Inlägg från: Anonym (orättvist) |Visa alla inlägg
  • Anonym (orättvist)

    Orättvist!

    Anonym (hm) skrev 2014-06-30 00:08:00 följande:

    Ja då sitter man rejält illa till hos Skatteverket. Det blir eftertaxering och trolig anmälan för brott. Jag skulle tro att man också riskerar näringsförbud eftersom sådana personer bör inte driva verksamhet alls. Det var alltså helt svart precis som partyuthyraren I Göteborg vars namn var KUMRIF. Skrattade gott när jag fick reda på vad firmanamnet stod för Kontant Utan Moms Rakt I Fickan.... :)

    Åt hennes uttalande säger jag bara, "-Att skratta åt vanligt folk är en dåres privilegium."

    Ja att få Skatteverk, polis och KFM efter sig är ju ingen höjdare bara en av dessa myndigheter räcker gott. Jag tror faktiskt att du kan ha förorsakat henne ett rent helvete.......
    ...eller ja hon har ju grundorsak i saken själv...


    Sen påstår hon även att polisen ska ordna starkt besöksförbud och att hon har kontaktat advokat angående detta ärende.


  • Anonym (orättvist)
    Anonym (hm) skrev 2014-06-30 00:36:29 följande:

    Hehehe för att vara skurk är hon rätt så komisk måste jag säga. Detta talar nog rätt mycket för att hon har en diagnos bakom sig tyvärr för hon verkar inte ha alla hästar hemma. Skall hon begära besöksförbud mot dig som köpt något av henne som du inte fått heller ej fått dina pengar åter. Jag dööör.....det funkar ju inte som så. Det enda det skulle leda till är ju att hon själv åker dit när förklaringen kommer upp på bordet.
    Likväl fattar vilken brännvinsadvokat som helst att denne inte kommer få någon som helst framgång i detta fall. Det är ju egentligen som att jämställa en biltjuv  som stjäl en bil och sedan anmäler bilens ägare för trakasserier när denne vill ha bilen åter.

    Jag tror iofs att många yngre förmågor tror att det är så himla coolt att driva företag och att pengarna bara bekymmerslöst skall strömma in. Jag tror att om man fick mer av företagande in på schemat i skolorna skulle man kanske kunna få något mer ansvarstagande entreprenörer i framtiden.

    Sa hon något mer?


    Att hon känner en advokat privat som har tittat på detta.

    Hon påstår att det inte finns några pengar för Kronofogden att utmäta vilket visade sig vara fel.


  • Anonym (orättvist)
    Anonym (hm) skrev 2014-06-30 00:54:39 följande:

    Jaja men bara för att hon legat med byns advokat så betyder inte det att han skulle vara dum nog att representera henne i rätten. Det är ju samma sak som ett yrkesmässigt självmord.

    Kronofogden gör väl hembesök kan man tro och då lär de finna vad som har något värde. Nu har jag (tack och lov) aldrig fått hem dem så jag vet faktiskt inte hur de går tillväga. Men har hon en bil kan de troligtvis ta den. Men här är jag lite osäker faktiskt för om hon behöver bilen för att klara av att behålla jobb så borde hon nog få behålla den , vet du hur det funkar med sådant?


    Hon påstår förresten även ju mer jag kontaktar henne ju mindre är chansen att jag via Kronofogden får tillbaka mina pengar.

    Man har rätt att ha en billig bil för att kunna ta sig till och från arbetet om åka kommunalt fungerar dåligt.
  • Anonym (orättvist)
    Anonym (hm) skrev 2014-06-30 01:15:59 följande:

    Som om hon skulle bestämma över Kronofogden. Hon är ju klient hos kronofogden och inte generaldirektör för verket, det ligger en väsentlig skillnad i det faktiskt. Att du som fordringsägare ligger på henne ligger ju i sakens natur. I sådant fall skulle ju inkassoföretagen vara bannlysta för de gör i princip samma sak som du. Jag skulle nog snarare säga att situationen är den raka motsatta. Till slut är hon så trött på dig att hon lånar pengar av mamma för att bli kvitt problemet.....

