• Anonym (A)

    varför är ni så fega???

    MxMeNow skrev 2014-07-28 23:31:26 följande:
    Jag tror inte det finns många som tycker att inkontinens eller framfall är kul. Men om alla skulle få snittas för att slippa riskera att drabbas av det, hur skulle sjukvården då se ut?
    Vi skulle spara otroligt mycket pengar och lidande.


  • Anonym (A)
    MxMeNow skrev 2014-07-29 00:23:25 följande:
    Pengar? Vad baserar du det på, och lidande?
    Väldigt många kvinnor har bestående men av sina vaginala förlossningar. Mörkertalet är stort, t ex inkontinens är inget man skyltar med.

    Dessa biverkningar kostar samhället mycket pengar, både i direkta vårdkostnader och indirekta (sjukskrivningar, depression osv).
  • Anonym (A)
    Anonym (Emelie) skrev 2014-07-29 02:31:37 följande:

    Det är nog inte så lätt att få ks på grund av rädsla. Men jag tycker att man ska föda normalt så länge det inte visas finnas hinder för det. Det är ju trotts allt naturligt och kvinnor har gjort det i alla år. Vi är skapta för att föda barn. Förr i tiden hade de inte ens bedövning eller sjukhus.


    Fast om det nu sak vara så naturligt, varför ens tillåta bedövning. Kvinnor har fött utan i tusentals år. Du säger emot dig själv, en modern förlossning idag är så långt ifrån den var några hundra år sedan.
  • Anonym (A)
    Anonym (Mumin) skrev 2014-07-29 07:10:21 följande:

    Skrämselpropagandan som förekommer i många trådar här på FL gör att många här blir hysteriskt rädda för något som i stort sett alltid går bra. Visst ibland blir det komplikationer, men det förekommer vid KS också. KS är långt ifrån en riskfri operation som många verkar tro.


    Du har ingen aning om vilka bivekningar en vaginal födsel kan ha.

    De farligaste människorna är inte de onda, utan de okunniga.
  • Anonym (A)
    MxMeNow skrev 2014-07-29 10:39:53 följande:
    Ok, du baserar det på gissningar och antaganden.

    Var ska samhället hitta alla operationssalar, personal, pengar att ge alla snitt som vill ha snitt?
    Anonym (ledsen) skrev 2014-07-29 08:30:32 följande:

    Den stora skillnaden är att efter en vaginal FL så kan du om du har otur få problem i underlivet. .Smärta vid samlag..inkontinens..framfall. .

    Det är ju inga roliga problem o jobbigt att leva med o söka hjälp för. Man känner sig så maktlös. Det känns som att samhället tycker att vi kvinnor ska ha det så här utan att klaga.

    Men jag vill kunna ha samlag utan att få ont..jag vill inte att vissa delar hänger ut i underlivet o ger en obehaglig tyngdkänsla..jag vill kunna promenera utan att det känns som att jag ska kissa på mig.

    Tyvärr blev det inte så..jag hade otur.

    Hade så mycket hellre haft besvär av ett sår på magen än ett förstört underliv..(o jag har redan ärr på magen efter en tarmoperation så jag vet lite om hur det är) men jag fick inte välja.

    Dessutom hade KS besparat min bebis en " jobbig start" (som de sa på BB) med stort blåmärke över pannan o ont efter sugklockan..vågar knappt tänka vad som kunde ha hänt henne om det tagit längre tid. .med planerat KS hade hon haft en bättre start o jag inte ett förstört underliv.

    Så varför skulle det vara sämre med KS?


    Barnet fick inga men så släpp det. Barnet kommer få mängder med blåmärken, sår, bulor och annat under sin uppväxt.Nu är det inte så så ditt antagande blir aldrig mer än en spekulation.
    Skrev jag att alla ska få snitt som vill ha det? Varför lägger du ord i min mun som jag aldrig sagt? Är det för att du inte kan komma med ett vettigt argument? Du har inte motbevisat mig, så jag tar det som att det stämmer, det jag skriver, även om du inte kan erkänna det.

    Och klart det stämmer. Många kvinnor får men av sina förlossningar, vissa livslånga. Mörkertalet är stort. Och det kostar samhället pengar, att det är på detta vis.

    Inga kontroversiella åsikter, inget att provoceras över.

    Men argumentera gärna mot det, om du vill, men kom då med argument och inte bara floskler.
  • Anonym (A)
    Anonym (Mumin) skrev 2014-07-29 11:17:12 följande:
    Jag är generellt emot att patienten själv ska välja vårdåtgärd. Det bör vara den utbildade vårdpersonalen som gör riskbedömning och avgör mest lämplig åtgärd. Patienter har sällan tillräcklig kunskap. Det är ju bara att läsa liknande trådar här på FL så inser man snabbt att många har tagit till sig skräckhistorier från vaginala förlossningar, men tror att KS är i stort sett riskfritt och att det värsta som kan inträffa är att man får besvär med ett sår och ett ärr på magen. Skulle fler ha kunskap om vilka risker det finns med KS samt vilka livslånga komplikationer man kan få tror jag färre skulle välja det.

    Förutom riskerna följer en extrakostnad för operationen och de resurser det tar. För att ta de kostnaderna bör det finnas utbildad vårdpersonal som gör bedömningen vilket som är bäst för patienten och barnet.
    Anser du att det ska gälla i hela vården,att patienten inte ska få välja vårdåtgärd, eller är det bara när det förlossningar? Hur långt vill du driva detta, ska man inte få välja bedövning välj t ex?
  • Anonym (A)
    belula skrev 2014-07-29 11:44:45 följande:
    Då borde du lobba för att reformera hela sjukvården eftersom det nuförtiden är patienten som får bestämma sin behandling efter informationen de får, tom cancerpatienter får själva ta ställning!
    Det finns andra länder där kvinnorna i mycket högre utsträckning själva får välja vilket sätt de vill föda på, så det är inte så himla kontroversiellt överallt som i sverige.

    Det är trots allt astronomiskt långt ifrån den dyraste operationen som sjukvården gör, och att låta bli att utföra den pga pengar tycker jag är makalöst snålt när det handlar om att sätta ett liv till världen. Är inte det det största en människa kan göra? Och om det kan underlätta livet en aning för den som föder så att anknytningen underlättas, depression minskas mm mm så förstår jag inte hur man kan vara så snål att man vill dra in på de resurserna.

    Eller är det så att ni är arga på de som är förlossningsrädda? Arga på de som av olika anledningar upplever förlossning som ett (2a, 3e, 4e ibland) övergrepp (när rummet kanske är fullt av människor när man ligger naken och de drar och sliter i ens underliv tills det spricker)? Den här "skärp er"-mentaliteten visar på stor brist på kunskap om människors olikheter. Det är bara att läsa på, det är inte så enkelt. Alla har olika styrkor och svagheter, men vi har ju skapat ett samhälle så vi hjälps åt med våra brister och tar vara på våra styrkor.

    Och jag upprepar: Så länge även förlossningsvården är bedrövlig med sönderstressade bm som stressar mammorna i onödan som pajar deras förlossningar och vidare deras kroppar borde ingen kunna neka ngn ks i Sverige av bara den anledningen.
    Bra skrivet Glad
Svar på tråden varför är ni så fega???