Inlägg från: oOHalalOo |Visa alla inlägg
  • oOHalalOo

    Religiös fundamentalismen, kvinnoförnedrande klädsel.

    Aqt skrev 2014-08-12 16:34:59 följande:
    De har gått varvet runt känns det som!

    Jag kan inte bli tydligare.

    Fast du byggde ju delvis din TS på att du stött på 'svarta lakan' och Gröna Lund förnekar detta. Så tydlig har du väl varit när det gäller att du framlagt något som verkar vara en osanning från din sida. Sen har det ju under resans gång rätt klart framkommit att du inte är speciellt tolerant för övrigt gentemot Islam och muslimer, så det var väl det du egentligen ville ha sagt antar jag. Hade du kanske kunnat lägga upp det hela lite annorlunda från början kan man ju tycka så här i efterhand.
  • oOHalalOo
    Aqt skrev 2014-08-13 07:11:22 följande:

    Du ger dig inte!! Du var inte där och personen från Gröna lunds kontor var inte där.

    Du har bara ett argument kvar som du ältar och det är att vara fördomsfull och påstå att jag ljuger. Det är faktiskt lågt. Jag påstår att Hijab och Jilbab är ett kvinnoförtryckande plagg för att manifestera en religion. Du tycker inte det. Vi har redan klarlagt det!

    Läs det jag skriver igen. Jag skriver både om personal och besökare, och jag uppfattade det som svart Jilbab, d.v.s en förlängd Hijab om man ska använda muslimska namn på kläderna. Det ser ut som de i detta fall var insvepta i svarta lakan, faktiskt är det så! Ok? Det är så det ser ut!

    Jag är ingen expert på islamska klädesplagg. Men hur långt ner får en Hijab vara innan det klassas som Jilbab som är nästa "steg"? Kanske du vet?

    Som du förstår kunde jag inte gå in i glaskuren och mäta tygstycket / tygstyckena och reda ut saken.

    Jag tycker det är patetiskt, släpp detta!

    Berätta istället vad du tycker om Jilbab som klädesplagg, eller går din accepterande gräns vid Niqab eller Burka, eller är det ok övetallt?

    Niqab har jag också sett offentligt på annan plats än GL, förskräckligt plagg!

    Jag är sannolikt mer tolerant än de flesta muslimer eftersom jag står för likavärdesprinciper, inte att enstaka religiösa trosuppfattningar ska få specialregler, särskilt inte kvinnoförtryckande uttryck inom Islam, katolicism o.s.v. Och i den här tråden diskuterade vi islam.

    Men som sagt jag har skrivit i flera dagar och vi har gått varvet runt nu.

    Hoppas du trivs i din Jilbab/Hijab och som sagt; detta ämne kommer säkert att diskuteras igen!

    I den här tråden har nån sagt att jag ljuger, inte ska gå ut, det är riktigt synd om mig o.s.v.

    Men andra tycker som jag. Intressant debatt överlag, men nu ger jag mig för andra diskussioner. Respekteras?


    Om man uttycker sig som du bl.a. gjort:
    ''Vad ska jag svara mina barn när de undrar varför andra tjejer är insvepta i svarta lakan mitt i sommaren?''

    Är höjden av fördomsfullhet och det bandet kan du inte backa. Att använda ordet lakan är något som fördomsfulla vuxna gör. Du är inte den första att göra det.

    Och vad betyder det här:

    ''Hoppas du trivs i din Jilbab/Hijab och som sagt; detta ämne kommer säkert att diskuteras igen!''

    Jag trivs i min hijab ja (förändras inte ett dugg för att du säger-...:

    ''Bor i Stockholm och irriterar mig på den utbredda religiösa fundamentalismen i form av kvinnoförnedrande klädsel för
    vuxna men ännu värre många barn och ungdomar som ses klädda i både Hijab och Jilbab.
    Det är inte alls bra för jämställdheten och som förebilder för våra unga.''

    ... jilbab använder jag inte - svarta lakan använder jag ibland som sängklädsel. Det är nämligen där lakan brukar höra hemma och inte på folk. Så att ens säga att lakan vore ett klädesplagg är med uppsåt att kränka och inget annat.

    Så bra för jämställdheten är att man går med så lite kläder som möjligt då antar jag? Det är i så fall din åsikt, jag anser nämligen inte att jämställdhet sitter i kläderna. Då borde män gå med kjolar och klänningar, för varför ska mannen vara modellen för jämlikheten och alla ska gå med byxor? Så är en bra förebild är att man går med mindre kläder eller vad är den enligt dig? Hur mycket ska man visa för våra unga att vara en bra förebild för våra unga?

