Inlägg från: Anonym (orättvist) |Visa alla inlägg
  • Anonym (orättvist)

    Orättvist!

    Anonym (Hallo) skrev 2014-07-01 10:32:24 följande:
    Så man ska tänka både en och två ggr innan man gör något egentligen om det inte är så att den är skyldig massa pengar osv .
    Jo,fast man kan inte alltid ta hänsyn till den som lurar andra på pengars bästa.

    Den som lurar andra människor på pengar gör ett aktivt val och är förmodligen medveten om att ärendena till slut hamnar hos Kronofogden och polisen
  • Anonym (orättvist)
    Anonym (outlaw) skrev 2014-07-01 13:22:45 följande:
    Nu har jag inte läst hela tråden men...
    Du har blåst andra på pengar och har nu själv blivit blåst och tycker synd om dig själv.
    Jag har lite svårt att tycka synd om dig faktiskt... Ger man sig in i leken får man leken tåla.
    Förvänta dig ingen rättvisa i det spelet. Har du själv valt att gå utanför regelboken så får du räkna med att det finns fler som gör det. 
    Fast det var snart 10 år sen nu jag blåste någon på pengar och jag har helt tagit lärdom av detta och lever nu ett hederligt liv.

    En ganska så avsevärd skillnad.


  • Anonym (orättvist)
    Anonym (hm) skrev 2014-07-01 13:35:26 följande:

    Man är inte dömd på livstid.
    TS här medger ju vad hon gjort, tagit lärdom, återbetalt, sonat brott och förändrat sitt beteende. Det är ju dock ironiskt att hon råkar ut för en liknande sak själv tio år senare.
    Den nu aktuella personen har nyss avslutat?!? sina handlingar eller kanske håller på än. Där ligger en skillnad för där finns ett pågående hot och någon som behöver hjälp att stoppas.
    Om detta upprör TS så är det ju också en bra bearbetning att prata om det här på FL. Sedan att hon haft uppe detta länge som någon påpekar...ja det är möjligt men hon har ju faktiskt inte ännu fått pengarna åter.
    Det är mycket möjligt att nuvarande GM blir fin och skötsam också om tio år...


    Exakt!

    Jag har inget behov av att jaga henne eller hennes anhöriga längre då jag har fått den effekt jag önskade.

    Det en del inte verkar förstå riktigt är att jag inte alls behöver känna mig blåst på dessa pengar.

    Jag har varit i kontakt med Kronofogden igen nyligen som rekommenderar mig att låta skulden ligga kvar hos Kronofogden för indrivning då chanserna är goda att jag kommer att få tillbaka alla mina pengar.

    Jo större belopp som betas av på hennes större skulder ju större utdelning kommer jag sen att få på min skuld.

    Jag kan hålla med om att jag har ältat henne mycket genom året men men lägger man sig bara platt panka så tror jag att det snarare blir sämre.


  • Anonym (orättvist)
    Anonym (Outlaw) skrev 2014-07-01 14:22:05 följande:
    Som sagt, jag har inte plöjt igenom hela tråden. Bra att du kommit på bättre tankar.

    Men med din erfarenhet kan du väl inte vara speciellt förvånad över att någon blåst dig. Var inte det en risk du övervägde när du gjorde överenskommelsen som ledde till att du blev lurad?
    Jo,självklart var det en risk men samtidigt så hade hon ingen som helst rätt att blåsa mig på pengar.

    Hade jag innan kollat upp henne hade jag aldrig fört över pengarna till hennes konto.

    Skulle vi leva efter mottot skyll dig själv skulle polisen,Kronofogden och diverse Inkassobolag ha ganska så lite att göra.


  • Anonym (orättvist)
    Anonym (hm) skrev 2014-07-01 14:19:36 följande:

    Så som jag ser det finns det flera värden med att hålla en sådan här tråd igång. Dels för TS att bearbeta det som hänt henne. Dels för att nu aktuell person skall avhållas från vidare verksamhet för är det många som känner till om dennes aktiviteter och att det hålls aktuellt så avhåller hon sig. Om frågan är uppe här på FL blir spridningen god. Till slut kanske tröttnar och ger upp helt och hållet. Man skall nog inte ropa hej ännu...om nu pengarna lockar...

    Därtill ser jag frågan som sådan som intressant för just det här med bedrägerier på internet är ett väldigt stort problem och intressant ur den synpunkten att se vad man kan företa sig i preventivt syfte. Ursäkta uttrycket men gärningsmannen sökte rövknulla fel person den här gången och hade denne känt till effekten i förtid hade denne nog avhållit sig från brott.


  • Anonym (orättvist)
    Anonym (hm) skrev 2014-07-02 00:09:00 följande:

    Jag har funderat lite hur är det möjligt för henne att ha bedrivit kommersiell verksamhet under flera år utan att ens haft ett företag? Är det inte lite knepigt? Jag menar hon har ju haft leverantörer/ andra företag hon jobbat med. Om någon köpt tjänster av henne och hon inte har F-skatt så kan ju dessa bli tvungna att betala hennes soc avg.


    Hon bedrev ju svarta affärer rakt av och stoppade pengarna i egen ficka.Företagen har så vitt jag vet F-skatt och har tyvärr varit godtrogna.
  • Anonym (orättvist)
    Anonym (hm) skrev 2014-07-02 00:28:17 följande:

    Jo företagen har F-skatt som hon samarbetat med men om hon inte har det och utför tjänster åt annat företag så kan de bli tvugna att betala hennes sociala... Det hände mig vid ett tillfälle att en firma jag köpte tjänster från precis innan fått sin F-skatt indragen vilket fick konsekvenser för mig som kund. Nej sådana här svart bolag skall bort.


    Det visste jag ärligt talat inte.Jag kommer ihåg nu så här i efterhand hur på hon var att jag skulle föra över pengarna till hennes konto.Kort efter att hon mottagit pengarna märkte jag att något inte stod rätt till och kontaktade hennes kille när hon inte svarade.
  • Anonym (orättvist)
    Anonym (hm) skrev 2014-07-02 00:43:38 följande:

    Innan du beställde din tjänst kollade du företaget på något vis? Hur kom du i kontakt med henne, var det genom kontakter, referenser eller var det något som fröken snubblade över ute på nätet?


    Jag fick kontakt med henne genom att hon själv gått ut med att hon hade blivit lurad på en vinst via en tävling på Facebook Jag tog kontakt med henne via pm på Facebook och på den vägen var det.
  • Anonym (orättvist)
    Anonym (hm) skrev 2014-07-02 00:58:00 följande:

    Oj vilka kedjeeffekter, alla lurar alla på internet :P

    Så du hade inte fått höra via omvägar att hon är bra eller liknande då? När jag köper en tjänst så ber jag alltid om referenser eller frågar omgivningen. När jag åkte på att betala soc avgifter så var det ett företag jag samarbetat med under flera år så därav fanns ingen vanlig anledning att kolla F-skatt men fick reda på det via omvägar.


    Nej,jag visste inte något alls om henne innan förutom att hon gått ut med att hon blivit lurad på sin vinst i en FB tävling.
  • Anonym (orättvist)

    Jag tror att aktuella myndigheter såsom kfm,f-kassan och polisen har sett till att hon stängt ner sin blogg och även sin modeblogg sida på fb

Svar på tråden Orättvist!