• Anonym (hjälp?)

    Planerat kejsarsnitt

    Jag ska till min BM på onsdag och är i vecka 30 och vi har inte talat något om förlossning osv och jag har äntligen samlat mod till mig att ta upp min rädsla inför förlossning och önskan om snitt. Är det försent då?


    Enligt lagen så har man rätt att välja kejsarsnitt =/ usch nu blir jag ju jätte nervös att detta är försent

  • Anonym (hjälp?)

    Anonym (nat) Tack du e en ängel!  =) Älskar folk som är stöttande!

  • Anonym (hjälp?)

    Konstigt att de står på så många gravid sidor att man har rätt att bestämma själv, ger ju verkligen fel bild av det hela. Ska prata med BM imorgon iallafall

  • Anonym (hjälp?)

    Filidutt : Hoppas du får igenom det, ska också kämpa men nu är jag inställd på ett nej och de känns ju
    verkligen tråkigt =(

  • Anonym (hjälp?)

    Vi får väl peppa varandra, när ni ska ni prata med BM???

    Där jag ska föda så står det såhär på deras sida angående planerat kejsarsnitt :

    "Ja, vi utför både planerade och akuta kejsarsnitt på vår egen operationsavdelning. Ni är välkomna till vår mottagning för att planera födseln.


    Be er barnmorska på barnmorskemottagningen att skicka en remiss till BB Sophia.


    "

    Mailade dom, beskrev läget och får se vad de säger... Ska man ha en remiss på kejsarsnitt, eller är det att man skriver in sig där? Fattar ingenting
  • Anonym (hjälp?)

    Hmm på deras sida låter det ju som att om du vill ha snitt kom till oss så planerar vi det ihop......
    Förstår inte varför man ska behöva gå på aurorasamtalen när man vet innerst inne att man inte nöjer sig med ett nej och att man inte vill lära sig föda vaginalt. Skillnad när man verkligen vill föda vaginalt men behöver hjälp för att våga

  • Anonym (hjälp?)
    tjej25 skrev 2014-05-20 22:30:23 följande:
    Hej hoppas det är ok att jag hoppar in i tråden. 

    Jag ska träffa en överläkare på förlossningen den 11/6 och känner att det börjar dra ihop sig för mig nu.

    Har försökt läsa på men är orolig att jag har missat nått. Har läst massa trådar här på FL och alla säger typ samma sak "va påläst och ge dig inte". Men vad menas med att vara "påläst"? Hur mycket behöver man läsa på? Och vad ska man läsa på om? 

    Jag tycker detta är så jobbigt, själva ovissheten tär så på mig. Är i v 25 nu och känner att jag måste få ett svar snart.... Vill ju kunna njuta av sista tiden som gravid!!
    Skulle också gärna vilja ha mer konkreta exempel på påläst. Hur mycket ska man behöva redovisa för att man förstår vad man ger sig in på ?
  • Anonym (hjälp?)

    Anonym väntande: Oj ryser när jag läser din historia och jag håller tummarna för ditt snitt, som jag tror kommer bli av! Jag hoppas du får de beviljat nästa träff så du får njuta sista tiden som gravid!

    Uppdatering: Jag var idag hos BM och hade laddat modet för att äntligen våga ta upp detta ämne, när vi sitter och pratar hur jag mår så säger jag rakt ut att jag lider av förlossningsrädsla, att jag inte sagt något pga att jag hoppats att rädslan ska lätta under graviditeten och ju närmare vi kommer förlossningen, däremot blir de tvärtom och jag vill inte föda, jag klarar det inte, jag vill snittas. Talar om att jag läst på och jag förstår både nackdelar och fördelar med båda typerna osv.


    Jag blir chockad över hennes svar, hon var så lugn o snäll, förklarade att det är vanligt att man är rädd men att de ofta går över nångång i mitten för de allra flesta, men sen finns de de som känner som mig. Hon sa även att hon önskade att jag talade om detta tidigare men förstår att jag inte vågat. Hon skickade genast en remiss dit jag ska föda om min förlossningsrädsla och min önskan om snitt. Hon sa också att samtalet är till för att se OM vi kan lösa min rädsla på ett annat sätt, om man kan planera något ihop som känns bättre, men om jag inte är nöjd eller fortfarande känner rädsla så kommer ingen tvinga mig till att föda vaginalt, att hon under alla dessa år som BM aldrig varit med om att någon av hennes patienter inte fått ett snitt beviljat om de verkligen velat ha det.

