Inlägg från: Anonym (Meja) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Meja)

    Makens och min egna semestervecka är hotad!

    sextiotalist skrev 2014-07-02 06:36:07 följande:

    Millimeterrättvisa i absurbum, självklart kan ni åka, er dotter har noll utbyte av resan, än så länge så är det en vuxenresa, ni kommer troligen göra vuxensaker. Dvs det är fortfarande inte en familjeresa, det är en vuxenresa.
    Frågan om det hade varit lika intressant om det varit en resa med tält i skogen, skulle inte tro detta, lustigt nog så är det just vid utlandsresor som barnen känner sig exkluderade, inte vid andra resor


    Går väl knappast att hänvisa till millimetereättvisa om man varje år åker utomlands EN gång och det ena barnet ALDRIG får åka med och det andra ALLTID skall åka med.

    Millimeterrättvisa är det om man åker iväg i olika konstellationer och ett av barnen får åka nån gång mer än den andra.

    De har hela tiden hävdat att detta är deras vuxensemester och nu helt plötsligt är det okej att ta med sig ett barn.

    Min man och jag åker också iväg på vuxensemestrar varje år. Oftast en weekend i en storstad. Sen åker vi ibland med ett av barnen. (Men självklart inte med samma barn hela tiden).

    Minst en gång per år åker vi alla fyra tillsammans.

    Här verkar det som de alla år lagt större delen av semesterkassan på en vecka bara till de två och nu skall ett av barnen få åka med varje år och det andra stanna hemma som vanligt.

    Det kallas inte millimeterrättvisa utan att utesluta ett av barnen varje år. Ruttet!!
  • Anonym (Meja)
    Anonym (Tess) skrev 2014-07-02 06:46:30 följande:
    Ja, denna resa är en vuxenresa. Resan går till samma destination varje år. Det kan dock hända att vi i framtiden, då dottern blivit lite äldre, ägnar delar av vår vistelse där, ihop med andra föräldrar och barn - nu när vi också har barn. Men resan är och förblir en resa för mig och min make att få kunna koppla av tillsammans utan hans barn sedan tidigare.

    Jag har liksom alltid ställt upp till 100% för makens son - och det är ingen skillnad nu. När han är hos oss så är allt fokus på honom (och nu även vår dotter, givetvis). Men vi måste få kunna ha ett liv utan hans son också. Det har vi ju kunnat haft nu varannan vecka under nio års tid. Jag förstår inte varför vår ensamma-tid med varandra, plötsligt ska försvinna?

    Det var inte därför vi valde att utöka vår familj.

    Vi är en familj på fyra varannan vecka - men varannan vecka är vi en familj på tre (tidigare två), hur kan detta vara så svårt för vissa att förstå?

    Tack för dina stöttande ord, "sextiotalist".
    Du skriver att ni nu kanske ändrar fokus på resan från en vuxenresa till att bli en barnresespecialisten "nu när ni fått barn".

    Din man har ju redan haft barn i 11år och trots detta har det varit viktigare att ha en vuxenresa och lämna bort barnet.

    Hade ni fortsatt åka på vuxenresa och lämna bort båda barnen hade jag kunnat förstå mer. ( egentligen inte då jag har svårt att förstå hur man kan välja och lämna ifrån sig sina barn VARJE gång man reser) Men som ni agerar nu visar ju bara att enbart ett barn är välkommen på era årliga resor. Usch!!

    Som vanligt gömmer man sig bakom att mamman minsann tar med sig barnet utomlands. Så det är okej att vara en usel förälder bara för att pojken har turen att ha en vettig mamma?

    Varför kan du inte tänka dig att lämna bort ditt barn varje semesterresa när ni gjort det med ena barnet i 9 år redan??
  • Anonym (Meja)
    Anonym (Tess) skrev 2014-07-02 08:07:29 följande:
    Lilla gumman, det är INTE vår vecka med sonen och VI kan inte byta vecka. Vi har KÖPT denna vecka!

    För övrigt så åker sonen tillsammans med sin mamma minst en vecka varje sommar.
    Lilla gumman?? Ja där sjönk du ännu mer.

    Du skrev själv i TS att pojken inland lämnas bort hos mormor och farmor när ni åker. Då hade han lika bra kunnat vara med er om ni hade velat.

    Sen drog du naturligtvis upp kortet om att pojken minsann får resa med sin mamma.

    Så för att hon vill semestra med sitt barn så tycker du att ni slipper?

    Oavsett hur mycket du skriver att du tycker om barnet så lyser dina riktiga åsikter igenom.
  • Anonym (Meja)
    ica skrev 2014-07-02 08:15:23 följande:
    De har ju inte pojken hos sig den veckan. Ska en styvfamiljs liv stanna upp för att alla barnen inte är där en vecka?
    Läs trådstarten!