    Ja men det är ju vettigt då är ju myndigheten rätt flexibel i alla fall för bil är ju många tvungna att ha. Annars får man hitta kreativa lösningar för att gå kring det problemet. Det är ju inte jättesvårt att skriva fordonet på någon annan kan jag tro men då myndigheten accepterar detta så är det ju bra.

    En fråga jag ställer mig är ju att om hon nu dragit på sig så här mycket skulder hur är det då med ev skuldsanering. Kan man få skuldsanering om man dragit på sig kostnaderna genom brottslig verksamhet som i detta fall?
    För skulle hon få skuldsanering/personlig KK så skulle det ju drabba dig?


    Hon vet nog innerst inne att hon inte helt blir av med mig förrän den dagen hela skulden+alla omkostnader är slutbetalda.

    Men jag förstår ändå inte varför hon inte reagerar nämnvärt på att Kronofogden driver in pengarna åt mig?

    Hon verkar mer vara förbannad på mig angående mitt jagande av henne.

    Kronofogden har en opartisk roll och lägger inte vikt hur en skuld uppstod.
    Därför drabbas både företag och privatpersoner i princip lika mycket.
  • Anonym (orättvist)
    Anonym (hm) skrev 2014-06-30 01:45:15 följande:

    Det värsta är ju att skuld plus omkostnader är troligen mer än ursprungsskulden... Men jag tror inte myndigheten får sanera bort tex bötesbelopp och skadestånd om personen ifråga skulle få skuldsanering. Då skulle ju tanken med böter skadestånd falla lite....

    Jag tror inte hon reagerar värst mycket på om kronofogden driver frågan för dig. När/om du sitter i skiten så djupt som det låter i mina öron att hon gör så spelar nog inte en enskilds fordringar större roll. Vet du hur mycket hennes samlade skulder uppgår till? Jag menar är beloppet totalt väldigt högt så spelar några tusen hit eller dit mindre roll.

    Jag tror faktiskt att det är en rätt naturlig reaktion från hennes sida att om du redan står på botten så långt ned du kan komma så resignerar man sig...man blir likgiltig för att man kan ändå inte komma någonstans, förstår du hur jag tänker? Av den anledningen tror jag det är på sätt och vis bra att det finns en saneringsmöjlighet när det gått några år för en människa som befinner sig i en omöjlig situation kan bli farlig både för sig själv och annan under fel omständigheter. Det måste nog finnas vägar ut för alla. Men visst skall man betala av några år först. Vad tycker du TS?

    Ja ni kommer väl få procent i förhållande till skuldens storlek under återbetalningstiden, därmed borde din skuld hinna bli reglerad innan hon blir föremål för skuldsanering. Usch tänk vilket jobb att vara kronofogde, alltid lika ouppskattade var de än kommer samtidigt att få se dessa tragedier och samtidigt måste utföra sitt jobb...hur orkar man med?


    Hennes totala skulder hos fogden ligger på strax under 80.000 kr Hon vet nog att hon är ganska så maktlös när det gäller fogden som ju har delgivningmän som personligen söker upp personer som inte skickar in sina delgivningskvitton.
  • Anonym (orättvist)
    Anonym (hm) skrev 2014-06-30 02:02:03 följande:

    OK men 80 tkr är ju inget gigantbelopp direkt så det bör även hon klara av att betala, men det är klart att ränta tillkommer väl och sen kan säkert nya skulder komma längs vägen. På ett par till tre år borde den skulden vara reglerad via löneutmätning men det bygger förstås på att hon jobbar också...Jobbar hon eller ej?

    Delgivningsmännen brukar klara av de flesta personer. Jag har hört att man kan jobba som delgivare på konsultbasis, det vore kanske något för TS? Jag menar du satte ju eld i baken på denna fröken så du skulle kanske bli framgångsrik.... Sen samtidigt kan du jobba på konsultbasis för Radiotjänst på övrig tid :)


    Det jag såhär i efterhand funderar över varför hon inte gjort hembesök hos mig med tanke på hur förbannad hon är på mig?Det händer sig att brottslingar åker hem drabbade för att konfrontera dom drabbade.Systern har brutit kontakten helt med henne pågrund av hennes bedrägerier osv.
  • Anonym (orättvist)
    Anonym (hm) skrev 2014-06-30 02:34:51 följande:

