• Muslimsktjej

    Jag vill veta varför vissa inte gillar araber och varför.

    Ingen aning.

    Har själv aldrig stött på så mycket hat för att jag är arab just irl, däremot mer på nätet. Vet dock inte varför folk hatar. Men ärligt talat bryr jag mig inte, då jag är väldigt stolt över att jag är arab.

  • Muslimsktjej
    Anonym (...) skrev 2014-08-18 18:23:17 följande:

    För att de alltid sliskraggar på krogen och tar inte ett nej. Värst är när de kommer fram och juckar mot en på dansgolvet Kräks Spelar ingen roll hur många gånger man säger nej, de fattar ändå inte. Brukar sluta med att de kallar en rasist, svennehora eller fitta. Många gånger en kombination av dom. 


    Så du brukar fråga "Är du arab?" till folk som håller på på det viset? Eller hur vet du att dom är araber? Kan ju lika gärna vara kurder, turkar osv haha.
  • Muslimsktjej
    Anonym (asta) skrev 2014-08-19 11:02:47 följande:

    Har bott i en av gulfstaterna fanns även många från andra arabländer där. Jag hatar inte araber, men vissa saker uppskattade jag inte när jag bodde i detta land:
    Männen var så sexfixerade och t ex om någon europeisk kvinna skulle bli våldtagen var det risk att hon blev satt i fängelse för sex utanför äktenskapet. HELT SJUKT! Men det var bara att anpassa sig och se till att aldrig vara ensam med en kille/man. 
    En annan grej (inte alls lika jobbig) var att många personer tog mycket plats, t ex pratade och gestikulerarade och gärna överdrev. Detta är tvärtemot vad som uppskattas i Sverige. 
    Många föräldrar verkade också lämna yngre barn helt utan uppsikt, istället skulle äldre barn passa. När inga vuxna fanns i närheten var barnen väldigt bråkiga, när sedan en vuxen var där lydde de och var lugna, uppfattade detta som att barnen var ögontjänare. Såg även att föräldrar agade sina barn, hemskt att se. Såg även äldre barn som plågade djur.
    När det gällde TV-program så verkade det helt ok att barn såg grovt våld, men att ens visa en kyss var förbjudet.

    Men jag har många trevliga minnen från detta land också.


    Var det verkligen så att ENDAST europeiska kvinnor skulle få fängelse om dom blev våldtagna? Jag har svårt att tro att det är olika "lagar" för kvinnor beroende på var dom kommer ifrån. Vad skulle hända om en kvinna som kommer från det landet blev våldtagen? Får hon inte fängelse bara för att hon inte är europeisk? Eller vad menar du? Låter ju väldigt konstigt.
  • Muslimsktjej
    Tom Araya skrev 2014-08-20 02:59:57 följande:
    Gillar och gillar....
    Araber och Araber...

    Generellt sett har jag inget emot araber, afrikaner, europeer, amerikaner, what ever...
    Det som kan få mig att reagera är språk, kultur och religion.

    Västvärldens syn på araber är starkt präglad av Islamsk fundamentalism och terrorism, vilket förstås inte är något vidare representabelt för alla araber eller ens muslimer, men är svårt att göra något åt när det får så mycket uppmärksamhet.

    Personligen kan jag säga att min syn på araber starkt skiljer sig mellan män och kvinnor, dels p.g.a. av kultur, men även för att jag tycker att arabiska kvinnor kan vara vackra, medan männen sällan uppvisar någon skönhet.

    Ogillandet av araber riskerar nu nå högre höjder i och med IS frammarsch i ME.
    Tycker att det är ganska fel att döma araber pga isis, då många av isis inte ens är araber. Det är extremister från många länder som "samlas" tillsammans, men visst, jag skulle GISSA på att majoriteten är araber, men verkligen inte alla.

