Inlägg från: Påven Johanna |Visa alla inlägg
  • Påven Johanna

    Farmor pratar bara bosniska med mitt barn!

    Nej, det förvirrar inte ert barn, det berikar barnet. Varför vill du inte lära dig lite bosniska? Är det inte kul att kunna när du din kille och hans familj kommer därifrån? 

    Jag begriper inte alls vad som gör dig så förbannad? Dessutom verkar det ju jättekonstigt att bli arg men bara sitta och le och sedan skälla på killen - vad i hela himla friden skulle det vara bra för?

  • Påven Johanna
    Anonym skrev 2014-08-29 13:21:16 följande:

    Jag har en pappa som är italiensk men vi pratade aldrig italienska hemma då inte min mamma kunde det (hon är svensk).

    Italienska lärde jag mig när vi var därnere och hälsade på och för att jag själv ville inte för att någon tvingade mig till det. 

    Min man pratar bara bosniska med sin mamma och ingen annan. Han har inte varit i bosnien på flera år och vi både två talade om detta innan vi skaffade barn. Vi var då överens om att inte lära våra barn varken bosniska eller italiensk om dem själva inte ville det. 

    Jag förstår att det är jätte bra att lära sig flera språk men jag blir jävligt irriterad när hon prackar på mig sitt språk. När jag är där och hälsar på får jag alltid det slängt i mitt ansikte att det är mitt egna fel att jag inte fattar vad dem säger för jag inte lärt mig bosniska att dem inte tänker prata svenska bara för jag är där för jag borde ju lärt mig bosniska för längesen. Så när hon då bara pratar bosniska med mitt barn blir jag irriterad. Jag tycker hon borde fråga mig och min man innan om det är ok. Och när vi även sagt till henne att inte göra det så gör hon det ändå. Då känns det som hon inte respekterar våra önskemål. Detta är även bara 1 av många andra saker hon inte lyssnar på som vi sagt till henne.


    Det där tycker jag verkligen att ni ska omförhandla. Jättemärklig uppgörelse, och verkligen inte i barnets favör. 

    Ska svärmor respektera ert önskemål när det är att hon ska låta bli att prata sitt modersmål? Det är ju ett helt orimligt önskemål och inget du förklarar det med är i närheten av att vara ett hållbart argument. 
Svar på tråden Farmor pratar bara bosniska med mitt barn!