• Flisan79

    Panik!!!

    Även om regler har undantag så brukar förlossning nr 2 gå smidigare.

    I övrigt är det Aurora som kan hjälpa dig. Ni pratar då om vad du är rädd för och vad ni ska göra för att du ska känna dig ok.

    Vilken del och vad är det framförallt som skrämmer dig?

    Kan tillägga att jag fött 3 barn varav de två senaste med extrem fl-rädsla. Gick inför båda den på psykosociala enheten (typ som Aurora).

  • Flisan79

    Aha, då missuppfattade jag.

    Det är ju lite svårare att förbereda sig för första förlossningen eftersom att man som sagt inte har något att utgå ifrån. Vissa tycker att det är "helt fantastiskt" att föda barn, vissa tycker det är "tortyr", men de flesta tycker nog att det gör ont men är överkomligt och definitivt värt det.

    Samtalen var bra men tyvärr så blev min andra förlossning inte heller så bra. Däremot min tredje. Då bestämde vi oss för att jag skulle sättas igång med Eda satt redan innan. Jag behövde då inte känna stress över att åka in eller att hinna få smärtlindring tex

  • Flisan79

    Men när sa du att du ville ha kontakt med en Aurora?

    När jag blev gravid med tvåan så sa jag det redan vid inskrivningen. Jag började gå på pce runt v 20.

  • Flisan79

    Då ska jag berätta om min nr 3.

    Jag satte som sagt Eda direkt. Sen tog de hinnorna. Mina värkar startade men kändes knappt så jag och min man var i fikarummet och tittade på bridget Jones dagbok. Efter det återvände vi till rummet och då började det kännas lite mer men var helt överkomligt. Vi skojade med bm och pratade. Sen behövde jag kissa och tydligen var det blåsan som låg i vägen för direkt efter jag kissat ville ungen ut. Då fick jag lustgas och på ett par krystvärkar var hon ute.

    Visst var det smärtsamt (för mig är utdrivningen värst) men det gick så fort och eftersom att resten hade gått så bra så tog det inte lika hårt.

  • Flisan79

    Jag tror tyvärr inte det rekommenderas på förstföderskor (igångsättning) då det kan bli väldigt långdraget.
    Däremot kan ni säker göra ett avtal där du har rätt att få din Eda satt på en gång när du kommer in tex.

    Jag valde dessutom "naturlig" igångsättning just för att det skulle gå så smidigt som möjligt. Det innebär att man från v 37 går på kontroller och kollar hur tappen är. När den är helt utplånad och man är minst 3 cm öppen kan man sättas igång genom att bara ta hinnorna (låta vattnet gå) och låta kroppen sköta sig själv efter det.

Svar på tråden Panik!!!