• Anonym

    Valet 2014: Ska föräldraförsäkringen delas lika mellan mamman och pappan?

    Helt värdelöst att börja med någon form av kvotering. Föräldrar vet nog själva vad som är bäst.

  • Anonym
    Penida skrev 2014-08-27 22:41:25 följande:
    Om pappan eller mamman är oförmögen att ta hand om sitt eget barn, där det finns särskilda skäl får man väl söka dispens?
    Dispans får man endast om man kan helt säkert säga att föräldern aldrig under de närmsta 12 åren kommer kunna bli kapabel att att ta hand om barnet. Hur många kan säkert säga det?

    Redan idag fryser det dagar inne när en förälder inte kan vara föräldraledig. Men skit i barnen, de får väll skylla sig själva om de är så dumma att de föds till ett föräldrapar där den ena inte kan vara föräldraledig.
  • Anonym
    Anonym (Dela lika) skrev 2014-08-28 08:37:57 följande:
    Rättelse: redan idag fryser det dagar inne när en förälder inte vill vara föräldraledig.

    Det är vilja det hänger på. Det framgår klart och tydligt när man läser på FL.
    När mammor pratar om att ta ut VAB och f-ledighet så heter det hela tiden att de har rätt till det, att arbetsgivaren får minsann fixa vikarier, det är inte mammans ansvar osv. Då gäller ju samma sak pappor, eller hur? De har exakt samma rättigheter som mammor.
    Just ja för sjuka föräldrar förekommer inte.
  • Anonym
    Anonym (Dela lika) skrev 2014-08-28 09:18:00 följande:
    En nyhet till: ingen kommer att bli tvingad av vara hemma med sina barn! Inte nu och inte i framtiden.
    Nej, men en hel del kommer tvingas mellan att svälta eller sätta sin bebis på dagis.
  • Anonym
    Anonym (Mia) skrev 2014-08-31 19:13:07 följande:

    Klart att den ska vara tudelad! Vi kommer aldrig att nå ett jämställt samhälle om inte regeringen går in och styr upp lite. Jag är en kvinna i 30-års åldern och jag har sjukt mycket svårare än en man i samma ålder att få jobb bara för att de vet att jag snart kommer att vara hemma med barn. Det problemet skulle lösas med en tudelning.


    Kommer du inte att vara hemma med barn då?
  • Anonym
    Nenne666 skrev 2014-09-02 12:12:21 följande:

    Politikerna har inte med detta att göra. Det gör varje enskild familj utifrån sin egen speciella situation. Har jäkligt svårt för allt som har med kvotering att göra.


    Helt rätt! Så enkelt är det.

    Det är oerhört svårt att acceptera för de politiker som vill ägna sig åt "social ingenjörskonst"
  • Anonym
    Nenne666 skrev 2014-09-02 13:04:43 följande:
    Möjligheten att dela det lika finns redan nu men hur, när och om den ska göras det är upp till varje enskild familj. Jag anser inte att det ska lagstiftas om vem som är hemma. Att det finns en möjlighet för båda är givetvis bra.
    Inte bara möjlighet till att dela lika, dagarna ÄR delade lika från start. Sedan kan man med en aktiv handling ändra på det om man vill (än så länge) men utgångsläget är solklart: Man har hälften var.
  • Anonym
    Nenne666 skrev 2014-09-02 13:10:38 följande:
    Jo okej. Men lagstiftas det så försvinner den möjligheten.
    Det är just därför man inte skall kvotera mer än man redan gjort. Egentligen borde den kvoteringen också tas bort!
  • Anonym
    Anonym (Tjipp) skrev 2014-09-03 08:06:13 följande:
    Jovisst. Föräldrarna vet alltid bäst. När antiaga-lagen kom på 70-talet kom det massiva protester från föräldrar. Staten skulle inte lägga sig i deras uppfostringsmetoder. De visste bäst och ibland kan man behöva ge barnet en risbastu sa man. Lagen gick igenom trots alla protester och nu är majoriteten av folket emot aga. Fast du kanske tycker att det var en dum lag som politikerna genomförde "över huvudet" på folk?
    Om du tycker att aga är likvärdigt med att låta föräldrarna själva fatta beslut om hur de lämpligen fördelar tiden mellan sig efter sina preferenser, sina arbetssituationer och sina förhållanden så får det stå för dig.

    Jag anser att varje föräldrapar vet bättre hur deras situation ser ut än vad några politiker kan göra.
  • Anonym

    Tycker att det är upp till varje familj att själv bestämma hur dom vill dela på dagarna MEN föräldrapenningen borde vara pensionsgrundande och ge rätt till semesterersättning så hade vissa "ojämlikheter" försvunnit. 

  • Anonym
    Anonym (eget ansvar) skrev 2014-09-03 17:26:05 följande:
    Alternativet är att de inte vill vara med sina barn. Skrämmande många barn som har pappor som inte vill vara med dem annars.
    Det där är rent struntprat men du är väl en 18-årig feminist som inte förstår hur det är i verkligheten. Sanningen är den att kvinnorna i regel vill vara hemma med sina barn så mycket som möjligt och männen är schyssta och lter dem vara det.
  • Anonym

    Söt unge, skulle lätt ha sex med henne om det inte var olagligt.

  • Anonym
    Anonym (S) skrev 2014-09-03 21:20:43 följande:

    Alla män vill inte heller vara hemmapappor, men det gör dem inte till sämre pappor. Och det måste också respekteras. Det är vidrigt hur många utmärkta pappor det spottas på, för att de väljer "fel" eller för att de t.ex inte lägger ned sitt eget företag för att vara pappaledig ett halvår.

    Har förstått att det sticker i ögonen på en del faktiskt trivs i traditionella könsroller, pappor som vill arbeta, mammor som vill vara hemma med barnen. Men vi finns, och har rätt till valmöjligheter vi med.


    word!!!! helt rätt
  • Anonym
    LängtansBlåaBlomma skrev 2014-09-03 22:29:15 följande:
    Eh..?
    Eh på dig själv...
Svar på tråden Valet 2014: Ska föräldraförsäkringen delas lika mellan mamman och pappan?