    Pojken är ibland hos mamman den veckan och ibland hos mormor eller farmor. De gångerna de är hos farmor så har de medvetet lämnat bort pojken för att kunna åka utan honom.

    Så det handlar inte alls om att de inte har honom dessa veckor utan de har skaffat barnvakt för att kunna åka själva!

    Farmor har kanske ställt upp dessa veckor för att TS snyftat om hur viktigt det är att de kommer bort själva och nu reagerar hon när det visar sig att det just var ena barnbarnet som inte var välkommen på resorna.

    En styvfamiljs liv skall inte stanna upp helt men att varje år lägga in semestern utan styvbarnet är ju inget annat än att utesluta ena barnet!!
  • Anonym (Meja)
    ica skrev 2014-07-02 08:31:00 följande:
    Och hon har även skrivit om att pojken älskar att vara hos farmor och farfar. Så länge pojken inte blir ledsen ser jag inget problem.
    Så enligt dig så kan man agera vidrigt mot sina barn ända tills de blir ledsna och då slutar man? Tänk om man har ett barn som håller det inom sig och inte visar att det är ledsen?

    Jag försöker använda sunt förnuft och agerar hellre proaktivt för att barnen inte skall känna sig utanför i sin egen familj. Det handlar väl om sunt förnuft att man som förälder inte åker på semester VARJE år utan ett av sina barn.

    Men alla är vi olika som föräldrar och vissa barn drar tyvärr en nitlott.
  • Anonym (Meja)
    Anonym (Tess) skrev 2014-07-02 08:34:38 följande:
    Oj, vad du uttalar dig om saker du inte har någon som helst insikt i.

    Han har en vecka med m&m samt en vecka med f&f för att HAN vill det och ALLTID har haft det! Varför ska man ta dessa veckor ifrån honom!?
    Så ni har frågat honom om han vill vara hos f&f eller åka utomlands med er och varje pr svarar han att han inte vill åka med er??

    Då är han en ytterst ovanlig liten kille eller så märker han av att han inte är välkommen!
  • Anonym (Meja)
    Anonym (Tess) skrev 2014-07-02 08:34:38 följande:
    Oj, vad du uttalar dig om saker du inte har någon som helst insikt i.

    Han har en vecka med m&m samt en vecka med f&f för att HAN vill det och ALLTID har haft det! Varför ska man ta dessa veckor ifrån honom!?
    Det är så konstigt alltihop. Du skriver att veckan utomlands inte går att byta, mammans semester går inte att byta. Och de somrar som han är hos far/mor föräldrar när ni åker går de veckorna heller inte att byta?

    Bättre du är ärlig och säger att ni aktivt fixat barnvakt för att kunna åka. Detta vet ju farmor mycket väl eftersom det är hon som ställt upp som barnvakt. Nu reagerar hon på ert beteende när hon märker att det inte var vuxensemester som var så viktigt utan det var viktigt att semestra utan hans son.
  • Anonym (Meja)
    Anonym (Tess) skrev 2014-07-02 08:55:24 följande:
    Men herreguuuuuh!!!!!! HAN ÄR INKLUDERAD! Men när han inte är med oss så gör vi PRECIS VAD FAN VI VILL!

    Nu lämnar jag tråden.

    Jag är säker på att makens ELVAÅRIGA son ändå inte vill följa med på en vuxensemester med sin 11-månaders lillasyster. Han spenderar nog hellre den veckan med sin mamma, mormor och morfar eller farmor och farfar - precis som han alltid har gjort.

    Skulle det vara så att han nån gång vill och har möjlighet att följa med (om det inte inkräktar på hans mammas veckor), så får han givetvis det. Men jag tror han får det roligare hemma.
    Bara det att du skriver att sonen (på 11år) antagligen hellre stannar hemma än semestrar med er säger ju en hel del om er föräldrar.

    Så har det varit i 9 år?

    Varför kommer du tvinga med din dotter på dessa vuxensemestrar som hon kommer hata?

    Eller just det. Nu skulle ni ju ändra fokus till barnsemester som passar små barn. Men det passar ju inte en 11-åring. Eller hur? Att anpassa semestern så det passar alla barn finns inte på din världskarta?

    Fy för elaka styvmammor som du!
  • Anonym (Meja)
    Anonym (Men?) skrev 2014-07-02 11:55:40 följande:

    Men nu får ni väl ta och ge er! 
    Jag har två barn varav ett med min nuvarande make. Jag har alltså ett till barn som jag enbart har varannan vecka. Inte fan slutar jag leva dom veckorna då min son inte är här! Han har ju en pappa som gör saker med honom när han är där och inte får hans lillebror följa med på det?! 

