• Kawi

    BF januari 2015 Göteborg?

    Här kanske vi kan samlas alla vi göteborgare som väntar en liten i januari 2015 (eller där omkring). Själv är jag 32 år och bor i Vasastaden, väntar första barnet. Spännande att lära och diskutera med andra i samma situation, särskilt för mig när allting är nytt, overkligt och väldigt spännande, mycket man undrar och funderar på.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2014-07-06 22:28
    Listtråd!

    www.familjeliv.se/forum/thread/73542942-listtrad-till-bf-januari-2015-goteborg

  • Svar på tråden BF januari 2015 Göteborg?
  • Lycka2014

    Vi verkar alla lite lika varann tycker jag allt ;)

    Vi ska till Palma 10 dagar om 1 vecka. Bokade när vi fick mf nr 2. Vi har vänner som bor både där och i magaluf och där nere kan jag knappast skylla på jobb eller att jag kör. Hm. Funderar på att säga att jag äter någon stark värktablett eller nått mot ex muskelskada. Eller pencillin. Nått får det bli.

    Många av våra vänner vet om våra mf o denna gång tänkte vi faktiskt inget säga till någon. Inte familjena heller. V ivill se ett tickande hjärta o sen berätta.

    Så tänkte boka in ett vul till dagen efter vi kommer hem från Palma då jag borde vara i v 7.

    Har ni berättar för några? När tror ni att ni kommer göra det?

    Någon som har kontaktat mvc än?

  • Scintilla

    Några av mina vänner (och min mamma) vet också om våra missfall, men precis som ni tänker vi hålla tyst ett tag den här gången. Mina föräldrar vet visserligen redan, men vännerna får allt vänta ;)

    Jag har tid för inskrivning på MVC Gibraltargatan den 3 juni. Tror dock inte att jag får göra något VUL där utan måste nog boka privat i så fall. Får se vad dom säger.

  • Kawi
    Lycka2014 skrev 2014-05-10 23:09:34 följande:
    Vi verkar alla lite lika varann tycker jag allt ;) Vi ska till Palma 10 dagar om 1 vecka. Bokade när vi fick mf nr 2. Vi har vänner som bor både där och i magaluf och där nere kan jag knappast skylla på jobb eller att jag kör. Hm. Funderar på att säga att jag äter någon stark värktablett eller nått mot ex muskelskada. Eller pencillin. Nått får det bli. Många av våra vänner vet om våra mf o denna gång tänkte vi faktiskt inget säga till någon. Inte familjena heller. V ivill se ett tickande hjärta o sen berätta. Så tänkte boka in ett vul till dagen efter vi kommer hem från Palma då jag borde vara i v 7. Har ni berättar för några? När tror ni att ni kommer göra det? Någon som har kontaktat mvc än?

    Jag har lite samma problem!! Jag ska på en jobbresa sista veckan i maj, åker på den varje år och varje kväll är det mottagningar med bubbel och snittar och så.. Dricks där varje dag, och vete tusan vad jag ska skylla på.. Min kollega gör inget annat än att vänta på att jag ska bli gravid, och har typ letat tecken på det länge, så det känns lite kört :) men penicillin kanske..? Någon som har fler förslag?:) Vi tänker hålla helt tyst (eller det är i alla fall planen) till v12-13 någonstans, men vi får se hur det går. Jag är så nojig över mf och orkar inte riktigt det känner jag... Jag har bokat tid hos Barnmorskegruppen den 2/6 och ska då göra tidigt ultraljud.
  • Lycka2014

    Jag kommer bara på medicin som ej får blandas med alkohol ex pencillin eller någon stark värktablett för ex skada i någon muskel eller nått sånt. Sen där man själv kan styra ex så kan man ju ha alkoholfritt vin, ute alkoholfri drink, eller bara cola o säga att det är Rom o cola.

    Vara beredd på att man kan få frågan om man är gravid och isf ha ett bra svar redo.

    När jag var det först gången så fick jag frågan några gånger och då svarade jag

    'Ja det börjar ju bli dags men inte riktigt än, vi väntar lite till men snart så är det nog dags o börja'

    Nu tror jag att vänner o så inte skulle fråga direkt eftersom jag fått mf. Eller så har jag fel det återstår o se. Men tror jag säger isf att kroppen o huvudet får vila lite till innan vi försöker igen.

    Vilken lögnare man kommer bli ;)

  • Pingvinanie

    Blir så irriterad på att man alltid måste ha en ursäkt när man tackar nej till alkohol. Det kan omöjligt vara att man inte känner för det bara liksom..

  • Scintilla
    Pingvinanie skrev 2014-05-11 09:07:56 följande:

    Blir så irriterad på att man alltid måste ha en ursäkt när man tackar nej till alkohol. Det kan omöjligt vara att man inte känner för det bara liksom..


    Instämmer! Det borde inte vara så komplicerat.

    Jag är verkligen ingen storkonsument av alkohol och dricker rätt sällan. Men nu när sommaren börjar blir det många tillfällen där alkohol har en given plats, t ex midsommar, grillkvällar och häng på uteserveringar/i Slottskogen. Vid såna tillfällen brukar jag inte tacka nej till vin eller öl, så det kommer bli svårt att bortförklara för vännerna...
  • Kawi

    Ja, visst är det hemskt att det är så! Tyvärr har vi ofta middagar m vänner ex lördagkvällar, och alla vet att jag aldrig har sagt nej till vin (vilket kanske är sorgligt), och går vi på aw, eller ut på krogen, grillar osv, så har heller aldrig sagt nej.. Dessutom är det flera i vår omgivning som redan letar tecken på att vi ska ha barn.. vi har också både 30-årsfest, midsommar, grillfest osv coming up. Så jag tror det kommer bli en utmaning :)

  • Lycka2014

    Jag tycker om att ta ett glas vin på en uteservering i solen, eller en cider när man grillar och umgås med vänner, eller som igår när vi var ute och åt ett gott glas rött till maten eller en fördrink. Men jag har inget problem med att heller vara nykter. Jag jobbar nätter och börjar 22 och är vi hos vänner eller ute så hänger jag med tills dess att jag ska jobba så det är inte så att jag alltid dricker.

    Men att nu vara gravid, oj vad jag är glad! Ser fram emot en ny del av livet. Hoppas kunna resa ungefär lika mycket som vi gör och vara en del av det liv vi har idag. Men med en egen liten bebis. Underbart!!

    Ni som fått till till mvc vilken vecka kommer ni vara i när ni ska dit?

  • Sudden

    Hej hej, kan haka på här med. Finns även en tråd som heter bf december Göteborg där vi har bf både i dec och jan :)

    Jag är nog äldst - 39 och väntar andra barnet med några års glapp mellan :) bor i linne och har just skrivit in mig på MVC Linne.. Vi har försökt ett tag och gick på CL så det känns jättespännande även om det är så himla tidigt än - 5:e veckan m bf 12/1.

    Grattis alla! Mitt tips på hur "smussla" m alkohol är att inte göra en grej av det alls. Frågar nån så bara ryck på axlarna - runt 30 försöker ju jättemånga skaffa barn och man har ingen underrättelseplikt mot andra människor eller behöver förklara allt hela tiden.

    Har ni symtom? Jag har nästan inga förutom lite ömma bröst och ingen mens/PMS förstås.

    Kram

Svar på tråden BF januari 2015 Göteborg?