• BioBonus

    Makens och min egna semestervecka är hotad!

    Oldie skrev 2014-07-05 08:25:29 följande:

    Här hemma är vi en familj på 5 vv och en familj på 3 vv. Familjen på 3 lever inte sitt liv på paus vv, det barnet får känna att det räknas även om syskonen inte är här.

    Varannan sommar åker vi iväg alla och varannan när skolan börjat, då utan skolbarn.

    I övrigt händer det roliga grejer alla veckor, både för familjen på 5 och för familjen på 3.

    Tror inte på millimeterrättvisa, i sådana fall hade familjen på 3 gjort mkt mer för att kompensera för allt syskonen gör hos sin mamma, samtidigt tror jag att det är viktigt att vårt gemensamma känner ett värde och att alla veckor av hennes liv räknas. Hon ska inte växa upp och känna att vi bara anstränger oss för syskonen och när dom är här.

    Vad det gäller mina bonusar så har de aldrig känt något utanförskap bara för att vi lever även den veckan de är hos mamma, de lever ett rikt liv där också.

    Tror ofta att känslan av utanförskap och avund är något vi vuxna (föräldrar, närstående och förstå-sig-påare som vet hur saker SKA vara) skapar och planterar hos barnen.

    Nej du TS, lyssna på pojken och er som familj, bara ni vet hur det ser ut hos er och bara ni kan fatta rätt beslut för er.

    Det kommer alltid finnas bittra människor med så mycket kunskap om styvfamiljen ( för alla styvfamiljer är ju likadana? *ironi*), människor som blivit illa behandlade av någon förälder etc som tycker att det finns ett rätt, deras rätt såklart ;)

    skit i alla andra tycker jag och se till din familj, era åsikter, känslor och behov så blir det nog alldeles toppen!


  • BioBonus
    2020 skrev 2014-07-07 00:30:09 följande:

    Ett barn som är tolv säger inte vad det vill utan vad föräldrarna vill höra!


    Så brukar det verkligen inte låta i de trådar där till och med yngre barn än så anses vara trovärdiga när de talar om för sin mamma att de inte vill åka till sin pappa. Då är det inte alls vad mamman vill höra utan barnets önskan... Där gäller tydligen barnets vilja, men inte här?
  • BioBonus

    TS - åk ni utan bonussonen i år, eftersom han faktiskt vill stanna hemma.


    Sen slutar ni att betala 1500 extra i månaden till mamman, samt begär halva barnbidraget och så lägger ni detta i en separat semesterkassa som ni sen kan använda till en resa hela familjen någon av de fyra veckor sonen är hos er nästa sommar. Det blir ju trots allt ca 24 000 kronor extra för er på ett år.
    På det här sättet så kan ni både åka "er" vecka och åka en vecka med båda barnen. Vill han fortfarande inte åka nästa år, så har ni pengar till en ännu längre resa året efter om han har ångrat sig tills dess.

    Ja - mamman får ju förstås i det här fallet acceptera att hon inte kan åka på de långa semestrar som ni hittills varit med och sponsrat, men hon förstår säkert om ni förklarar att ni inte vill att sonen ska känna sig bortvald och utanför hos er.
    Och förstår hon inte, så kan du ju alltid hänvisa till alla svar du fått är som talar om vilken otroligt dålig lösning ni tre vuxna kring sonen har kommit fram till ;)

  • BioBonus
    Satfläsk skrev 2014-07-10 10:41:37 följande:
    Skillnaden är väl kanske att bonusbarnet i TS har blivit tillfrågad. Verkar inte som att "Moder Teresa" fick frågan öht.

    Ja, det här är ju fruktansvärt - tre vuxna som genom gott samarbete och kommunikation, gemensamt med barnet i fråga, kommer fram till en lösning angående sommarens aktiviteter som passar alla, och där man är lyhörd för allas behov. Inklusive barnets. Och mamman får ekonomisk hjälp för att resa med barnet. Stackars barn som har så egoistiska och hemska föräldrar och bonusföräldrar...


    *ironi*

Svar på tråden Makens och min egna semestervecka är hotad!