    Tex jämn vecka (då vi inte har min son): Vi åker till äventyrsbadet och sonen är hos sin pappa. 
    Ojämn vecka: Vi kanske bara är hemma eller åker och spelar minigolf eller något annat. 
    Ska vi skita i äventyrsbadet bara för att min son inte är hos oss? Varför skulle vi göra det?! 

    Nej. Ts - Åk ni på er "barnfria" vecka och nu när ni har fått ett gemensamt barn vore det ju absurt att lämna henne till barnvakt bara för att sonen är hos sin mamma så hon ska ju SJÄLVFALLET med. 

    Skulle aldrig komma på tanken att ändra hela min semestervecka bara för att sonen var hos sin pappa. Han gör ju roliga saker där också och mitt liv slutar inte bara för att min son inte är hos oss. 

    Jisses vilka moraltanter.. 


    Så du hade kunnat, utan att tveka, rest utomlands med bara ena sonen varje år?

    Passat på att boka semesterresan just den veckan din son är hos sin pappa?

    Varenda år?

    Svarar du ja på den frågan så är du inte mycket till mamma och svarar du nej tycker jag du skall läsa igenom ditt eget inlägg igen och fundera på varför du svarade som du gjorde.

    Du jämför liksom med en dag på ett äventyrsbad!?
  • Anonym (Meja)
    Anonym (Tess) skrev 2014-07-02 12:01:05 följande:
    Om jag och maken skulle gå isär och jag får barn med en ny man, så skulle jag kunna åka på semester med min nya man och vårat gemensamma barn, utan min dotter sedan tidigare om det råkade vara pappavecka just då.

    Styvfamiljslivet, serru! ;)
    Hade du kunnat göra det varje år? Alltså aldrig tagit med dig dottern??
  • Anonym (Meja)
    Brumma skrev 2014-07-02 12:01:06 följande:
    Att favorisera är väl ändå inte att låta barnet på heltid vara med på heltid och barnet på halvtid vara med på halvtid.

    Att favorisera vore ju att låta barnet på heltid bara "leva" på halvtid enbart för att barnet råkar ha ett syskon som inte är där heltid...

    Eller föreslår du att barnet på heltid inte skall få göra ngt med sina föräldrar ALLS om syskonet inte är där just deb veckan?

    Var deras gränsen? Utomlandsresor? Segelsemestrar? Tälta? Weekend hos släktingar? Grönalundsbesök?
    Här verkar det vara den enda resan familjen gör varje år och samma barn får stanna hemma varje år.

    Du brukar ha vettiga inlägg så jag är förvånad över ditt svar i denna tråd.
  • Anonym (Meja)
    Anonym (Men?) skrev 2014-07-02 12:37:32 följande:
    Eh ja? Om jag hade bokat, som jag förstått Ts, en vecka för mig och min make att vila upp oss på långt in i framtiden. Självfallet
    Vi har varit till Thailand utan min son, vi har varit på andra resor utan min son. Just för att rå om OSS som par. Nu när vi fått en gemensam så har vi inte så mycket till "val" än att ta med. OM då just DENNA semester är när sonen är hos sin pappa - ja då är det så. 
    Sen om det är så VARJE år har jag väldigt svårt att svara på. Det handlade väl om detta året? 
    Det handlade om varje år.

    Men okej, du har alltså inga problem att exkludera din ena son från era semesterresor varje år.

    Tyvärr drar vissa barn nitlotter när det gäller föräldrar :(
  • Anonym (Meja)
    Anonym (Men?) skrev 2014-07-02 12:37:32 följande:
    Eh ja? Om jag hade bokat, som jag förstått Ts, en vecka för mig och min make att vila upp oss på långt in i framtiden. Självfallet
    Vi har varit till Thailand utan min son, vi har varit på andra resor utan min son. Just för att rå om OSS som par. Nu när vi fått en gemensam så har vi inte så mycket till "val" än att ta med. OM då just DENNA semester är när sonen är hos sin pappa - ja då är det så. 
    Sen om det är så VARJE år har jag väldigt svårt att svara på. Det handlade väl om detta året? 
    Bara för att förtydliga. Du har alltså varit i Thailand och massa andra resor med bara din man och yngsta sonen och aldrig varit utomlands med äldsta eftersom ni passar på att resa när han är hos sin pappa. Varje år?

    Då gör du precis som TS.
  • Anonym (Meja)
    Anonym (Tess) skrev 2014-07-02 12:21:29 följande:
    Har det slagit dig att vi bara har RÅD med en vecka varje år?

    Vi skulle säkert ha råd med ytterligare en semester varje år, om vi la undan de 1500:- som mamman får i "underhåll" varje månad, av oss. Men det skulle förmodligen resultera i att sonen inte fick sin årliga utlandssemester med sin mamma.
    Jo jag förstod att ni inte har råd att resa mer.

