• Linda83

    Låta makens bror bo hos oss strax efter förlossningen?

    Vet inte om jag överreagerar (hormonerna sprudlar just nu) och vill därför höra vad ni tycker innan jag konfronterar min man.

    Jag väntar barn när som och har tid för igångsättning om en vecka. Det är mitt andra barn och jag minns tiden efter förra förlossningen som ganska omtumlande med många känslor i svaj.

    Nu till saken. Hörde min man prata med sin bror i telefon tidigare. Han bor 20 mil härifrån och har tydligen ev fått jobb i vår grannstad över sommaren med start nästa vecka. Blev både förvånad, orolig och irriterad när jag hör min man erbjuda honom boende hos oss (bor i lägenhet) över sommaren. Han skulle isåfall bo här hemma när jag är nyförlöst vilket inte alls känns okej. Veckorna efter förra förlossningen gick jag mest runt i linne och trosor med en liten bebis vid tutten i stort sett dygnet runt. Att låta någon annan se mig i det skicket känns inte alls bra.

    Överreagerar jag? Makens bror är jättetrevlig men i detta läge hade jag inte ens velat ha någon från min sida av familjen boende hos oss.

    Jag tror min man vet hur jag skulle reagera, och att han avvaktar med att höra vad jag säger om det tills det är 100% säkert att han bror kommer tacka ja till jobbet.

  • Svar på tråden Låta makens bror bo hos oss strax efter förlossningen?
  • Linda83

    I mitt fall mådde jag inte speciellt bra tiden efter förlossningen, tyckte det var tillräckligt jobbigt med alla nära o kära som kom på besök så snart efter vi kommit hem från BB. Nu är ju det här andra barnet så förhoppningvis känns det inte lika omtumlande den här gången.

    Det är ju väldigt individuellt hur hårt en graviditet/förlossning tär på en, både psykiskt och fysiskt, tycker det är patetiskt att vifta bort det så som vissa av er gör.

  • Linda83

    Det är ju inte helt hundra att han tackar ja till jobbet än men om det nu blir så får jag försöka föreslå att han kanske kan bo hos en jobbarkompis, vet att denne är ensamstående så det vore ju det allra bästa. Då kan de ju samåka till jobbet också. Jag tror ärligt talat inte att jag orkar med att ha någon annan boendes här så direkt inpå. Det är ju inte några enstaka nätter det rör sig om.

  • Linda83
    lagunen skrev 2014-07-02 20:48:39 följande:

    Verkar inte din makes bror förstå?


    Han är bara 22, tror inte riktigt han förstår vad det innebär att få en nyfödd bebis. En jättefin och hjälpsam kille så det är inte där skon klämmer. Han kommer isåfall få sova på vår soffa som ligger vägg i vägg med vårt sovrum så mkt sömn lär han ju inte få.
  • Linda83
    katastrofplantagen skrev 2014-07-02 21:00:55 följande:

    Antingen har du inte barn själv, är man, eller hade en låghormonell graviditet. Hur som helst kan du genom dina erfarenheter inte tala för att det är den generella sanningen. Alla är olika, och du är naiv.


    Eller bara stålkvinna!

    Allvarligt talat så önskar jag verkligen att jag kunde ta det med en klackspark men eftersom jag redan varit med om det en gång så vet jag ju att jag kommer tycka det är tufft, och jag tänker inte gå runt och låtsas som att jag tycker det är okej. Nä, jag får sätta ner foten helt enkelt. Tack för er respons! =)
Svar på tråden Låta makens bror bo hos oss strax efter förlossningen?