• Batmamba

    Använde du "mammakläder" när du var gravid?

    Här är det mammakläder för hela slanten. Jag blir jättekänslig för tryck mot magen när jag är gravid så det är bara att gå över till mammabyxor eller tights och kjol efter några veckor. Jag har under två graviditeter bara hittat ett enda par mammabyxor som inte trycker mot magen (och de är egentligen för stora och sitter därmed illa över rumpan), så mest blir det tights och kjol. PoP gjorde underbara mammakjolar helt i trikå.

    Jag byter successivt till tunikor eller mammatröjor någon gång i slutet av första trimestern. När jag är gravid blir brösten större och då passar inte mina vanliga tröjor där. De blir för snäva över bröstkorgen och lägger sig i små veck vid armhålorna.
    Sen blir magen större och om jag skulle byta till vanliga, men stora, tröjor skulle de sitta illa vid axelsömmen och över bysten. Så det blir mammatröjor eller tunikor med empireskärning.

  • Batmamba

    Det där om man behöver andra byxor eller inte, kan inte det bero på om man har byxor med låg, medel eller hög midja i vanliga fall? Byxor med låg midja sitter ju ändå under magen, så då är det inga problem, så länge man får upp de över låren...

  • Batmamba
    Scratt skrev 2014-06-25 09:48:35 följande:

    Nja hoppfull84, med mina första två barn var jag smal innan jag blev gravid. 162 cm och vägde runt 47-48 kilo. Gick upp 10 kilo med första och 4 kilo med andra. Hade mina vanliga kläder hela tiden.

    Nu med trean var jag rätt normalviktig, 53 kilo till mina 162 cm, har än så länge gått upp 4 kilo i vecka 37.

    Inget illamående eller så, och äter dom en häst. Normalstora barn.

    Men som sagt, mina vanliga tajta jeans och mina tröjor i small funkar fortfarande bra


    Fascinerande att du kommit i kläderna! Jag minns att jag försökte få på mig min vanliga bh och tröja i mitten av den här graviditeten (+ 5-6 kg). Det var på kul för att se hur mycket jag hade vuxit. Vi höll på att dö av skratt! Särskilt p.g.a. bh:n. Den växer jag ur jättefort när jag blir gravid. Min bröstkorg blir större (två strl. i omkrets) så dels var det ett helsike att försöka få bandet att räcka runt dels liksom fluffade tuttarna ut på ett väldigt skojigt sätt vid sidan av kuporna.

    Det är häftigt att våra kroppar reagerar så olika på graviditet. För det är alltså inte så att jag tror att du ser lika skojig ut som jag gjorde!
  • Batmamba
    Scratt skrev 2014-06-25 10:24:27 följande:

    Äh jag ser jätterolig ut

    Mina bröst blir också ett par storlekar större så bh måste jag faktiskt byta ut...

    Annars så går resten av mig ner massvis i vikt medans magen blir enorm. Ser ut som en badboll på två tandpetare


    Underbar liknelse!!
  • Batmamba
    lövet2 skrev 2014-06-25 10:46:28 följande:

    Jag har använt mjukisbyxor och stora t-shirts större delen av tiden. Mammakläder bara i slutet när jag varit riktigt höggravid.


    Åh, önskar jag hade ett jobb där det var OK att ha mjukisar...
Svar på tråden Använde du "mammakläder" när du var gravid?