    Tycker fortfarande inte det är okej att varje år bränna hela semesterbudgeten på tre medlemmar av familjen och inte låta en vara med.
  • Anonym (Meja)
    Brumma skrev 2014-07-02 12:33:48 följande:
    Jag har inte uppfattat att de inte gör ngt extra under de fyra veckor de har pojken.

    Jag tycker det är självklart att man planerar in ngt roligt BÅDE när man har bonus och inte har bonus.

    Men man ska inte behöva avstå från att göra ngt bara för att bonus inte är där de veckorna. Jag hoppas ju att de gör ngt extra kul när pojken är där också såklart.
    Men att bränna hela semesterbudgeten varje år och alltid lämna ett av dina barn (samma barn varje år) hade inte varit något problem för dig?

    Skulle du kunna resonera likadant med födelsedagar? Ena barnet får presenter för hela årets budget för presenter och den andra ritar du en teckning till. Samma barn varje år?
  • Anonym (Meja)
    Brumma skrev 2014-07-02 12:45:25 följande:
    Fast fullt ös är inte samma sak som utlandsemester.

    Som sagt. Man pausar inte livet vv. Men man lägger upp planeringen då vv barnet iallafall ibland får vara med. Rent spontant då så borde ni ju se till att göra en resa iallafall vartannat år med honom.

    Om du tar mitt första inlägg så skrev jag att det är att favorisera om man enbart planerar efter varannanvecka barnet. Det är ju lika mycket favoriserande att enbart planera efter varje vecka barnet...

    Skall det inte bli favoriserande får det planeras ibland efter vv barnet o ibland efter heltidsbarnet. För båda andra alternativen är ju favoriserande åt NÅGOT håll...
    Nu börjar jag känna igen dig och håller helt med!

    Du kanske hade missat att han aldrig fått åka med?
  • Anonym (Meja)
    Brumma skrev 2014-07-02 13:08:52 följande:
    Nu läste du inte riktigt vad jag skrev va? För jag skrev precis tvärtom det du svarade på...
    Jag såg det sen och skrev ett nytt svar till dig.
  • Anonym (Meja)
    Anonym (Men?) skrev 2014-07-02 12:53:31 följande:
    Men snälla du.

    Sonen är hos sin mamma där han ska åka utomlands. Hans lillasyster får inte följa med på det. Vart någonstans ligger felet i att ts åker med SITT barn när pojkens mamma åker med SITT?

    Fattar faktiskt inte vad det är som är så hemskt?

    Båda barnen får en utlandsresa. Och det tycker jag att dom ska vara glada över då det finns massor av barn som aldrig får åka utomlands.

    Nu har denna sonen två familjer - ts och sin mamma. Båda älskar honom och i ena familjen så åker han utomlands. I andra hittar dom på andra saker.

    Jisses, det är ju ni VUXNA som skapar problemen.
    Okej. Du tycker det viktiga är att åka utomlands och inte med vem man gör det.

    Jag har en man som reser mycket i jobbet. Han åker på jobb i Kina och på konferanser i Turkiet m.m.
    Trots detta vill både han och jag att han skall följa med på familjens semesterresor eftersom vi tycker om att uppleva saker tillsammans. 

    För dig verkar det inte vara så viktigt att uppleva saker med din ena son utan bara med den andra. För annars hade du uppskattat hans sällskap på era gemensamma semesterresor och inte bara nöjt dig med att han åker utomlands med pappa.

    Jag kan själv åka på resor utan barnen men jag skulle aldrig åka iväg och alltid lämna mitt ena barn hemma varje gång. 
  • Anonym (Meja)
    Brumma skrev 2014-07-02 13:19:02 följande:
    Såg det med ;)

    Att ta hänsyn och inkludera ngn i en familj är inte att se till att alla gör samma saker och är med på allt.

    Det är att titta på varje familjemedlems behov och önskningar och försöka göra det bästa utifrån hur situationen ser ut.
    Jag är med på mycket av ditt resonemang. Men för mig hade det verkligen varit främmande att alltid åka på semester med bara ena barnet.

    Misstörstå mig rätt...jag åker gärna på barnfria semestrar och åker gärna med bara ett av barnen. Men att aldrig ta med mig det ena barnet och bara åka med samma barn varje år hade varit så främmande. 

    Förra året åkte dottern på ridläger. Sonen har noll intresse av hästar och vi var istället på bio,restaurang och gjorde andra skojjiga saker.
    Men jag hade aldrig bokat en resa utomlands den veckan. Vi åkte veckan efter istället.....hela familjen :)
Svar på tråden Makens och min egna semestervecka är hotad!