• FiiaN

    Fler som planerar barn 2015?

    Hejsan!

    Jag är 23 år och bor ihop med min stora kärlek. Nu är det såhär att vi börjat planera barn. Har valt att inte prata om detta med vänner eller familj tills det är en bebis på väg :)
    Men man har ju lite funderingar och tankar, så tänkte att fler kanske vill prata och fundera ihop med mig här.
    Har ätit p-piller i ca 8 år och slutade med dom för 2 veckor sedan, jag vet att det kan ta tid innan man kan bli med barn, men tillverkningen har börjat Glad 
    Hoppas på en liten bebis till 2015 i alla fall!

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2014-09-15 10:07
    Här är några av oss som är aktiva här inne :) Alla är välkomna och jag uppdaterar listan så gott jag kan :)

    Sarah1990, 24 år, 1a försöket, BIM 20/9
    NattaLind, 25 år, 1 försöket, Östergötland. BIM 30/9.
    ejh97, 16 år, Gotland, 1a försöket, BIM 8/10
    FiiaN, 23 år, Värmland, 2a försöket, BIM 11/10
    Mavidyz. 24år, Dalarna, 1a försöket, BIM okänt

  • Svar på tråden Fler som planerar barn 2015?
  • FiiaN

    Hej!

    Men så mysigt med en liten där hemma :) Hoppas han får ett lillasyskon också ;)

  • FiiaN
    Syrran86 skrev 2014-08-25 10:12:07 följande:

    Vad roligt för er! Vi har en son född -13 och tänkte ta ut spiralen i oktober för att försöka få ett syskon!



    Hej!

    Men så mysigt med en liten där hemma :) Hoppas han får ett lillasyskon också ;)

    Haha kanske såhär man gör om man ska svara? Det är första ggn jag är inloggad idag så har inte lärt mig riktigt hur allt funkar.
  • FiiaN
    NattaLind skrev 2014-08-25 11:43:22 följande:

    Hej!

    Jag är 25 och jag och sambon (23) är på samma nivå. P-staven ska ut på fredag (såvida inte barnmorskorna är sjuka, igen) och sedan får vi se. Vi kommer inte räkna dagar eller så utan vi kör på och ser när det händer helt enkelt.

    Det är väldigt spännande! :)


    Hej!

    Då får vi hoppas att barnmorskorna är friska :) Händer det så händer det är nog en bra plan :)
  • FiiaN
    NattaLind skrev 2014-08-25 12:17:45 följande:
    Ja dom var sjuka förra måndagen, DEN besvikelsen när dom ringde en halvtimme innan avsatt tid och jag satt där glad i hågen med Emla-plåster på och laddad.

    Men nu jäklar hoppas jag att dom är friska! :P
    Men fy va irriterande! Vi får hoppas att allt blir som planerat :)
  • FiiaN
    Syrran86 skrev 2014-08-25 12:18:02 följande:

    Vi ska inte heller göra något särskilt utan bara leva som vanligt. Blev gravid på första försöket förra gången så hoppas väl att det fungerar igen. Vi ska åka på en resa i slutet av september, det är därför jag inte tar ut spiralen förrän i okt.


    Vilken lättnad det måste vara ändå att lyckas på första försöket. :) Jahaa, men då hoppas jag att ni får en härlig semester!
  • FiiaN
    Sarah1990 skrev 2014-08-25 12:34:42 följande:

    Hej FiiaN, jag och min sambo (eller rättare sagt fästman och husband-to-be) planerar också barn.
    Jag tog ut min spiral förra veckan och väntar nu på att blödningen ska sluta.
    Vi är nästan i samma ålder och verkar ha tagit hormoner under nästan lika lång tid också (har haft både piller och spiral) ;)

    Hoppas allt kommer gå bra för er och lycka till!


    Hej!

    Men va kul att höra :) Kul att följa någon som är på samma nivå som jag. Min slutade i onsdags eller i torsdags, kommer inte ihåg. Så vi kämpar på här hemma ;) Vi får hålla tummarna för varandra!
  • FiiaN
    kaptenmli skrev 2014-08-25 18:43:34 följande:

    Åh, okej ifall jag också hoppar in här? :)

    Jag bor tillsammans med min kärlek och bästa vän, och jag har pratat med honom sedan dag 1 att jag vill ha barn rätt snart eftersom jag i min tidigare relation var tillsammans med en kille som aldrig ville ha barn (planerade aldrig och ville inte ens ha barn med mitt ex, var lite för unga då, men det gjorde ont att höra dom orden gång på gång). I och med att min nuvarande sa att han också ville ha barn så blev ju barnlängtan enorm ganska snabbt, men fick hela tiden som svar "inte redo riktigt ännu".

