• Lokattis

    Vi som äntligen blivit gravida i augusti 2014

    Hej på er!
    Jag plussade idag (v4+2) efter mitt andra ET. Efter ett FET i våras blev jag också gravid men det hela slutade i MA i v12 i början av juni. Mindre roligt, speciellt som min mamma dog sista april. Ingen bra vår för mig med andra ord.

    MEN, nu är det nytt plus och nya tag som gäller.

    Hur går det för er alla?

  • Lokattis

    Moolie: Jag förstår att det känns jobbigt att gå på VUL på fredag...Men, som sagt, på fredag får ni ju åtminstone veta. Och förhoppningsvis blir det glada besked. Stor kram!

  • Lokattis

    Orka: Jag antar att du menar KUB? Men det görs väl i v13 ungefär? Rutinultraljudet är väl i v 18-19, tror jag.

    KUB har vi funderat länge på, av och till. Kul att få ett extra ultraljud, men samtidigt är jag lite orolig för hur jag kommer att reagera om det blir "hög" sanolikhet att något är fel. Är ju fortfarande väldigt låg risk att något skulle vara fel, men å andra sidan vill man ju gärna veta om det skulle vara något väldigt allvarligt fel som gör att bebis inte kan överleva utanför mammans kropp. Förra graviditeten hade vi bestämt oss för att inte göra KUB utan vänta till RUL, men när jag började blöda i v12 hade det varit rätt skönt att ha en "mellankontroll" där någonstans... Den här gången ska vi nog göra KUB, på grund av den enkla anledningen att vi oroar oss ändå, oavsett om vi gör eller inte gör undersökningarna. Får man ett sämre KUB-värde får man väl ta det då. Det är ju fortfarande sannolikheter alltihop så även om man får 1:200 som resultat så är det ju fortfarande 199 gånger av 200 som barnet är friskt. Men det tål verkligen att tänkas på... Supersvårt, och där måste man nog verkligen tänka igenom vad man själv vill.

  • Lokattis

    Ja, Orka, ring och prata med din BM igen så kan du få det förklarat för dig Jag är ju 37 år så då blir det nog ett annat läge, eftersom riskerna ökar med mammans ålder. Landstingen har olika regler, ibland får alla göra det gratis och ibland är det bara gratis över en viss ålder.

    Och ja, även på RUL ser man om något är tokigt. Men som ni säger, otroligt svårt om det skulle visa på risk för problem... Det är ju så mycket tårar och väntan som ligger bakom våra graviditeter...

  • Lokattis

    Hur går det för er tjejer? Jag är på v. 5+3 idag och tiden sniglar sig verkligen fram... Mår lite illa i stort sett hela tiden och är jättetrött. Molvärk av och till.

  • Lokattis

    Åhh, så jobbigt att ni mår så illa... Korta stunder kan illamåendet slå till ordentligt på mig, men det brukar gå över rätt fort.

    Försöker komma ut på promenader, och så har jag två hästar som behöver en del motion, men för min del är det en enorm trötthet som sätter käppar i hjulet... Men hästarna måste ju ut, så där är det bara att ta sig ut! Bra det!

    Orka: Grattis till avklarat ultraljud!

Svar på tråden Vi som äntligen blivit gravida i augusti 2014