• Skenhede

    Planerat kejsarsnitt

    Har bara läst TS men jag var på förlossningssamtal och fick beviljat snitt i onsdags, är nu i vecka 33. Så försent lär det inte vara för dig heller! :)

  • Skenhede
    Anonym (hjälp?) skrev 2014-05-23 18:43:42 följande:

    Hej
    Grattis vad skönt för dig, hur var samtalet, var det ett eller flera samtal? Vad ligger i grunden för ditt snitt och vad pratade ni om? Var det svårt för dig att få det beviljat och vart i sverige bor du?


    Ursäkta alla frågor, men de kanske kan vara till hjälp för några utav oss!


    Fråga på :)

    Samtalet var snabbt och lugnt. Var på SÖS i Stockholm. Jag gjorde snitt förra gången då min son var i säte och jag råvägrade göra vändningsförsök. Detta var på NÄL i trollhättan och där fick jag kämpa lite mer för att få ett kejsarsnitt. Bytte läkare och han hade inga problem med att bevilja kejsarsnitt.

    Denna gången ville jag ha för att jag gjort det förr och det känner jag mig trygg med. Är rädd för att föda vaginalt så för mig var detta inget alternativ. På MVC sa både min BM och läkaren som sjukskrev mig (för foglossning) att det brukar inte vara något problem att få ett kejsarsnitt. Vilket verkar märkligt nu när jag ser att folk skriver här att man på andra ställen sagt tvärtom.

    Men väl på SÖS så frågade hon om jag ville föda vaginalt och jag sa absolut inte. Hon frågade varför och jag svarade samma sak som jag skrev här uppe. Hon var förstås tvungen att informera om att det är förhöjd risk för blodpropp vid KS speciellt för mig som tidigare haft stroke. Men efter att jag sagt att jag var medveten om det så sa hon att hon skulle skicka remiss till förlossningen och de skulle skicka hem en tid till mig. Jag hoppas den kommer den här veckan!
  • Skenhede
    tjej25 skrev 2014-05-26 21:41:23 följande:
    Vem träffade du på SÖS? Jag ska dit om några veckor på snittsamtal med en läkare som heter Lena. 



    Jag träffade Gisela, hon är överläkare på förlossningen. Även min syster har gjort två snitt på SÖS och aldrig haft problem med att få igenom det!
    Anonym (Filidutt) skrev 2014-05-27 08:09:56 följande:
    Vad skönt att du fick igenom din vilja skenhede!skönt att läsa om fall där inte man fått stånga sig blodig för att få sin vilja fram. Nästa vecka ska jag prata med min Mvc läkare-hoppas på medgång och inget krångel...



    Håller tummarna!!
Svar på tråden Planerat kejsarsnitt