    Du är en riktig nattuggla TS som jag själv. Man är som mest effektiv på kvällen/natten. Alltid praktiskt att ha mer än ett fönster öppet på laptopen. Ibland undrar jag när jag sover ens, förra jobbet fick mig att förstöra sömnen permanent :)

    Nåväl, jo det är klart att risken finns att hon söker upp dig eller än värre "hetsar" någon kille att räta upp dig. Men jag tror ändå risken är liten för det är väl inget man gör? Om man ser på detta fallet tror jag risken är liten, en tjej som driver en modeblogg och kränger lite svart det känns ju inte som någon "tyngre" kriminell... Men man skall aldrig säga aldrig för man vet ju inte vad det finns för personer kring denne person. Känner du dig rädd? Alltså rädd att hon skall leta rätt på dig?

    Du vet syskon kan nog få nog av varann också, speciellt i ett sådant här läge när de dras in ofrivilligt. Hur hade du själv reagerat om din bror eller syster hade varit engagerad i något sådant här? Vill man bli indragen?


    Nej,jag känner mig inte rädd för det just men det som däremot skrämmer mig hur en person med så pass omfattande sjukdomsbild har ork att luras och hota på det sättet.Det ska ofta mycket till för att ett syskon ska vända sitt syskon ryggen och ange denne för omgivningen.
  • Anonym (orättvist)
    Anonym (hm) skrev 2014-06-30 02:53:44 följande:

    Vilken sjukdomsbild är det som gäller i detta fall? Jo faktiskt är det fullt möjligt, jag har samarbetat tidigare i livet med en med dipolär sjukdom och du anar inte vilken turboeffekt. (mani-mani) Jag höll på att falla av stolen för denne person var så otroligt aktiv jämt. Men samtidigt ett omdöme och en uppfattningsförmåga som inte alltid var förenad med verkligheten. Jag kan garantera att det blev tokigheter i parti och minut och därtill fick bolaget kostnader. När detta blev klart vad det var fick dennes frihet begränsas genom bla inköpsförbud. En go och trevlig person med just denna åkomma men så fanns då den lite trista sidan. Jag kan avslöja att det blir påfrestande för omgivningen men när man begränsat rörelsefriheten gick det betydligen bättre så om man känner till vad personen lider av så kan man styra upp det hela. Denne person var eg trevlig och helt grym med just åkomman ställde till det mer än lovligt och det är möjligt att denna kvinna lider av något liknande. De kan inte se att de gjort fel och blir då lätt tjuriga över det.

    Men ett syskon som lider av något och gör samma sak om och om igen...nog kan jag ha förståelse att man till slut måste ta avstånd i vart fall på vissa plan.


    Borderline,Cystic fibros och någon smärtsjukdom.
  • Anonym (orättvist)
    Anonym (hm) skrev 2014-06-30 03:21:00 följande:

    Ja Borderline den kan nog åstadkomma detta. De flesta springer så fort de hör borderline men jag tycker inte de är värst "farliga"...jag kan stundtals trivas med dem. Det finns betydligt värre psykiska åkommor som jag stött på i arbetet. Cystic fibros är ju en fysisk åkomma samt även smärtsjukdomen. Hur som helst verkar tjejen här ha det riktigt jobbigt så kanske är detta någon form av verklighetsflykt? Att ikläda sig någon annan roll och leva in sig i den.


    Hon tyckte förresten att hon har varit snäll tillräckligt mot mig och gränsen var nådd när jag kontaktade några av företagen hon samarbetade med.
  • Anonym (orättvist)
    Anonym (hm) skrev 2014-06-30 03:46:33 följande:

    TS du har varit väldigt grundlig i ditt jobb med denna kvinnan. Jag är mäkta imponerad och jag hör gärna mer i frågan i morgon kväll. Jag måste söka sova och bästa tid för mig är 02 eller 04... Vi fortsätter i morgon, god natt!


    Vet inte om jag har skrivit detta tidigare men jag skickade förra sommaren ett brev till hennes mamma och förklarade ganska så ingående angående detta.

    Hon har även påstått att jag ljuger för myndigheter.


Svar på tråden Orättvist!