• dfuoih

    Vill du jobba max 6 timmar om dagen?

    ica skrev 2014-06-19 17:06:05 följande:
    Varifrån kommer de siffrorna? Du glömde a-kassa, stöd från FK osv.
    Om du söker lite på forumet så finns det redan trådar som handlar om detta och som tar upp flera olika beräkningar.

    Det är lätt attt jämställa lön efter skatt med olika bidrag, men då missar man allt annat som en anställd kostar som tex arbetsgivaravgifter, försäkringar osv. Kostnaden för att anställa är högre än att låta någon gå på akassa eller sjukpenning.

    Visst sjukskrivningarna kanske minskar något. Men de går inte ner till noll. Vabbandet går inte ner till noll. Det kommer fortfarande att finnas arbetstagare vars kompetens inte efterfrågas på arbetsmarknaden. Osv. Det kommer fortfarande att behöva betalas ut sjukpenning, akassa mm.

    En del hävdar att man blir effektivare om man bara jobbar 6 timmar. Man blir inte 33% effektivare. Någon som tror att man blir effektivare ju mindre man jobbar får gärna anställa mig med full lön på en 5-minutersarbetsdag.

    De företag som skulle kunna tjäna på 6-timmarsdagar är de som har förhållandesvis låga personalkostnader jämfört med övriga kostnader, tex yrken idag där man jobbar skift.

    Något många också missar är att stora delar av arbetsmarknaden idag i högsta grad är internationell. Varför anställa en svensk som bara jobbar 6 timmar när man kan anställa en finne som jobbar 8 för motsvarande kostnad?
Svar på tråden Vill du jobba max 6 timmar om dagen?