Inlägg från: Bella 89 |Visa alla inlägg
  • Bella 89

    Gravid igen - gick det bättre andra gången?

    Idag kom mitt plus! Det känns helt overkligt, 12 månader har vi försökt sedan missfallet. Började misstänka graviditeten genom den oerhörda växtvärken i livmodern. Trots att jag bara är i vecka 4+1 enligt kalendern. 

    I alla fall, vi förlorade vårt barn i missfall förra gången. Så jag behöver stilla mina nerver en aning. Ni som fått missfall, fick det bättre den andra gången? 

  • Svar på tråden Gravid igen - gick det bättre andra gången?
  • Bella 89

    Tack så mycket för hoppet! Det är så skönt att höra att det kan gå bra andra gången och sen sitter man där med ett friskt litet barn. Att gå igenom ett missfall till är trots allt det mest fruktansvärda man kan göra just nu. 

  • Bella 89

    Teresiat. Då är vi nästan i samma situation. Grattis till ditt nya plus! Låter som ett bra tecken med starka symptom. Själv har jag inte alls samma som förra gången. Då hade jag extrem trötthet, hög febet, huvudvärk och högt blodtryck. Denna gången har jag bara växtvärk, och lite ömmande bröst, magen är så svullen att jag ser ut som vecka 15-20 :/. Vad är dina symptom då mot nu?

  • Bella 89

    Illamåendet måste vara hemskt, får hoppas det inte ökar i styrka. Ska be om vul i vecka 8-10 av medicinskt skäl. Barnet är ett resultat av pergotime och vet inte hur många ägg jag släppte. Förra gången gjorde jag det med, mem fick betala 500:- då. Ska/får du göra det?

  • Bella 89
    Teresiat skrev 2014-07-24 11:41:05 följande:

    Är det ökad möjlighet för tvillingar då? :) jag kommer inte få ngt innan rul utan vi får betala 800 kr på privatmottagning.. Men det känns värt pengarna då jag omöjligen kommer kunna slappna av efter erfarenheten av MA.. Man kände sig så lurad, och det vill jag inte uppleva igen. Kommer boka ett ul när jag är i vecka 13. Längtar :) Känns bra att ha något i närtid att se fram emot.. Har ni berättat för vänner, familj eller håller ni den glada nyheten hemlig än så länge? :)


    Risken för tvillingar eller trillingar i mitt fall är 1/8 enligt läkaren, till skillnad från de vanliga 1/100. 

    800:- känns som väldigt mycket att betala för ett ul, bor du i en liten stad och har inte så många alternativ eller? Men det är såklart ändå värt pengarna, oron är olidlig. Tänker hela tiden att magsmärtorna är missfall, och är sjukt nervös varje gång jag är på toa att jag ska se blod. 

    Har berättat för min mamma och min bästa vän. Men resten får vänta minst till vecka 20. Hur ska ni göra? Vänta tills efter ert ul kanske?
  • Bella 89

    Ska ringa och boka tid för ul om ubder nästa vecka. Tänkte ta det vecka 33 när mannen har semester så han får vara med och se dem.

    Fick missfall i vecka 7 förra gången, hjärtat började aldrig slå. Hur skedde ditt egna ma? Tycker det känns värst innan man passerat den gränsen, har 13 dagar kvar.

    Vad underbart att ni båda har exakt samtidigt! När är din bf? Hoppas verkligen det går bra för båda då.

    Tror lite av anledningen du blev gravid nu är sommaren. Kämpat exakt 12 månader mellan mina. Det verkar som att Juli är enda månaden som får mig tillräckligt avslappnad. Kan vara samma med dig.

  • Bella 89

    Vecka 12 är ett väldigt sent missfall, måste ha varit extra jobbigt för det är ju precis där man äntligen börjar känna sig säker. Vet du vad som hände eller förblev det ett mysterium? 

    Har bf den 27 Mars. Men har en känsla av att bebisen dyker upp den 8 April. Och har en känsla av att det kommer bli en flicka med. Du har inga såna aningar ännu?

  • Bella 89

    Läste nyss att om man hör hjärtslag i vecka 6 är risken för missfall efter det bara 1,8%. Tror helt klart jag ska på ul en vecka tidigare då (i vecka 7) istället och lyssna efter dem. Sen kanske man äntligen kan slappna av. 

  • Bella 89

    Försök hålla dig borta från en doppler, hade det under förra graviditeten. Till att börja med, det ska vara väldigt svårt att höra hjärtljuden, så man ökar bara oron. Dessutom är det sant att det stressar barnet, precis som ultraljud gör. Och till sist blir den lätt överanvänd, man kan inte hålla sig från att lyssna varenda dag. 

    Ja är han övertygad blir det säkert en flicka! Ni har inga preferenser kring könet? Min teori kring en flicka är verkligen inte vetenskapsgrundad, på grund av att jag redan har blivit så stor och har så fruktansvärt ont har jag kommit underfund till att det måste vara en flicka. En kille hade nöjt sig med en liten enrummare i livmodern, men flickan ska såklart bygga ett helt slott att bo i. 

    Tänker inte kolla könet, barnrummet ska inredas i ljusgrönt och vitt i vilket fall som. Och bebiskläderna får vara vita tills vi vet, det tar ändå bara några veckor innan de växer ur dem. Tänker ni kolla?

    Har du börjat kolla på bebissaker och sånt ännu?

  • Bella 89

    Pratade just med en bm på privatmottagning. Och de vägrade göra ultraljud innan vecka 12. Nu sköt alltså oron i höjden igen, hur ska jag möjligtvis orka leva i ovisshet så länge. 

Svar på tråden Gravid igen - gick det bättre andra gången?