    Ämnet behöver inte diskuteras mer eftersom det är fördomsfullt att säga att andra människors klädesval, vare sig det är lite eller mer, är förnedrande. När man väljer sin klädsel själv så blir det kränkande att andra lägger sig i ens klädval och kallar den förnedrande. Vad ett klädval borde leda till är istället att man respekterar andras klädval och sköter sig själv istället. Då blir det ett tolerant samhälle och inte ett inskränkt och fördömande sådant.

    Nu är jag färdig och jag hoppas att ni som inte orkar med att se folk som klär sig annorlunda än vad ni själva gör en dag förstår att uppskattning av andra människor sitter i deras egenskaper och insida och inte hur de klär sig. Men dömer man utifrån utsidan så går man miste om en massa positivt. Så länge utsidan stör er så missar ni detta.
    Tack och hej.

  • oOHalalOo
    asta66 skrev 2014-08-13 20:13:02 följande:
    Jag anstränger mig alltid för att ta seden dit jag kommer. Något inte alla gör. Självklart lyckas jag inte alltid till 100%. Andra människor kan ju ha oskrivna regler. Men med lite lyhördhet går det vägen.
    Väldigt bra att du gör det, för det  handlar ju oftast om hur man beter sig när man är gäst. Är du exempelvis gäst i moskén så gör du som seden föreskriver, för där finns det en sådan. Bra gjort av dig.

    Seden i vardagslag brukar vanligtvis betyda att du gör det som förväntas av dig som medborgare. Du följer lagen, går i skolan, arbetar, betalar skatt, betalar räkningar, vet vilken sida du ska köra och gå på osv osv.

    Dock har vi i Sverige ingen sed hur man SKA klä sig, eftersom hur man klär sig mest styrs av ekonomiska intressen och modet. Alla förväntas klä sig på samma sätt. Men det har inget med sed att göra, utan det är påverkan som det handlar om.

    Den som då står över denna påverkan och i viss mån tryck, anses då helt enkelt inte passa in. Men i ett demokratiskt system så finns faktiskt grundtanken att man duger som man är och att man inte måste anpassa sig till hur alla andra är och  gör. Så valfriheten vill jag för min del ska fortsätta att vara intakt.
  • oOHalalOo
    Anonym (gris-mullah) skrev 2014-08-13 21:16:28 följande:

    Nu har vi en muslim som säger att MAN SKALL klä sig på ett speciellt sätt och hävdar att man inte har en sed i Sverige på hur MAN SKALL klä sig. Och ändå har samma person om och om igen sagt att det "frivilligt" inom islam och att man själv bestämmer hur man klär sig. Sedan har hon mage att säga att alla klär sig likadant i Sverige och fått för sig att muslimskor klär sig mycket mer varierat. Tror snarare att det är tvärtom.


    Nu handlar inte detta om den muslimska klädseln utan ett svar på ett inlägg som talar om att 'man ska ta seden dit man kommer'.

    Jag brukar observera människor för jag tycker det är intressant. Och väldigt många klär sig på samma sätt. Upplever du det som provocerande att detta förekommer? Jag talar inte om färger och mönster utan klädstilen, den är väldigt likartad.
  • oOHalalOo
    realist14 skrev 2014-08-14 08:00:10 följande:
    Du får det att låta som någon som skaffar en personlig stil och inte följer något mode bara. Men det här är ju någonting mer, något utanför all diskussion om klädsmak och mode. Lägger man diskussionen på det planet så är ju tråden tappad för länge sedan och det allvarliga i ämnet lite väl förlöjligat.
    Jag tycker ju ämnet är en aning intolerant minst sagt, när det verkar finnas människor som anser att det är de som ska avgöra vad andra får ha på sig.
  • oOHalalOo
    Anonym (gris-mullah) skrev 2014-08-14 18:15:04 följande:
    Så när dem gifter sig köper dem grisen i säcken.
    Menar du att om man inte ser någons hår så köper man grisen i säcken? Hur är det då med alla som färgar sitt hår och gör annat med det? Då borde det också bli att köpa grisen i säcken eftersom man inte har en aning om hur personens hår egentligen ser ut.
  • oOHalalOo
    realist14 skrev 2014-08-15 07:57:54 följande:
    Och det har iiinget att göra med vilka vi pratar om, dvs den vanliga rasismnojan?

    Jag är hyfsat säker på att kunna lägga ut en tråd om huruvida jag ska kunna gå naken överallt i stan...tex....och diskussionen skulle bli en helt annan och vara mer rakt på sak.

