• AstridH

    Omskära adopterat barn?

    Det här  kunde jag hitta på wiki, du kan hitta länkar till infon där;

    - En dansk studie från 2011 visade att både omskurna män och deras kvinnliga partner har tre gånger mindre förmåga för att få orgasm än oomskurna, och de kvinnliga partnerna har åtta gånger oftare smärta vid samlag (dyspareuni). Orsaken kan vara att det bildas en förhårdnad i penisens topp och det gör att mannen måste anstränga sig mer för orgasmen, vilket kan orsaka smärta hos kvinnan. Även förhudens glidande funktion saknas vilket kan göra att penisen har mindre glidförmåga och det i sin tur kan leda till smärta vid samlag i kvinnans slida. Religion, kultur, utbildning, inkomster, civilstånd med mera hade beaktats i studien.

    - Omskurna män löper ökad risk för urinrörsförträngning som kan leda till njurskador.

    - En omskuren penis är inte mer hygienisk i sig själv. Ollon och urinrör lämnas mer exponerat för smuts och bakterieangrepp och den antibakteriella och skyddande funktion som så kallad smegma ger saknas på en omskuren penis. På nyfödda kommer ollonet i ständig kontakt med urin och avföring på grund av avsaknaden av förhud.

    umo.se står detta;


    Förhuden finns för att skydda ollonet, där huden är extra tunn och känslig. Om förhuden tas bort har ollonet inte samma skydd från till exempel underkläder som kan skava emot. Det gör att huden på ollonet med tiden blir lite tjockare och mindre känslig.


    Det kan innebära att det dröjer innan man får orgasm och utlösning, något som vissa upplever som något bra. Medan andra kan tycka att det tar längre tid att få orgasm och utlösning, och tycker att sexlivet försämras.


    Tänk igenom vad du egentligen har rätt att göra med ditt barns kropp, mot dennes vilja. När sonen växer upp kan han själv välja att omskära sig eller inte. Jag har varit med två omskurna killar och för dessa har omskärelsen inte varit bra. Det är inte hittepå att det blir svårare att få orgasm.
Svar på tråden Omskära adopterat barn?