    Men nu äntligen! Vet inte vad jag sa som fick honom att ändra sig, men det gjorde han i alla fall och jag är fortfarande chockad. Vi började köra oskyddat denna månaden, och helt oplanerat så märkte vi att vi började mitt i ägglossningen, så nu sitter vi här och väntar in mens eller plus, och inte många dagar till BIM så börjar bli nervöst :D

    När har ni andra eran BIM? Drömmer


    Ja men självklart, välkommen :)

    Åh va underbart att höra! Tur att det inte blev något med exet så du fick hålla dig till den stora kärleken :D
    Jag har väl två ex kan man säga (En från gymnasiet och en från när jag va 20) blev misshandlad av båda, fysiskt och psykiskt. Så det känns helt fantastiskt att ha träffat den rätte <3 Och att panera barn ihop med honom är så spännande.

    Min sambo va också inne på det där med att vänta. Men en dag kom han hem och berättade att han pratat med hans brors sambo (dom har en dotter), och det gjorde tydligen skillnad och fick honom att tänka till :) HAHah måste tacka henne någon gång för att hon pratade med honom.

    Men så spännande, håller tummarna! :D Jag har BIM 6/9, så ska väl ha ägglossning nu i dagarna tror jag :D Har aldrig tidigare tänkt på detta med ägglossning, så vet inte vilka tecken min kropp ger ifrån sig när det är dags :P
  • FiiaN
    kaptenmli skrev 2014-08-25 19:10:12 följande:

    Ja verkligen!


    Men åh vad hemskt med dina ex :( Då är jag glad för din skull att du hittat din prins!! :D Och visst känns det konstigt! Vi körde avbrutet innan då jag inte ätit p-piller på ett tag och får ont av gummi, så första gången han kom i mig så kändes det overkligt, nästan så jag frågade vad han höll på med haha! :)

    Men åh vad skönt att han kom och sa det helt själv, måste varit den mest underbara känslan! För min del var det mer att jag tog det där vanliga snacket som jag gjort en hel del det senaste hehe, bara att den gången så sa han att jag lyckades säga något som var logisk som han inte tänkt på haha! :)

    Åh, då är det bara att köra på! :D Men hur gör ni, kör ni bara på eller kör ni med typ ÄL-test och räknar ut dagarna osv?

    Jag har BIM 29e, så jättesnart! Beställde hem tester idag som antagligen anländer imorgon, så blir väl att börja testa ganska direkt bara för jag är sämst på att hålla mig haha :D


    Ja det va ingen rolig tid, men nu är den över :)
    HAHA förstår det.

    Ja det va en fantastisk känsla, började störtgrina efter han sa det, men vet inte riktigt varför. Tror det va att jag förstod att nu blir det ett nytt kapitel i livet, samtidigt som jag blev lite stressad över om jag skulle bli en bra mamma... HAHA va knäpp man är! Men nu är jag så lycklig så. Hahah tur man är smart ibland fast man inte tänker på det! Skönt i alla fall att han också kom på att han ville ha en liten plutt :)

    Vi har sagt att vi ska köra på varannan dag. Har försökt att räkna ut när jag ska ha ÄL, men är inte alls säker. Men i så fall ska jag ha det idag eller imorgon!! :O Om det inte går vägen denna gång ska jag kanske beställa ÄL-test, om det nu funkar :)

    Men gud va spännande :D Håller tummarna för er!
  • FiiaN
    mavidyz skrev 2014-08-25 19:24:24 följande:

    Här har ni en till på ungefär samma nivå och ålder! ;)

    Jag och min man är 24 och har tänkt i över ett år att vi ska börja med bakandet nu efter att vi gift oss i sommras :) men av lite olika anledningar så tyckte mannen i våras att vi kanske borde vänta iaf, att timingen inte var helt 100. Några veckor innan bröllopet så hade han pratat med en kollega på jobbet och då ändrat åsikt helt, så vi kunde starta redan på bröllopsnatten ;D

    Nu har jag ingen som helst koll på min cykel då den är väldigt krånglig efter p-piller-stop (var även det innan piller) så vi får se hur allt g


    Åh va kul! Välkommen hit :)

    Grattis till bröllopet, hoppas det lev lyckat och fantastiskt :) Hoppas det kommer ett litet kärleksbarn 2015 då ;)

    Jag har också haft krångel med min mens innan (bytt p-piller 3 ggr under mina år). Nu när jag slutat vet jag egentligen inte alls hur det kommer bli, men har haft en regelbunden mens med mina senaste p-piller, så då ska är alltså BIM 6/9

    Håller tummarna för er! :D
Svar på tråden Fler som planerar barn 2015?