    Och igen det handlar inte om klädval i sig...det är mer. För övrigt  så gäller de flestas reaktioner just om att det är ett tvång för kvinnan, det vill säga, det ÄR någon som redan avgör vad hon ska ha på sig och reaktionerna kommer av det '

    .
    Jag kallar inte det för rasism om andra anser att jag inte får välja själv vad jag vill klä mig i, däremot så är det helt klart intolerant och översitteri att föra över den typen av åsikter och trycka ner dem på andra, dvs 'nej du här ska du inte ha slöja inte och långa kläder!'.

    Du kan inte gå naken runt om i stan eftersom svensk lag förbjuder dig att göra det. Däremot så förbjuder inte svensk lag om man väljer att klä sig i slöja och långa kläder. Så det är inte jämförbart.

    Både muslimska män och kvinnor har klädkoder, ni som då så starkt 'engagerar' er i vad just muslimska kvinnor har på sig, varför är ni inte lika engagerade i vad de muslimska männen har på sig? Nej du, ni förtycker oss muslimska kvinnor genom att försöka förneka oss rätten att välja själva. Ni säger vi är förtryckta, men det är ju ni som förtrycker oss när ni vill tvångsfrånta oss rättigheten att välja själva. Ni både dumförklarar oss och tar ifrån oss våra rättigheter som medborgare i samhället. Översitteri är verkligen det rätta ordet för såna fasoner.
  • oOHalalOo
    asta66 skrev 2014-08-15 15:28:12 följande:
    Tack! Men vissa klädseder har vi allt. Man går inte i badkläder eller lättklätt på stan osv. Och vi har ju den egenheten att vi tar av oss skorna hemma hos folk. Vilket en del som vill verka värdsvana inte gör. Sen har vi ju det där konstiga vilka män som har vit eller svart slips på begravning.
    Och vi döljer inte vårt ansikte för att vi vill visa vem vi är. Och vi räcker fram höger hand vid hälsning för att ursprungligen visa att vi inte bär vapen.

    Och vi är nog många som inte orkar lägga ner tid och pengar på att följa modet.
    Jag ser massor som går lättklädda på stan när det är varmt, hur har du missat det?
    Om avsikten är att visa att man inte bär vapen så borde det räcka med att visa fram handen. 
    Säkert, men det finns också många som gör det, det är bara att se sig omkring. När det handlar om vinstintressen så finns det inga gränser för vad det lockas med för att få människor att spendera.
  • oOHalalOo
    Dao skrev 2014-08-16 06:54:50 följande:
    Det finns många terroraktioner rapporterade där muhammedaner i heltäckande lakan har haft bombbälte under och orsakat tusentals mordoffer men du kanske inte anser att bombbälte är ett vapen eftersom du anser att det räcker med att "visa fram handen" för att bevisa sin ofarlighetSkrattande
    Givetvis är även bombbälte ett vapen, men här har vi inte ens diskuterat olika former av vapen så förstår inte vad det är du ville ha sagt med det?

    Nu var det ju Asta66 som skrev:

    Och vi räcker fram höger hand vid hälsning för att ursprungligen visa att vi inte bär vapen.
    och inte jag. Däremot var min kommentar luddig eftersom jag fick hjärnsläpp och endast kopplade samman detta med 'att hälsa i handen' men inte fick det på pränt.

    Så tycker du det var 'lustigt' med kommentaren att visa ofarlighet genom att visa handen så får du nog vända dig till den person som skrev det istället.
  • oOHalalOo
    realist14 skrev 2014-08-16 08:48:06 följande:
    Jo jo men lagen kan ju ändå inte avgöra folks spontana reaktioner eller hur.
    Även om lagen tillåtit mig att gå naken så är jag hyfsat övertygad om att du och dina vänner hade tyckt att det var det var fruktansvärt.
    Men behöver man alltid berätta för andra vad man tycker? Jag tycker du har ful kjol idag? Men vad har du gjort med håret?! Alltså menar du på allvar att du tycker det där är snyggt? Varför är det så viktigt med negativitet? Varför denna utseendefixering? 

    Varför inte stället bejaka personlighet och val - även om man själv inte skulle göra dessa?

    Det är nog inte bara jag och 'mina vänner' som skulle reagera, tror de flesta skulle göra det. Även många andra människor tycker och tänker saker och sväljer inte allt som normalt och vettigt, som att gå naken på stan, bara för att man förväntas att göra det. Nehej du.
Svar på tråden Religiös fundamentalismen, kvinnoförnedrande klädsel.