• ica

    Makens och min egna semestervecka är hotad!

    Anonym (Tess) skrev 2014-07-02 07:33:13 följande:
    Min make resonerar likadant. Svärfar resonerar likadant. Till och med pojkens mamma resonerar likadant! Ändå är det bara jag som är elak? - Uuuuuh, den hemska styvmamman, eller hur menar du?

    Och ja, JAG tänkte länge innan JAG beslutade mig för att gå in i detta till 100%. Min make ville ha barn tillsammans med mig redan innan vi gifte oss. Det var JAG som ville avvakta och känna av situationen först. Lära känna hans son, bilda en egen relation till honom, komma in i rutinerna, osv.
    Om pojken är nöjd. Så är det väl en fråga för Ts och mannen. Dottern är så liten att man inte rekommenderar att man lämnar bort barnet för en vecka. Och pojkens mamma och svärföräldrarna har faktiskt inte med saken att göra.
  • ica
    Anonym (Tess) skrev 2014-07-02 07:49:16 följande:
    Det är faktiskt endast svärmor (dvs båda barnens farmor) som lagt sig i.
    Vilket är en för mycket.
    Anonym (Meja) skrev 2014-07-02 08:01:37 följande:
    Går väl knappast att hänvisa till millimetereättvisa om man varje år åker utomlands EN gång och det ena barnet ALDRIG får åka med och det andra ALLTID skall åka med.

    Millimeterrättvisa är det om man åker iväg i olika konstellationer och ett av barnen får åka nån gång mer än den andra.

    De har hela tiden hävdat att detta är deras vuxensemester och nu helt plötsligt är det okej att ta med sig ett barn.

    Min man och jag åker också iväg på vuxensemestrar varje år. Oftast en weekend i en storstad. Sen åker vi ibland med ett av barnen. (Men självklart inte med samma barn hela tiden).

    Minst en gång per år åker vi alla fyra tillsammans.

    Här verkar det som de alla år lagt större delen av semesterkassan på en vecka bara till de två och nu skall ett av barnen få åka med varje år och det andra stanna hemma som vanligt.

    Det kallas inte millimeterrättvisa utan att utesluta ett av barnen varje år. Ruttet!!
    Men nu är pojken nöjd med att allting är som vanligt. Och lillasystern är för liten för att lämnas bort en vecka.

  • ica
    Anonym (Tess) skrev 2014-07-02 08:07:29 följande:
    Lilla gumman, det är INTE vår vecka med sonen och VI kan inte byta vecka. Vi har KÖPT denna vecka!

    För övrigt så åker sonen tillsammans med sin mamma minst en vecka varje sommar.
    Exakt!
    2020 skrev 2014-07-02 08:11:02 följande:

    Antingen lämnar ni dottern hemma och fortsätter som ni alltid gjort, eller så följer båda med! Bara för ni alltid åkt den veckan så betyder inte det att ni kan fortsätta, livet förändras hela tiden och man tvingas ändra på sina planer. Jag är själv bonus mamma och jag skulle aldrig åka endast med 'våran nya' familj, skulle vara fruktansvärt elakt. Underbart att han har en farmor som värnar om honom!


    Varför? Det är inte pojkens vecka.

  • ica
    Anonym (Meja) skrev 2014-07-02 08:13:14 följande:
    Du skriver att ni nu kanske ändrar fokus på resan från en vuxenresa till att bli en barnresespecialisten "nu när ni fått barn".

    Din man har ju redan haft barn i 11år och trots detta har det varit viktigare att ha en vuxenresa och lämna bort barnet.

    Hade ni fortsatt åka på vuxenresa och lämna bort båda barnen hade jag kunnat förstå mer. ( egentligen inte då jag har svårt att förstå hur man kan välja och lämna ifrån sig sina barn VARJE gång man reser) Men som ni agerar nu visar ju bara att enbart ett barn är välkommen på era årliga resor. Usch!!

    Som vanligt gömmer man sig bakom att mamman minsann tar med sig barnet utomlands. Så det är okej att vara en usel förälder bara för att pojken har turen att ha en vettig mamma?

    Varför kan du inte tänka dig att lämna bort ditt barn varje semesterresa när ni gjort det med ena barnet i 9 år redan??
    De har ju inte pojken hos sig den veckan. Ska en styvfamiljs liv stanna upp för att alla barnen inte är där en vecka?
  • ica
    Anonym (Meja) skrev 2014-07-02 08:19:12 följande:
    Lilla gumman?? Ja där sjönk du ännu mer.

    Du skrev själv i TS att pojken inland lämnas bort hos mormor och farmor när ni åker. Då hade han lika bra kunnat vara med er om ni hade velat.

    Sen drog du naturligtvis upp kortet om att pojken minsann får resa med sin mamma.

    Så för att hon vill semestra med sitt barn så tycker du att ni slipper?

    Oavsett hur mycket du skriver att du tycker om barnet så lyser dina riktiga åsikter igenom.
    Men det är väl inte Ts sak att lägga sig i hur biomamman gör under sina veckor.  Inte förrän pojken far illa.  Och biomamman har varannan vecka barnfri.
  • ica
    Anonym (Tess) skrev 2014-07-02 08:25:05 följande:
    Han är hos mamma och/eller m&m eller f&f (beroende på mammans jobb). Han VILL vara på gården hos sin mormor och morfar, samt spendera lite tid med sin farmor och farfar. Så har han gjort så länge han kan minnas! Varför ta detta ifrån honom!?
    Och så länge han är nöjd med att allt är som det brukar varför ändra sig för att farmor fått griller i huvudet. Blir det ett problem så får Ts mfl hantera det. Men tills dess kan de väl göra som de brukar. Och en bebis och en elvaåring vill göra olika saker.
  • ica
    Anonym (Meja) skrev 2014-07-02 08:28:23 följande:
    Läs trådstarten!

    Pojken är ibland hos mamman den veckan och ibland hos mormor eller farmor. De gångerna de är hos farmor så har de medvetet lämnat bort pojken för att kunna åka utan honom.

    Så det handlar inte alls om att de inte har honom dessa veckor utan de har skaffat barnvakt för att kunna åka själva!

    Farmor har kanske ställt upp dessa veckor för att TS snyftat om hur viktigt det är att de kommer bort själva och nu reagerar hon när det visar sig att det just var ena barnbarnet som inte var välkommen på resorna.

    En styvfamiljs liv skall inte stanna upp helt men att varje år lägga in semestern utan styvbarnet är ju inget annat än att utesluta ena barnet!!
    Och hon har även skrivit om att pojken älskar att vara hos farmor och farfar. Så länge pojken inte blir ledsen ser jag inget problem.
Svar på tråden Makens och min egna semestervecka är hotad!