• Satfläsk

    Makens och min egna semestervecka är hotad!

    Den här tråden alltså. Tänk att det finns så många vuxna människor som inte kan läsa eller ta in fakta, det är skrämmande!

  • Satfläsk
    smulpaj01 skrev 2014-07-04 04:53:03 följande:

    Nej han ska inte med. Ts har bestämt att han inte tillhör familjen och ska således ALDRIG få följa med.

    Nu har ts en egen unge och denna tillhör familjen och ska ALLTID följa med, så som dom har gjort i 9 år.

    Ts gubbe som är pappa till sin dotter verkar ha glömt att han faktiskt har TVÅ barn! Tragiskt när idioter blir farsor!
    Har du missat det faktum att pojken INTE VILL följa med, utan vill fortsätta ha sitt sommarlov som det alltid har varit?
  • Satfläsk
    Brumma skrev 2014-07-04 09:19:10 följande:
    Det är ingen ide. Tydligen spelar pojkens känslor o önskningar ingen roll bland dem som skriver att han måste med.

    Skrämmande att det är viktigare att skälla på elaka styvmamman än att ta hänsyn till vad barnet faktiskt själv önskar.

    Det visar ganska tydligt hur djupt rotat styvmammahatet är här på FL. Inget som borde förvåna mig men som ändå gör mig arg o ledsen. O besviken på människors trångsynthet..
    Ja det är riktigt skrämmande. Förmodligen så hittar TS också på det faktum att pojken vill ha det som vanligt, skulle inte förvåna mig om ett sånt påstående kommer att komma!
  • Satfläsk
    aldrigmer skrev 2014-07-04 10:25:41 följande:
    Läs TS inlägg. Pojken vill ha det som vanligt. Det räcker med en sprillans ny lillsyrra det här året, dessutom åker han utomlands med mamma......
    Precis som brumma skriver så är jag ironisk ;)
  • Satfläsk
    smulisen skrev 2014-07-04 10:35:39 följande:
    Sprillans ny? Den ungen är 1 år!

    Ts borde lägga ner amningen 1 vecka och lämna ungen hos farmor. På så sätt får hon sin vuxen semester precis som den alltid varit i 9 år!

    Alla nöjda och glada smile1.gif
    Varför ska dom lämna bort sitt barn?

    Pojken VILL INTE följa med.

    Vet inte ens varför jag bemödar mig.
  • Satfläsk
    PaulinaPalen skrev 2014-07-04 13:23:34 följande:

    Oavsett vad som är upp och ner i den här tråden borde ts tänka på hur rubriksättningen påverkar hur man läser innehållet. En ilsken gubbe och att ngt är hotat (i det här fallet av ett barns situation) gör åtminstone att jag tänker att hon har en avig/negativ inställning till situationen med styvbarn och att när hon tänker på "sin" familj inte räknar med styvsonen. Ts luktar liksom lite illa från start.


    Eller så läser man allt som TS har skrivit, vilket inte tar så lång tid. Orkar man inte det så kan man låta bli att svara.
  • Satfläsk
    Anonym (Hmm 2) skrev 2014-07-04 20:09:52 följande:

    Och du litar på vad TS säger? Tror du verkligen ett ögonblick på att de har FRÅGAT pojken? På riktigt? För TS man "ringde" ju pojken under denna trådens uppkomst och "frågade"...
    Där kom det!!

    Varför inte utgå från att det TS skriver är sant istället för att hitta på sina egna sanningar?
  • Satfläsk
    Anonym (Hmm 2) skrev 2014-07-04 20:18:55 följande:

    Är du TS? Hur kan du annars veta?
    Men VARFÖR utgår du ifrån att TS ljuger?

    Totalt onödigt att diskutera om man (du) ska hitta på egna sanningar! Då skulle man ju kunna hitta på vad som helst, bara för att "få rätt" i sin åsikt.

