Inlägg från: Line85 |Visa alla inlägg
  • Line85

    Hur hanterar ni tjat om glass, godis och annat?

    Egentligen är det ju hur lätt som helst.

    Gissar att ni brukar ge med er eftersom hon regerar på det sättet. Va konsekvent, då lär hon sig att det inte lönar sig att gnälla och sura.

    Lär henne att hon ska vara glad för det hon får och inte sura för det hon inte får.

  • Line85
    Alexi skrev 2014-07-03 08:24:33 följande:
    Jag kan lova dig att vi aldrig någonsin ger med oss när det börjar tjatas på det viset, tvärtom blir jag envis som en åsna. Och säger ju det till henne också att hon aldrig kommer få när hon tjatar och kräver på det viset. Så det är inte så enkelt.
    Då kanske det beror på HUR du uppträder. Diskuterar du med henne?

    Det gör iaf inte jag, och visst tjatar hon en eller två gånger, men när jag går iväg och säger att det är slutdiskuterat så ger hon sig.
  • Line85
    Alexi skrev 2014-07-03 11:47:45 följande:
    Ja jag diskuterar, jag blir liksom provocerad av att hon blir så arg och då argumenterar jag med henne. Men ska pröva de råd jag fått här om att bara typ ignorera hennes ilska.
    Gör det, hon blir säkert förvirrad och ännu argare till en början men jag tror det lättar efter ett tag!

    Vissa saker kan man inte diskutera med ett mindre barn. Lycka till
  • Line85
    Alexi skrev 2014-07-03 13:02:03 följande:
    Men hur säger man nej? Att bara säga nej och inte öppna för diskussion alls är ju på ett sätt enkelt men skapar samtidigt en väldig maktkänsla mellan vuxen och barn. Jag vill ju att hon ska argumentera för sin sak i andra lägen. Ibland säger jag nej till någonting (som inte har med ätande att göra) och så framför hon bra argument för sin sak och då ändrar jag mig och säger ja utifrån det hon säger. Det tycker ju jag är jättebra. Men vill ju inte att det just ska gälla godis och glass...
    Lämnar du en orsak till ditt nej så är det säkert starkare än hennes "jag är sugen".

    Du säger ju nej och förklarar varför. Det är inte lördag, inte före middagen, du har redan fått idag, eller vad det nu kan vara.
Svar på tråden Hur hanterar ni tjat om glass, godis och annat?