    Jag själv "känner" en kurd som gärna hade åkt och "krigat" med isis, och han kommer ändå ses som en "arab" av alla andra. Ganska illa är det, tycker jag men ja...
  • Muslimsktjej
    nyans skrev 2014-08-20 08:31:59 följande:
    Vad är det för pucko som vill åka och kriga med ISIS?

    Spelar ingen roll om han är arab eller inte, låter helt sjukt. Vad vill man uppnå?

    Jag har inga problem med att man "förespråkar" islam (även om jag själv absolut inte gör det), men ISIS är en extrem grupp.
    Det är inte så ovanligt, vet inte hur många, men ganska många iaf har åkt från Sverige till Syrien/Irak för att göra "jihad" med isis.

    Men sjukt? Ja, tycker såna människor ska utvisas direkt från Sverige.
  • Muslimsktjej
    Zarass skrev 2014-08-20 18:18:52 följande:

    För att ni är extremister, inte alla men dom flesta araberna är tyvärr det ! Jag vill inte ha såna människor i detta landet.

    Kolla bara vad som händer i Irak just nu och vad muslimska gruppen IS gör , blir man inte muslim så dödar dom dig, eller om du är fel sorts muslim!

    Ska vi ha såna människor i Sverige? Nej tack! Det blir bara fler och fler araber i Sverige och vi delar inte samma syn på livet och tycker dom flyktingarna ska söka sig till ett land som lever så som dom gör!

    Jag är själv utländsk, är från Balkan men i mitt hemland så lever dom så som i Sverige.

    Jag vill INTE min dotter ska behöva bära slöja och bli påtvingad muslim.

    Därför röstar jag på SD med så vi kan bromsa lite när det gäller flyktingar från såna länder.


    Vill inte göra dig besviken, men folk från Balkan är inte så värst älskade i Sverige heller, inte om man kollar runt på Flashback lite. ;)

    Sedan är det väldigt vidrigt att påstå att araber är extremister. "Men dom flesta" - har du källa? Det finns extremister överallt, vem säger att just majoriteten av alla araber är det?
  • Muslimsktjej
    Anonym (Revolt) skrev 2014-08-20 19:26:25 följande:

    Jag respekterar inte arabiska/muslimska män och deras syn på kvinnor. Jag kan inte för mitt liv förstå hur muslimska/arabiska kvinnor i Sverige kan tillåtas bli nertryckta av männen. Önskade att ni kunde stå upp för er och göra revolt. Ingen är mindre värd, kvinna som man, svart som vit!


    Är du säker på att precis alla muslimska/arabiska män har kass kvinnosyn? Sexister finns det överallt, och tro mig, många svenska män har också kass kvinnosyn, respekterar du inte någon man då? Lixom varför bara döma arabiska män när du kan döma ALLA män? ;)

    Vill förresten inte "stå upp för mig själv", vad du nu menar med det, då jag gillar arabiska män mer än andra män. (Eller alltså; jag gillar inte och ogillar folk pga etnicitet, syftar på att jag gillar arabiska män mer när det kommer till om jag ska gifta mig med en eller inte).
  • Muslimsktjej
    Anonym (elle) skrev 2014-08-20 19:44:13 följande:
    så bara för att inte precis alla är så så kan man inte ändå se ett generellt drag som är genomgående?  ska precis alla vara med för att man ska kunna säga något så kan man ju inte ens påstå att människan har två ben. ta bort det ur skolböckerna, alla har ju inte det.
    Skulle ungefär 90% av alla araber vara sexister, så visst, dra alla över en kam då om du vill. Men du känner knappast alla araber så hur fan vet du hur många som har kass kvinnosyn egentligen?
  • Muslimsktjej
    Anonym (elle) skrev 2014-08-20 20:05:37 följande:
    sa jag hur många som har det då? jag pratade om att använda ordet alla och att det  kan finnas en majoritet som utgör det faktum att andra får en viss syn på dem, även om det finns de som inte gör så så klart.
    Förlåt att jag skrev "alla". Jag formulerar om frågan.

