• NattaLind

    Fler som planerar barn 2015?

    kvinna16780 skrev 2014-09-10 20:43:48 följande:
    Men oh va drygt! Hoppas att du plussar eller att du får din mens igen så ni kan köra på igen. Själv så har jag sån djävulskt huvudvärk, jobbig dag på jobbet :(

    Det jag tycker är mysigt med hela den här resan är att det bara jag och min sambo som vet att vi försöker och det har blivit vår lilla hemlighet :)
    Vi kör på samma också, bara jag och min sambo som vet. Eller ja, vi har inte sagt till någon att vi försöker men å andra sidan tror jag nog folk fattar ändå :P
  • NattaLind
    kvinna16780 skrev 2014-09-11 11:20:07 följande:
    Så härligt :) Hoppas att ni får berätta snart att ni väntar barn :)
    Åh hoppas jag med!

    Så jobbigt det här när man försöker första gången direkt efter uttagen p-stav och man har noll koll. Otålig! :P
  • NattaLind

    Jag jobbar :) Som säljare och extraknäcker med lite sexleksakssäljande på helgerna (lär få gömma dem bra när ungen är i världen och börjat gå! :P).

    Kan ju tillägga att sambon också arbetar fullt, men åt lantbruk/maskin-hållet.

    Du då? =)


  • NattaLind

    Jag och sambon träffades för första gången i juni förra året och blev tillsammans i juli. För varje dag som går känner jag hur kärleken för den här killen bara växer och växer :) Han är 3 år yngre än mig och egentligen raka motsatsen till vad jag trodde att jag ville ha. Helt fantastiskt att han fick mig på fall och nu kan jag inte leva utan den grabben Hjärta

    Vi pratade om barn väldigt tidigt i vårt förhållande men har väntat fram till nu.

    Vi flyttar strax till ett stort hus på 160 kvm med pool. Vi behöver barn att fylla huset med! ;) Vi är förvisso på gång att bli stödfamilj (ta emot barn som av olika anledningar har det svårt) en gång/månad. Men vi har rum för många fler! :)


  • NattaLind
    Sarah1990 skrev 2014-09-11 15:22:59 följande:
    Åh, jag är också jätteintresserad av att bli stödfamilj. Har inte tagit upp det med min fästman än då jag inte alls vet ifall det är möjligt för oss eller inte.
    Hur gamla är ni två? Hur gick du tillväga? Hur gamla barn får ni ta emot och vad är "kriterierna" på er som par? :)
    Lite avis med poolen där alltså, vi gjorde iordning ett ställe i trädgården där (min fästmans ord) "barnpoolen ska stå sedan" haha. Så jag antar att jag får vänta ett tag till tills jag får plaska runt... Cool
    Det tror jag säkert att det är! :) Främst så handlar det mest om hur man är och hur dynamiken i ert förhållande är. Man kan ha en helg i månaden, var tredje, varannan, eller typ onsdagkvällar. Beror helt på vad ni och barnens föräldrar vill :)

    Jag är snart 26 och sambon är 23. Men sambons systrar har varit stödperson sedan de var ca 20 så ålder är inget problem. Huvudsaken är att man har ett bra hem, hyfsad ekonomi (inte soc i princip) och har en vettig syn på barnuppfostran.

    Jag gick in på familjehem.se och mailade de som sökte stödfamiljer i mitt län, men annars är det soc (här kallas de som har hand om just detta för Resursgruppen). Dom kontaktade mig, hon pratade snabbt med mig över telefon, hon och en annan kom sedan ut till oss för att se vilka vi är och hur vi bor. Sedan hade vi en längre intervju på deras kontor och sedan blev vi godkända och nu inväntar vi ett syskonpar (om föräldrarna godkänner oss). Ni bestämmer helt själva vilka "problem" barnen får ha och i vilken ålder.

    Haha, jaa gud! Det är sambons hyresvärd som ville att vi tog huset då dom ska flytta längre bort och inte ville hyra ut till vem som helst. Så det känns verkligen guld! :)
  • NattaLind
    Sarah1990 skrev 2014-09-11 15:40:36 följande:
    Låter verkligen perfekt! Har sedan i början av tonåren velat bli stödfamilj, alternativt fosterfamilj då jag under uppväxten stött på det (vänner och bekanta). Vi har verkligen möjligheten och (återigen) ytan till detta och skulle kännas så fint att kunna hjälpa barn tillbaka på rätt spår och av att få möjligheten att få ta del av en annan människas liv.
    Ska försöka ta upp det här hemma ganska snart och be honom fundera på det innan vi går vidare.Just nu har vi väldigt mycket runt oss men om några månader då allt förhoppningsvis börjat lägga sig så kanske det kan bli aktuellt! :)

    Får jag bara fråga hur det funkar med någon som är yngre?
    Dejtade själv en kille (eller ja okej, vi var nog mer tillsammansKräks) som var ca 3 år yngre än mig, desto fler år yngre i den lilla reptilhjärnan. Jag tror mest jag hade någon kris och kände mig ensam så jag fortsatte träffa honom i nästan 6 månader! Har tänkt mycket på det efteråt att jag troligtvis ALDRIG skulle kunna träffa någon yngre än mig igen, såvida jag kanske inte är 70 och behöver något uppfriskande Drömmer
    Jaa jag känner lite samma sak, att om möjligheten och platsen finns (och kärleken) - så varför inte erbjuda någon allt det som verkligen behöver det? Tanken för oss är att börja som stödfamilj, och en dag framöver bli familjehem på heltid om det skulle kännas bra (sambons familj är detta).

