• vampyria2

    Jag tycker inte syskonet ska vara på förskola när du är hemma med en bebis

    Jag håller med fullt ut, jag tycker att det är sinnessjukt på så många sätt och borde ändras så fort som möjligt.

    Först ur barnens perspektiv, det är alltid tryggare och skönare för barn till friska normala föräldrar att få vara hemma med dem, lider barnen av det så får väl föräldern skärpa till sig och se till att ungen trivs hemma, så jäkla svårt är det inte.

    Ekonimiskt, förstå hur mycket av våra skatte pengar som försvinner ner i detta, pengar som vi kunde ha till andra viktigare saker.

    Sen om alla barn som får syskon fick vara hemma så skulle det finnas fler barn hemma för barnen att umgås med, som det är nu är det helt dött i lekparkerna på dagarna, då kan jag förstå att man väljer att ha sina barn på förskolan istället för att de ska behöva vara ensamma.

  • vampyria2
    gbgumman skrev 2014-06-19 16:29:10 följande:

    Håller inte med. Vet inte vad jag hade gjort om jag inte haft förskolan samtidigt som jag kom i en förlossningsdepression efter andra barnen. Förskolan var underbar. Inte bara som avlastning utan som ett projekt för mig. Måste klä på mig för jag djur lämna och sedan var det lättare att vara igång och så måste man hämta. Få småprata lite med personal och se sonen må bra med sina vänner. Tack vare det och en underbar man och en fantastisk BVC psykolog och BVC tant mår vi alla som gudar idag och har inga problem.


    Undantag måste alltid få finnas, är man tex sjukskriven eller har fått en förlossningsdeprission tex så kan det behövas (därför tex jag skrev friska föräldrar i mitt tidigare inlägg), men jag tycker ändå att normen borde vara att syskon får vara hemma med den lediga föräldern.
  • vampyria2
    Moonis skrev 2014-06-19 21:30:26 följande:
    Vissa barn mår bra av rutiner och inte minst när det reda innebär förändringar med ny bebis hemma. Visst min son har diagnos och är därför extra känslig för förändringar men han lär ju inte vara den enda. 
    Hm fast då får man som förälder se till att ha rutiner hemma, det lär sig våra barn med diagnoser relativt snabbt ändå.
    Dessutom är det bra för dem om det skapas nya rutiner lite då och då, speciellt såna som kommer att vara under en längre tid så de hinner anpassa sig, då lär de sig att förändringar är något som kommer att ske i livet lit då och då och de lär sig hantera det.

    Jag har fyra barn med diagnoserna ADHD, Asperger och Tourettes, dessutom så har jag jobbat med barn med diagnoser i 10 år, vet att alla barn med diagnoser är olika men det här är en sak som man förespråkar för dem alla, att lära sig hantera nya rutiner i en trygg miljö är nyttigt för dem.
Svar på tråden Jag tycker inte syskonet ska vara på förskola när du är hemma med en bebis