    Är du säker på att majoriteten av arabiska män har kass kvinnosyn?
  • Muslimsktjej
    Anonym (Zaras) skrev 2014-08-20 20:16:42 följande:
    Jo folk från Balkan är faktiskt älskade i Sverige, vi är dom som har anpassat oss bäst i svenska samhället.

    Min pappa jobbar på arbetsförmedlingen och det finns inga värre människor än araber, dom kommer in med sina fruar, dom får inte komma in själva, sedan ska dom inte ha vissa jobb heller så istället ska ni leva på våra skatte pengar.

    Ni ÄR extremister punkt slut! Hur kan du inte själv inse det ? Men så är det ju med alla araber ni är hjärntvättade! Kolla bara vad som händer i era länder!
    Folk från Balkan som bor nära mig tycker jag då inte att dom anpassat sig bra, vad det nu innebär. Bråk hela tiden, tar med hela sin släkt så fort en av dom bråkar med någon, stirrar på en som fan och inte lärt sig att inte stirra på folk man inte känner, småbarn jagar en, verkar inte ha ett hem utan är ute 24/7 och skriker på gården osv.

    Detta är dock vad JAG sett, men jag går inte och tror att alla från Balkan är på det viset då jag vet att det beror på uppfostran, och inte etnicitet.

    Men jag vet inte, det kanske är det som innebär att anpassa sig till det svenska samhället? Inte vet jag, jag är ju arab så ah.
  • Muslimsktjej
    Anonym (Zaras) skrev 2014-08-20 20:54:25 följande:
    HAHAHHAHA det var det dummaste jag någonsin läst !

    För det första jobbar han i Helsingborg och inte på någon förort, jag är tillsammans med en svensk kille och mina bröder har svenska Fruar så du har inte en aning om vad du ens pratar om.

    Hur många Arabiska tjejer ser du men någon annan än en arabisk kille? Och vart i mitt inlägg såg du att jag skrev om arabiska tjejer? Haha du verkar inte kunna läsa. Jasså så du menar att Balkan tjejer är horor då? Ja vi alla är ju horor för vi bär ju inte slöjor och är ju inte täckta överallt!

    Haha det stämmer inte att en Balkan tjej inte får vara tillsammans med någon som inte är från samma land, hedersmord vart framkommer det ngs? I Balkan eller ? Nej utan av araber, kolla bara vad som hände i Landskrona , brodern dödade systern för att hon var tillsammans med en svensk kille, Fadime som blev dödad av sin pappa. Prata lnte om något du inte verkar veta ett skit om.
    Fadime var ju kurd?
  • Muslimsktjej
    Anonym (hfhfs) skrev 2014-08-21 13:52:01 följande:

    Det är mentalitetsskillnad, därför fungerar inte alltid svenskarna med araberna.

    Det som jag stör mig så otroligt mycket på är när det kommer fram 3-7 syrianer eller iranier/irakier kortfattat araber och säger nånting, exempelvis Heeeej och flinar. wtf? Jag blir ju själv orolig när de dyker upp i grupp, de kan ha världens snällaste orsaker men just att dyka upp så många och flina. Om man ska passera en grupp så glor dem, som de aldrig har sett en människa förut, hur skulle det själv kännas ifall en av de ska passera en grupp och alla glor? Svenska ungdomarna glor inte ögonen ur sig, tvärtom de kollar inte alls.

    OffTopic: Jag hatar frågor som har med hunden att göra: "får jag klappa hunden" för de har oftast ingen, absolut ingen aning om hur man gör. De ska få röra lite på hunden men hunden ska absolut inte få nosa på den personen, det fungerar inte så. Det är ge och ta. Du rör hunden, hunden vill känna på din lukt.


    Iranier är inte araber.
Svar på tråden Jag vill veta varför vissa inte gillar araber och varför.