• NattaLind

    En del har ju sånt jäkla flyt och blir gravida på första försöket efter borttagning av p-stav, men jag gissar på att jag INTE har sånt flyt! :P

    Det stör mig lite att jag har noll koll på min cykel. Hade ju p-piller i 4 år, och nu har jag haft p-stav i 6 år. Mensen har varit helt oregelbunden under p-stavperioden, så man vet ju inte när/om mensen kommer. Trodde nästan den skulle komma direkt för det är nog dags snart.

    Fråga: Har man ÄL fast man har p-stav? Bara att ägget inte går att befrukta eller något? För jag har aldrig märkt av någon ÄL någon gång!


  • NattaLind
    FiiaN skrev 2014-09-01 09:09:33 följande:
    Ja vissa går det väldigt snabbt för! Jag har mått jätteilla sedan igår kväll, kräktes 2 gånger igår, och mår lite illa idag också. Tror dock det berodde på en hemsk huvudvärk som ännu sitter i... :( Druckit dåligt och ätit mycket onyttigt i helgen. Hoppas dock på att det är en liten som växer i magen!

    Hmm inte lätt det där! Jag har haft rätt bra koll på min cykel, men aldrig tänkt på det där med ÄL tidigare. Vet ju inte alls om mensen börjar när den "ska" nu när jag slutat med mina piller.
    Ja man VILL ju så gärna att det ska vara på grund av bebis! :) Håller tummarna ändå :)

    Inte jag heller, och är samma här. Kan ju ha utebliven mens just för att den inte kommit igång. Och hjälper ju inte att jag har noll koll på när den ska komma :P

    Men om jag får mens - hur räknar jag sen? Vad är BIM och vilka dagar ska jag absolut INTE missa att ha sex på?! Haha :)
  • NattaLind
    Sarah1990 skrev 2014-09-01 11:26:49 följande:
    Som jag förstått det är ÄL ca 2 veckor efter första mensens dag. Får du ex din mens idag så sker ägglossningen ungefär på måndagen om 2 veckor.
    Min borde därför vara på fredag, något min sambo vet om mer än väl. Ska testa varannan dag en period nu då jag även läst att spermierna håller bäst kvalitet om det går just 2 dagar emellan varje utlösning ;p

    Någon annan som kan tipsa om vad vi båda borde käka/göra under tiden!?

    /The psycho girl
    Då är jag med! :)

    Ja vi kör varannan dag med, har inte en aning om när min ÄL här men vi kör på ändå och sambon är glad ;) Haha :)

    Folsyra kör jag också på.
  • NattaLind
    FiiaN skrev 2014-09-01 11:42:20 följande:
    Precis som Sarah1990 skrev så ska väl ÄL komma ca 2 veckor. :) BIM är beräknad icke mens, alltså den dagen du ska ha mens, men man vill ju inte att den ska komma ;) Man vill ju ha bebis i magen :D
    Haha, ja jag lär väl åka på det där här gången... tog ut p-staven i fredags och räknar med att få mens snart. Men hoppas så klart att den inte kommer :P Dock känns det lite som att det händer något därnere, jag har aldrig haft mensvärk eller liknande - dock så känner jag att det nästan lite, ja... jag vet inte, svårt att förklara men det känns när något är på gång :)

    Dock så misstänker jag att jag har börjat känna ÄL med då jag känt av att något är på g därnere men ingen mens kommer. Kan ju hoppas på att det är ÄL och inte mens, haha :)
  • NattaLind
    glaesir skrev 2014-09-02 09:49:35 följande:

    Jag tog ut min p-stav jag med i fredags, fick mens igår! Hoppas den går över fort nu för att sedan få ÄL :D


    Ameh! Fusk! Tog också ut min p-stav i fredags men ingen mens ännu. Hade varit gött att kunna räkna två veckor från idag. Dock kan den vara på gång så hoppas :) (eller ja, den får gärna inte komma alls.... :D )
  • NattaLind
    glaesir skrev 2014-09-03 12:33:06 följande:
    Grattis!! Har ni ÄL test? Håller tummarna!!
    Nej!

    Har noll koll på sånt där. Men det ska väl vara två veckor efter mensens första dag? Vi kommer nog ha sex varannan dag i 2-3 veckor för att vara säkra, haha!
  • NattaLind
    glaesir skrev 2014-09-03 14:26:32 följande:

    Kan ta ett tag innan ÄL kommer igång!

    Hur ser er situation ut med boende, hur länge har ni vart tillsammans osv?


    Ah då är jag med. Får hoppas det kickar igång direkt i och med att mensen gjorde det! :)

    Vi har varit tillsammans i lite över ett år och förlovade sedan nyår. Flyttade till hus (hyr) ute på landet i våras och vi trivs verkligen jättebra. Nu är vi dock på väg till ett annat hus som är större (3 sovrum, idag har vi 2 och dålig planlösning), också hyres på landet men lägre hyra och det ska renoveras precis exakt så som vi vill ha det (sambons arbetsgivare som är hyresvärdar) :)

    Själv då?
Svar på tråden Fler som planerar barn 2015?