    Så jag ska försöka slappna av till de hör av sig angående remissen, försöka tänka positivt och vara bestämd. Att våga vägra bli trampad på, jag är ofta för snäll och ger med mig.....


    Mailade även dit jag ska föda igår och får se vad de svarar angående detta =)

  • Anonym (hjälp?)

    Tråkigt när det skiljer så mycket beroende på vart man går och vem man får träffa!


    Jag vet inte vart min rädsla bottnar i, har aldrig fött ett barn men har alltid sett det som en mardröm att föda vaginalt.

  • Anonym (hjälp?)
    Skenhede skrev 2014-05-23 16:20:31 följande:
    Har bara läst TS men jag var på förlossningssamtal och fick beviljat snitt i onsdags, är nu i vecka 33. Så försent lär det inte vara för dig heller! :)

    Hej
    Grattis vad skönt för dig, hur var samtalet, var det ett eller flera samtal? Vad ligger i grunden för ditt snitt och vad pratade ni om? Var det svårt för dig att få det beviljat och vart i sverige bor du?


    Ursäkta alla frågor, men de kanske kan vara till hjälp för några utav oss!

  • Anonym (hjälp?)

    Asjak tack väldigt bra =) Ni andra får gärna också komma med sånt, jag själv kände att de var de punkterna jag har som väger mycket för mig, förrutom att låsa in mig i badrummet, men annars tyckte jag de va likt de jag själv tänkt ta upp, men är rädd att de ska va för lite

  • Anonym (hjälp?)

    Tack för länken! Denna ska jag titta på =)

    Är det någon som vet när man brukar bli snittad i sthlm ? Har hört allt från 14 dagar innan BF till några dagar efter BF så är lite nyfiken på det också.

    Har ännu inte hört något angående remissen som min BM skickade, så hoppas de kommer en tid med posten för att gå och prata denna vecka! Börjar känna mig stressad!

  • Anonym (hjälp?)

    Hej allihopa här kommer en sen uppdatering från mig hur det har gått sedan sist!

    Jag sa till min bm om att jag var rädd för förlossningen väldigt sent i v 34 tror jag eller 33. Hon undrade varför jag inte sagt något tidigare och jag förklarade att jag inte vågade ta upp det och att jag hoppats på att rädslan skulle försvinna med tidens gång och att jag skulle acceptera att föda vaginalt.

    Bm skickade remiss dit jag skulle föda, de ringde upp mig och vi bokade en tid för aurorasamtal. På samtalet så försökte de ta reda på vad exakt i förlossningen som gör mig rädd, vad de kunde göra för att underlätta en vaginalförlossning, hur de kunde bemöta min rädsla och tex om man var rädd för att inte hinna få ryggbedövning så kunde de se till att man fick en såfort man kom in och skulle föda osv.

    Bm förklarade att det inte var hon som bestämde om jag skulle få beviljat snitt utan en läkare, fick en rundtur på förlossningen och mycket info om allt.


    efter samtalet så frågade hon om jag fortfarande ville träffa en läkare för bedömning angående snitt och jag sa ja.

    Fick en tid hos läkaren som frågade varför jag var rädd för förlossning, om jag visste vad för risker barnet och jag själv utsetts för om jag väljer snitt. Fick ett informations blad om fördelar/nackdelar med de båda förlossnings sätten och sedan sa hon att hon inte kommer att neka mig snitt. Hon ville att jag och BM skulle prata igenom en plan om hur vi skulle göra om förlossningen startade innan planerat snitt datum. Fick tid för snitt och nu är det 8 dagar sedan jag fick min bebis via snitt =)

  • Anonym (hjälp?)

    Dinamii:

    Ja det kändes toppen jag var så nervös innan och var beredd på att få ta en strid, men de lyssnade på allt jag hade och säga och var tillmötesgående och VILKEN LÄTTNAD, kunde njuta de sista veckorna av graviditeten på ett helt annat sätt! Önskar jag hade tagit upp detta tidigare!

    Tack =)Ja allt med snittet har gått bra och både jag och dottern mår bra, självklart är jag lite öm efter snittet men det var helt klart värt det. Kommer definitivt snittas nästa gång också!

Svar på tråden Planerat kejsarsnitt