• Moonis

    Jag tycker inte syskonet ska vara på förskola när du är hemma med en bebis

    Håller inte alls med för barn är olika och har olika behov. Så enkelt är det Tungan ute

  • Moonis
    puss skrev 2014-06-19 21:12:26 följande:
    Jaså? Hur menar du? Vad har det med detta att göra? Föräldrar klarar väl av att tillgodose dessa behov, om de är någorlunda vettiga. Eller tror du inte det?
    Vissa barn mår bra av rutiner och inte minst när det reda innebär förändringar med ny bebis hemma. Visst min son har diagnos och är därför extra känslig för förändringar men han lär ju inte vara den enda. 
  • Moonis
    vampyria2 skrev 2014-06-20 08:41:53 följande:
    Hm fast då får man som förälder se till att ha rutiner hemma, det lär sig våra barn med diagnoser relativt snabbt ändå.
    Dessutom är det bra för dem om det skapas nya rutiner lite då och då, speciellt såna som kommer att vara under en längre tid så de hinner anpassa sig, då lär de sig att förändringar är något som kommer att ske i livet lit då och då och de lär sig hantera det.

    Jag har fyra barn med diagnoserna ADHD, Asperger och Tourettes, dessutom så har jag jobbat med barn med diagnoser i 10 år, vet att alla barn med diagnoser är olika men det här är en sak som man förespråkar för dem alla, att lära sig hantera nya rutiner i en trygg miljö är nyttigt för dem.
    För honom va det bättre att fortsätta gå men alla är som sagt olika. Nu började inte han dagis fören han va 2 år och att då låta honom plötsligt vara hemma igen hade inte blivit så bra.
Svar på tråden Jag tycker inte syskonet ska vara på förskola när du är hemma med en bebis