Inlägg från: Anonym (adopterad) |Visa alla inlägg
  • Anonym (adopterad)

    Svärmor sade att deras barn är sötare än vårt!

    Fan vad illa av kärringen. Ännu värre är det med tanke på att barnet faktiskt är adopterat. Uppenbarligen ser hon på sina barnbarn olika. Nej, ingen vettig kärring skulle säga så, och att hon ens har mage. Jag själv är adopterad och fy fan om min farmor/mormor sagt så. 

  • Anonym (adopterad)
    jashrinah skrev 2014-05-04 11:08:00 följande:
    ja deras unge kanske är sötare , min bästa väns son är mycket sötare än min son. 
    Du ser inte att det är jävligt illa att säga det när barnet faktiskt är adopterat? Det gör det hela värre då en sådan kommentar kan svida mer än om barnet haft hennes stora näsa eller ärvt hennes clownöron?
  • Anonym (adopterad)
    Anonym (Jhiiii) skrev 2014-05-04 11:42:10 följande:
    Blod är tjockare än vatten, vad ni än påstår.

    Kanske finns en anledning till att det uttrycket finns?
    Ja det uttrycket finns för att familjen i de flesta fall alltid kommer först. Ett adoptivbarn tillhör familjen och delar därmed blodsband med sina föräldrar - dock ej biologiskt blodsband. Mina föräldrar kommer alltid måna mer om mig vad jag än gör, än om grannungen pga att jag är deras barn, vilket inte grannens barn är. Vi är en familj och delar blodsband men inte biologiska.
  • Anonym (adopterad)
    Anonym (Jo) skrev 2014-05-05 08:39:07 följande:
    Men lite så är det ju. Man tycker alltid "sin egen avkomma" är sötare. Det är biologiskt. Sedan var det ju oerhört klumpigt att säga så.
    Tala för dig själv! Ett adopterat barn är hennes avkomma även om det inte är biologisk. Att hon gör skillnad är förjävligt. Tror det är felnavlade människor som tänker som du och hennes svärmor. Att ens se påå sina barnbarn på det sättet.
  • Anonym (adopterad)
    Anonym (Jhiiii) skrev 2014-05-05 11:08:27 följande:
    Blodsband är blodsband är blodsband.
    Varken mer eller mindre.

    Sedan finns det såklart känslomässigt starka band men det är något annat.
    Nu pratade vi om utrycket "Blod är tjockare än vatten" och med det menar man att de man delar blodsband med dvs familjen kommer först. Och när man adopterat ett barn så är man EN FAMILJ, men man delar inte biologiska blodsband, men i och med att man är en familj så har man sk blodsband.
  • Anonym (adopterad)
    Madmoiselle skrev 2014-05-05 12:05:43 följande:
    Jag tycker att vissa läser in väldigt mycket i kommentaren, det är inte alls säkert att adoptionen har något alls med saken att göra.

    Sedan kan jag säga att jag läst ungefär halva tråden och jag förstår båda sidorna. Det är klart att de som har adopterat barnet ser det som sitt eget barn, de har valt situationen själva. Det har inte svärmor så hon behöver inte se det som sitt barnbarn, däremot ska hon respektera föräldrarna och inte säga en massa dumheter eller bete sig illa, men hon behöver inte älska barnet heller.
    Om inte svärmor kan se ett adopterat barn som hennes barnbarn så är hon felnavlad. Hon delear inte direkta blodsband med ett biologiskt barnbarn egentligen då det är ett steg längre. 
  • Anonym (adopterad)
    Madmoiselle skrev 2014-05-05 14:03:51 följande:


    Felnavlad?! Vad betyder det?

    Som bilogisk mor- eller farföräldrar så delar man gener med sitt barnbarn då man är släkt i rakt nedstigande led.
    Du lägger för stor vikt vid något som inte betyder ett skit när det kommer till kritan. Har man adopterat ett barn så har man upptagit det som sitt eget. Relationen skiljer sig inte åt varken känslomässigt eller juridiskt. Att svärmodern ser sitt barnbarn annorlunda visar vad hon är för person. Ingen jag skulle vilja ha nära mitt barn.
  • Anonym (adopterad)
    Madmoiselle skrev 2014-05-05 16:14:21 följande:


    Det spelar ingen roll för dig nej, men alla fungerar inte som dig. Sedan är det stor skillnad på adoptivföräldrarna och svärmor. Adoptivföräldrarna har valt att adoptera, svärmor har inte valt att de ska adoptera.
    Nej hon har inte valt att adoptera, men hon ska acceptera och respektera att hennes son har adopterat. OM svärmodern har sådana problem med att kunna acceptera ett adopterat barnbarn så bör hon söka hjälp. Det är inte normalt. Då har hon säkert även andra bekymmer. 
Svar på tråden Svärmor sade att deras barn är sötare än vårt!