• Alvisen76

    Planerat kejsarsnitt

    Jag fick planerat snitt nu senast med mitt fjärde barn född 2010. Jag bad om ett snitt och blev kallad till samtal på kvinnokliniken i sen graviditet. Doktorn ville övertala mig, men jag var envis. Jag hade två akuta snitt bakom mig och tyckte det var onödigt att riskera ett till akutsnitt. Hellre ett planerat. Jag fick min vilja igenom men doktorn var inte glad. Jag tror det var kring vecka 30 jag fick komma på samtalet. Snitt gjordes sedan två veckor innan bf.

  • Alvisen76
    catwinter skrev 2014-05-20 20:30:08 följande:
    Ville han neka dig ett planerat snitt efter två akuta? Det är ju helt sjukt. VILLE han att du skulle råka illa ut? Låter ju som att han satte sig emot bara för att jävlas och visa sin makt. Annars brukar det ju alltid rekommenderas fortsatta snitt åtminstone efter det andra.
    Han sa att det inte alls var så farligt att föda vaginalt efter två snitt. Att riskerna var överdrivna. Att jag med rätt övervakning skulle kunna föda utan risker. Jag ville dock inte ta risken själv, så jag sa ifrån.
  • Alvisen76
    catwinter skrev 2014-05-20 21:18:47 följande:
    Ja jag tycker fortfarande det låter skumt. Jag kan fatta det på ett teoretiskt sätt... om man har läkt fint efter snitten och har minutiös övervakning och stöd och support (vilket alla födande kvinnor borde ha, inte bara riskpatienterna) så borde det ju i och för sig mycket väl kunna gå bra... men det är ju inte så det funkar sen när man väl ligger där helt utlämnad i besparingarnas vårdsverige... det är bara pretty words.
    Ja du har så rätt!
Svar på tråden Planerat kejsarsnitt