    Nej jag är inte TS.
  • Satfläsk
    Anonym (Hmm 2) skrev 2014-07-04 20:21:41 följande:

    Ledsen men har sett detta på nära håll. Där tom mamman uteslutit sin son pga gemensamt barn med nya sambon. Sonen mår skit och frågar ofta om han kan följa med denna gången då :( Så jag är rätt säker på att TS vill ha medhåll här....
    Du kan vara hur säker du vill. Det bästa är att gå efter att det TS skriver är sant. Vad är annars poängen? Jag skulle kunna fabulera ihop en historia jag med, men varför?
  • Satfläsk
    Brumma skrev 2014-07-05 06:47:39 följande:
    Var har TS skrivit att pojken inte är hennes familj? Hon har skrivit bl.a. följande:

    "Vi är en familj på fyra varannan vecka - men varannan vecka är vi en familj på tre (tidigare två), hur kan detta vara så svårt för vissa att förstå?"

    Sen att HENNES närmaste familj består av sambon och det gemensamma barnet är inte så konstigt och inte hennes ngt fel. Man har en annan kärlek till sina biologiska barn än till sina bonusbarn. Det gör en inte automatisk till en dålig människa som beter sig illa mot bonusarna, det gör en till en helt normal funtad mamma...

    De har familjesemester med pojken i fyra veckor. En utan. Ngt DU konsekvent lyckas missa.

    Angående hennes känslor för sonen så är det återigen påhitt från din sida. Hon skriver inte att hon inte tycker om honom. Istället skriver hon att hon faktiskt GÖR det och inte kan tänka sig att inte ha honom där i fyra av sina fem semesterveckor. Men du väljer att se förbi allt sådant för du har redan satt en etikett på TS.

    Du har aldrig tänkt tanken att det finns en anledning till att farmor är den ENDA som inte tycker upplägget är bra?

    Hon gör väl som du antar jag. "Rättvisa" före vad som passar bäst för alla inblandade....
    Det är ingen idé ;)
  • Satfläsk
    PaulinaPalen skrev 2014-07-05 11:09:36 följande:
    Satfläsk skrev 2014-07-04 20:06:02 följande:

    Eller så läser man allt som TS har skrivit, vilket inte tar så lång tid. Orkar man inte det så kan man låta bli att svara.


    Jag hade läst hela inlägget. Det tog verkligen inte lång tid. Jag tycker fortfarande att rubriken är dåligt formulerad och med en illa vald symbol.

    Däremot är det svårt att ge Tess input gällande själva sakfrågan. Jag vet för lite om turerna och relationerna. Har dom frågat pojken om han vill följa med och han svarat nej är väl allt frid och fröjd. Förutsatt att han känner att han är välkommen och känner sig som en viktig del av familjen osv. Men det kan vi ju bara spekulera i så det blir ju som tråden visar mest olika infallsvinklar på ngt man inte vet hur det egentligen ligger till.

    Mitt inlägg kan mer ses som ett tips. Tänk på hur ni sätter rubriker - jag utgår ifrån att jag inte är ensam om att tycka att den "sätter tonen".
    Menade att man ska läsa alla inlägg av TS, inte bara trådstarten...
  • Satfläsk
    Anonym (Johanna) skrev 2014-07-09 14:32:47 följande:
    Vad egoistisk du är. Ser ofta dina inlägg och de är alltid riktade med hat/elakhet/egoism m.m. mot styvbarnen. Har sett själv i inlägg att du inte bryr dig om dina styvbarn heller. Du kan liksom inte bry dig mindre om de barnen, bara du får mannen ifred så ;)

    Pojken kommer naturligtvis upptäcka senare i livet "Varför fick inte jag följa med pappa på semester?" Han kommer ställa frågan "Jaja, dom två kanske ville åka ifred..." - "Men varför tog de då med min halvsyster? Gillar de inte mig? Vad är det för fel på mig?"
    Stackars pojk säger jag bara!! Egoistiska styvföräldrar (INTE alla styvföräldrar) är det värsta jag vet! fy fan alltså. Att ett barn ska behöva ha det så!


    Egoistiska bioföräldrar borde ju vara snäppet värre, tycker du inte?

