• Saga09

    Planerat kejsarsnitt

    Jag har gjort 2 snitt och det stämmer som din bm säger - först kring vecka 20 skickar bm en remiss för aurora samtal. Snittdatum har jag fått i vecka 34 ungefär

  • Saga09
    E2012smamma skrev 2014-05-19 20:15:47 följande:
    Hej!

    Jag blev akutsnittad m ettan.

    Måste man fortfarande gå på flera samtal? räcker det inte m att jag säger att jag vill ha snitt?

    Känns så jobbigt på nåt vis när jag redan bestämt mig.

    Annars så skulle min bm också skicka remiss nu efter v 20... Så det verkar vara vanligt. Hon du läste om som fick i v 7 kanske hade bakomliggande anledningar till varför det gick så fort. Har svårt stt tro att man bokat in ett snittdstum innan man fått ett bf datum.
    Med tvåan blev det nåt fel med min remiss men jag pratade bara med en läkare i säg 5 minuter och han beviljade det utan problem på en gång
  • Saga09

    Men så olika det är.

    Läkaren jag träffade inför mitt första snitt ville ge mig igångsättning istället för snitt - jag vägrade. Fick till svar att är det verkligen snitt du vill ha kommer du få det. Fick beräta lite varifrån min förlossningsrädsla kom, men kände aldrig att jag blev ifrågasatt.

    Inför snitt 2 nu så sa läkaren bara att " du beviljades snitt sist pga förlossningsrädsla ser jag. Det är ju inte så troligt att den skulle ha försvunnit nu så det blir inga problem med snitt.. jag bokar en tid åt dig nu "

    Så upplevelserna är verkligen olika tyvärr :(

  • Saga09
    Anonym (hjälp?) skrev 2014-06-02 12:11:17 följande:

    Tack för länken! Denna ska jag titta på =)

    Är det någon som vet när man brukar bli snittad i sthlm ? Har hört allt från 14 dagar innan BF till några dagar efter BF så är lite nyfiken på det också.

    Har ännu inte hört något angående remissen som min BM skickade, så hoppas de kommer en tid med posten för att gå och prata denna vecka! Börjar känna mig stressad!


    Jag har blivit snittad 7 dagar före bf bägge gångerna på Huddinge
  • Saga09

    Vad skönt för er som fått era snitt beviljade. Denna gång kommer jag inte behöva gå och prata med någon eftersom det blir mitt 3:e snitt..

  • Saga09
    DinaMii skrev 2014-08-07 10:59:42 följande:
    Skönt, hur gick ditt andra samtal till?
    Det var knappt ett samtal ( var på spec mvc pga geav diabetes med) och läkaren sa bara att " du blev beviljad snitt sist pga förlossningsrädsla ser jag - den lär väl knappast ha försvunnit så det blir inga problem med snitt denna gång"

    5 minuter tror jag det tog...
Svar på tråden Planerat kejsarsnitt