adoptera.

    Så du menar att farmor ska få behandla det adopterade barnbarnet sämre och göra skillnad mellan det och det biologiska barnbarnet?
    Vad tror du att det kan få för konsekvenser för det adopterade barnet?
    Läs gärna allt jag skrivit i den här tråden innan du svarar o. se om du tycker att det är ok att det får konsekvenser som påverkar under hela adoptivbarnets liv.


     


    ADHD = Alla Duktiga Har Det
  • Den vita staden
    Anonym (söt) skrev 2014-05-05 19:47:08 följande:

    Men varför måste man utgå från att svärmor kommer att behandla "det andra" barnet bättre bara för att hon tycker att det är sötare?

    Jag vet en kvinna som har tre (nu vuxna barn). Hon delade in dem så här. den vackraste, den mest sprituella och den hon tyckte mest om att vara med.

    Vilken av de tre är "bäst"?
    Det börjar så, o. det är lätt att det fortsätter om inte föräldrarna sätter stopp. Jag tror att det är så Ts tänker iom att hon reagerade så starkt som hon gjorde.
    Madmoiselle skrev 2014-05-06 12:21:36 följande:


    Jag har läst dina övriga kommentarer, trist att du inte har så bra kontakt med din mamma.

    Naturligtvis ska svärmorn inte behandla det adopterade barnet dåligt, hon ska vara vänlig och respektfull, men hon kan behandla barnen olika tycker jag. (Om hon vill alltså.) Det adopterade barnet har ju sina föräldrar, så svärmodern är knappast den viktigaste i barnets liv.

    Mina åsikter är säkert inte politiskt korrekta, men faktum är att många adopterade letar efter sina riktiga föräldrar (de använder själva det uttrycket) och vill tillbaka till sina rötter, så uppenbarligen spelar gener en stor roll för många adopterade också.

    Det blev så för att inte min "mamma" tog mitt parti så som Ts gjorde här o. reagerade. Den behandling jag fick gick så långt att jag hörde min sk. "mormor" ifrågasätta att jag adopterats. Hon lyckades att förstöra min o. "mammas" relation med sitt skitsnack och jag fick tyvärr inte chansen att reda ut det med henne heller då hon gick bort medan jag fortfarande var tonåring.



    Kan det jag skriver bidra till att ett adoptivbarns föräldrar får upp ögonen, säger ifrån o. skyddar det från släktingar som min "mormor" o. denna farmor så är det värt det
    Men du som inte är adopterad eller A-förälder har nog svårt att förstå varför.


     


     


     


    ADHD = Alla Duktiga Har Det
  • Den vita staden
    Madmoiselle skrev 2014-05-06 23:29:54 följande:


    Nu är det så att människor har en förmåga att leva sig in i olika situationer, man behöver alltså inte ha varit med om situationen för att förstå eller ha en åsikt.

    Jag kan såklart inte yttra mig om dina upplevelser då jag vet för lite, det låter dock som att din mormor var ganska elak. Det tycker jag absolut inte är okej, jag tycker svärmoren i trådstarten gjorde helt fel som sa så om barnet. Det är inte okej! Man ska aldrig förolämpa någon eller vara elak, särskilt inte mot någon som inte har gjort något. Däremot förstår jag om man inte ser det adopterade barnet som sitt barnbarn och därmed behandlar barnet annorlunda (utan att vara elak såklart) Tänk såhär, jag behandlar inte min pojkvän likadant som min systers pojkvän. Det betyder inte att jag ogillar honom eller tycker att han är en dålig person, men jag älskar honom inte heller.
    Tolkar dig inte som särskilt förstående nej. Kan man inte säga något snällt så ska man vara tyst.Punkt.
    Anonym (söt) skrev 2014-05-07 13:30:53 följande:

    Ja, kanske det, men det jag menade var att just "sötheten" inte behöver innebära att svärmor uppskattar den sötaste mer. Som mitt exempel illustrerade så gillade ju kvinnan till de tre barnen INTE mest att umgås med det vackraste barnet, utan med att av de andra (som hon trivdes bäst tillsammans med).

    Jag menar, vad hjälper det att vara söt om ingen vill hänga med en?
    Att börja indela och favorisera kommer det inget gott ur. Ett Adoptivbarn behöver inte fler motgångar i sitt liv i form av ignorant ny "släkt". H*n behöver positiv förstärkning inte negativ.

    ADHD = Alla Duktiga Har Det
  • Den vita staden
    Madmoiselle skrev 2014-05-07 17:47:39 följande:


    Du har tydligen,inte ens läst mina inlägg. Jag tycker INTE det är okej att säga elaka saker. Läs gärna innan du skriver!
    Har läst, räcker så.
    ADHD = Alla Duktiga Har Det
Svar på tråden Svärmor sade att deras barn är sötare än vårt!