    Tänk att det är "elak styvmamma hit och elak styvmamma dit" när även barnets pappa vill ha det såhär...
  • Satfläsk
    Anonym (g) skrev 2014-07-07 10:20:30 följande:
    Synd bara att vissa har blivit borttagna. Särskilt de som innehåller ord som hjärndöda apor ect. 
    Vad spelar det för roll? De inlägget tillför ju ändå inte diskussionen något. Men du ville bara flika in den kommentaren för att få TS att framstå som elak har jag en känsla av.
  • Satfläsk
    Anonym (...) skrev 2014-07-10 08:48:42 följande:
    nej, självklart ska man behandla sina barn olika. den ena får följa med på semester, men inte den andra. till julen så kör vi med att bara ena barnet får julklappar men inte den andra, detsamma med födelsedagspresenter. det är väl så du tycker man ska ha det eller?

    har dessutom bara läst ts innan jag postade första gången, har det kommit upp någonting om att barnet inte vill på semester är det en sak. men som jag fattade det i ts så var det hon som inte ville att barnet skulle följa med för att han inte räknades till familjen. det var det jag reagerade på. tycker du likadant? tt styvbarn inte hör till familjen och gott kan lämna hemma på semestrar, Men att det givitvist är en självklarhet för mamman att ta med sig SIN biologiska unge på semestern.

    jeezees, denna tråden är full av bonusmammor med bonusbarn från helvetet eller?? för gud förbjude att man själv kanske har lite ansvar. men det är klart att det är lättare att skylla på barnet...
    Men herregud!! Hon har aldrig skrivit att barnet inte tillhör familjen. Hon skriver att varannan vecka är de 3 i familjen och varannan vecka är de 4.

    Barnet har själv sagt att han vill fortsätta sommarlovet som det brukar vara, han vill alltså inte följa med på resan.

    Och varför benämner du bonusbarnet som "barnet" och TS biologiska som "unge"? Låter fruktansvärt nedvärderande.
  • Satfläsk
    BioBonus skrev 2014-07-10 08:55:38 följande:

    TS - åk ni utan bonussonen i år, eftersom han faktiskt vill stanna hemma.


    Sen slutar ni att betala 1500 extra i månaden till mamman, samt begär halva barnbidraget och så lägger ni detta i en separat semesterkassa som ni sen kan använda till en resa hela familjen någon av de fyra veckor sonen är hos er nästa sommar. Det blir ju trots allt ca 24 000 kronor extra för er på ett år.
    På det här sättet så kan ni både åka "er" vecka och åka en vecka med båda barnen. Vill han fortfarande inte åka nästa år, så har ni pengar till en ännu längre resa året efter om han har ångrat sig tills dess.

    Ja - mamman får ju förstås i det här fallet acceptera att hon inte kan åka på de långa semestrar som ni hittills varit med och sponsrat, men hon förstår säkert om ni förklarar att ni inte vill att sonen ska känna sig bortvald och utanför hos er.
    Och förstår hon inte, så kan du ju alltid hänvisa till alla svar du fått är som talar om vilken otroligt dålig lösning ni tre vuxna kring sonen har kommit fram till ;)


    Mkt bra inlägg!!
  • Satfläsk
    Anonym (Hm.) skrev 2014-07-10 10:33:40 följande:

    Gör ont att läsa. "Jag höll god min för att jag inte ville vara krånglig..." Kan ju även gälla om bonussonen säger att han inte vill med.
    Skillnaden är väl kanske att bonusbarnet i TS har blivit tillfrågad. Verkar inte som att "Moder Teresa" fick frågan öht.
  • Satfläsk
    BioBonus skrev 2014-07-10 11:02:04 följande:

    Ja, det här är ju fruktansvärt - tre vuxna som genom gott samarbete och kommunikation, gemensamt med barnet i fråga, kommer fram till en lösning angående sommarens aktiviteter som passar alla, och där man är lyhörd för allas behov. Inklusive barnets. Och mamman får ekonomisk hjälp för att resa med barnet. Stackars barn som har så egoistiska och hemska föräldrar och bonusföräldrar...


    *ironi*


    Haha ja. Hur man än gör så är det fel. Dessutom riktas de största aggressionerna mot "den hemska styvmamman", som vanligt.
Svar på tråden Makens och min egna semestervecka är hotad!