    Hahaha, jaaa alltså... innan jag träffade min sambo så var jag väldigt anti yngre. Mest på grund av att jag i många fall tyckte att de som redan var äldre var så unga i sättet att vara. Sen ville jag ju ha det här med stabil inkomst, trygghet, erfarenhet, ja ni vet. Så när jag föll pladask för sambon så var det väldigt ovant i början. Jag hade längre inkörningsport än vad han hade. Jag visste första gången jag såg honom att det var något speciellt, för jag hade det där pirret i magen och allt kändes verkligen jättebra! Men jag var väldigt tveksam ändå, och det märktes ju ändå tydligen att det skiljde 3 år.

    Men för mig blev det i stället att min kärlek har växt sig starkare och starkare i takt med att han växte i sig själv och förhållandet. Visst tvekade jag mycket i början och han fick helt ärligt jobba mycket i början :P Men med honom är det så annorlunda, det är inte den här intenstiva upp-över-öronen förälskelsen utan detta ligger så mycket djupare ner i själen. Svårt att förklara men så känns det :)
  • NattaLind

    På tal om negativa sidor så har både jag och sambon ett humör som heter duga :P Vi lär oss att hantera det mer och mer och förstå varann under tidens gång, men givetvis har vi tjafs och bråk. Samt så är båda svartsjuka (otrohet och misshandel i tidigare förhållanden), men i slutändan så är vår kärlek så stark att det aldrig hotar vårt förhållande eller vår framtid.

    Dock är det ju något man bör behöva tänka på när ett barn är till världen :)


  • NattaLind
    mavidyz skrev 2014-09-12 08:37:10 följande:
    Det är väl näst intill omöjligt att aldrig bråka och att alltid vara överens :) som du sa, har man kärleken så övervinner den det ;) övervinner den inte, är man nog med fel person :P
    Håller helt med :)

    Men man kan ju läsa om de som skriver att dom aldrig någonsin bråkat eller ens haft ett litet tjafs med sin partner. Jag är alltid väldigt skeptisk till de förhållandena, och det känns som att en av dem alltid måste lägga sig för den andre.

    För lika tycker man inte alltid, man har sämre dagar och irritation uppstår. Det är naturligt :) Sedan måste man ju som sagt kunna möta det på en bra nivå, men att aldrig tjafsa? Hmm....
  • NattaLind

    Nu har jag tagit ut p-staven och är på min första cykel sedan dess så är ju inte riktigt med på hur min kropp funkar.

    MEN, om man ska köra på att den fungerar som den ska (håller tummarna!) så hade jag min första "fertila" dag igår, men med ÄL på tisdag. Och BIM blir den 30:e sep (suck, lååååångt kvar). 

    Däremot har jag inte en aning hur ÄL känns så vet inte om jag kan avgöra att jag har det. Samtidigt vill jag inte bli ett test-psyko, men lär väl beställa hem om det inte tar sig den här gången :P


  • NattaLind
    FiiaN skrev 2014-09-12 10:09:29 följande:
    Jag har fått massa bristiningar på brösten och även tydligare blodådror på brösten, humörsvägningar, kissar ofta och ah ingen mens ^^
    Jag har vetat exakt när min mens ska börja och sluta :) Men det va ju iof när jag åt p-piller, så vet inte alls hur det är nu. Har dock fått urinvägsinfektion men vet inte om jag ska ringa barnmorska eller vårdcentralen, det är omöjligt att få tag i båda... Men tänkte att kanske bäst att ringa barnmorskan, eftersom jag kanske är gravid.
    Ja gud, jag har aldrig räknat dagar såhär mycket, förutom när man väntade på julafton när man va liten.

    Jag vet inte heller när jag har äl, men vi myste varannan dag som ni :) Hahah samma här, så kul att se alla som plussar och skriver om symtom, men man blir ju lite avis också :P
    Åh jag vill också ha massa symtom och lyckas på första försöket! Vi kör varannan dag här med så hoppas man tajmar in det. Funderar på om man kan ha sex 3 dagar i rad ungefär då man "ska" ha äl? Vet att produktionen är det inga problem med hos mannen, från är kvalitén? :P
Svar på tråden Fler som planerar barn 2015?