Inlägg från: Anonym (styrka) |Visa alla inlägg
  • Anonym (styrka)

    Min son stöter bort mig..

    Det är vanligt att barn beter sig så vissa perioder, än mer om det skett någon förändring (syskonet?).  Min systerson kom in i en period när han var 6,5 år och hans mamma börja på nytt arbete där hon ibland hade natt/kvällspass. Han prata om hur han hata henne, skulle döda henen och t.om stycka henne så hon fick riktigt ont. Hon hade aldrig hör honom säga sådant innan , hon viste inte ens att han förstod och kunde ord som styckmörda etc.
    Hon fick hjälp av en kurator, och hon sa bara, spela inte ledsen och sårad. Sätt gränsen direkt och reagera precis som om han skulle göra något annat dumt. Alltså istället för att gråta och visa sin svaga sida, så ska man reagera mer med "Sånt prat accepterar jag inte här hemma, du tilltalar inte mig på detta sätt!" och släpp det där. Han får ett övertag som lyckas trycka ner dig, för barnet handlar det inte om orden specifikt utan att han har övertaget.

    och framför allt ska din man stå upp för dig och regera lika starkt, vi är en familj och här är vi snälla mot alla. Elakheter accepteras inte här, gå här ifrån nu.

Svar på tråden Min son stöter bort mig..