• Johan75

    Omskärelse skåne

    jagärjagvemärdu skrev 2014-05-14 03:07:56 följande:
    amen GUD, låt TS vara? Det är hennes barn och hon bestämmer, inte ni. Omskärelse av pojkar är LAGLIGT och kommer att förbli det i många år framöver. Går inte att jämföra med omskärelse av flickor som för övrigt inte nämns i Koranen. Att muslimer "förespråkar" det beror i sådana fall på byns/stadens kultur, inte pga religionen. När ska folk lära sig skillnaden mellan kultur och religion. Det är 2014 förhelvete!! Och nej jag är inte muslim, inte troende för den delen heller, men jag respekterar andras tro
    Det går alldeles utmärkt att jämföra manlig och kvinnlig omskärelse. Vill du däremot påstå att de är likvärdiga så beror det på vilken typ av kvinnlig omskärelse du menar. Exempelvis är prickning (när man symboliskt framtvingar en droppe blod från kvinnans klitoris) förbjudet i Sverige medan det är lagligt att skära av förhuden på pojkar. Vad som står eller inte står i heliga skrifter ska ha noll inverkan på lagstiftningen. 
    Behold, i come as a thief.
  • Johan75
    jagärjagvemärdu skrev 2014-05-14 15:30:35 följande:
    Hur är barnaga, hustruvåldtäkt och tvångsgifte relevant? Det är som sagt olagligt i Sverige men lagligt i andra länder, manlig omskärelse ÄR lagligt i Sverige. Ni är bara trångsynta bitterfittor som skyr muslimer som elden.

    Varför jag gör skillnad på män och kvinnor år 2014? För att en man och en kvinna inte är samma sak? Inget jävla henskit dvs. Vid en kvinnlig omskärelse får flickorna men för livet, kan inte ha ett normalt sexliv osv, män skadas inte av en omskärelse!! Det är renligare, inte lika lätt att få infektioner, inga problem med för trång förhud och en omskuren man kommer inte lika snabbt vid samlag.
    Låt TS uppfostra sitt barn hur hon vill, det är inte er ensak.
    Det går att snappa upp saker i livet, lära sig och insupa kunskap. All kvinnlig omskärelse ser inte ut på samma sätt, dock är de alla förbjudna - även de som innebär ett mildare ingrepp än manlig omskärelse.

    Om du tycker det är ett stort problem att små gossebarn kommer för tidigt vid samlag så får det stå för dig. Jag tycker man ska få fatta beslutet att avlägsna kroppsdelar själv vid vuxen ålder. 
    Behold, i come as a thief.
  • Johan75
    jagärjagvemärdu skrev 2014-05-14 23:40:05 följande:
    Som ni kan se skrev jag "en omskuren man kommer inte lika snabbt vid samlag." Alltså en MAN inte en pojke. Men som tidigare märkt tänker ni inte längre än näsan räckerGlad
    I Sverige har vi RELIGIONSFRIHET och var och en väljer hur de vill uppfostra sina barn. 

    Snart kommer ni väl säga att barn inte borde få ta hål i öronen, klippa sig eller pierca sig förrän de är 18 år.. suck
    Religionsfriheten innebär även frihet från religion, vilket borde gälla de personer som inte valt att vara religösa.

    Tror inte någon här är emot att män har rätt att omskära sig, de får de (vi) göra bäst vi vill oavsett anledning - men vi bör vara vuxna nog att fatta beslutet själva. 

    Var och en väljer hur vi vill uppfostra våra barn, men det betyder inte att var och en är fri att uppfostra sina barn precis som de vill. Vi har förbud mot barnaga exempelvis. Inte heller får man gifta bort barn vilket är vanligt i vissa andra kulturer. Vi har inte ens rätt att välja bort skolgång för våra barn. 

    Snart kommer du väl att säga att hinduer i Sverige borde ha rätt att bränna kvinnor vid deras döda mäns likbål? Religionsfriheten framför allt liksom. 
    Behold, i come as a thief.
  • Johan75
    jagärjagvemärdu skrev 2014-05-15 08:48:13 följande:
    Så man blir religiös bara för man är omskuren? Jag är som sagt inte religiös men kommer ändå få mina söner omskurna.

    Läser ni vad jag skriver ens? Uppfostra sina barn och religionsfrihet inom LAGLIGA gränser. Trodde ni skulle förstå det men tydligen inte.
    Vi förstår det (i alla fall jag), men många är av åsikten att en större diskussion om detta behövs. Lagar ändras. 

    Varför ska du omskära dina söner?
    Behold, i come as a thief.
  • Johan75
    Godnatt skrev 2014-05-15 09:50:06 följande:
    Idioten kommer väl säga att det är renligare, trots motsatsen.
    Ja, det är illa men knappast det värsta jag läst här på familjeliv. Jag har läst trådar där mammor vill omskära sina söner för att de tycker det är snyggare och själva föredrar omskurna penisar vid sex. 
    Behold, i come as a thief.
  • Johan75
    Gathenhielm skrev 2014-05-15 12:52:50 följande:
    Tänkte mig Springsteen på venusberget, för att snygga till det lite. Har också hört att det blir renligare så.
    Passa på att lasra sönder hennes hårsäckar på kroppen också så slipper hon raka benen när hon blir äldre, och jag har hört att killar föredrar lena flickor vid sex. Jag menar, det måste ju gå fortare att göra när de är så små - mindre yta att täcka med lasern liksom?
    Behold, i come as a thief.
  • Johan75
    Gathenhielm skrev 2014-05-15 13:00:38 följande:
    Jag gillar håriga kvinnor, så jag tänkte köra på en hormonbehandling som ökar hennes kroppsbehåring till någonstans mellan Frodo och Chewbacca.

    Mitt barn, jag bestämmer.
    Givetvis - var och en väljer hur man vill uppfostra sitt barn.
    Behold, i come as a thief.
  • Johan75
    1994 skrev 2014-05-16 04:28:39 följande:
    5. kvinnlig och manlig omskärelse är inte likadan, på mannen tar man bort förhuden bara och på kvinnan skär man bort en bit av klitoris, detta sker speciellt i varma länder då klitoris är lite större och man har mycket mer lust vilket kan vara jobbigt för vissa kvinnor men det är inget man behöver göra.

    Snälla folk, läs på lite innan ni sitter och hoppas på folk gällande att omskära sina barn.
    (inlägget redigerat av mig)

    Kom igen - du kan skriva saker som saknar verklighetsanknytning och sedan be folk att läsa på. 
    Behold, i come as a thief.
  • Johan75
    Johan75 skrev 2014-05-16 07:56:50 följande:
    (inlägget redigerat av mig)

    Kom igen - du kan skriva saker som saknar verklighetsanknytning och sedan be folk att läsa på. 
    "du kan inte" - skulle det stå.
    Behold, i come as a thief.
Svar på tråden Omskärelse skåne