Inlägg från: Anonym (gbg) |Visa alla inlägg
  • Anonym (gbg)

    Bra områden i Göteborg

    Du bör undvika Biskopsgården också.

  • Anonym (gbg)

    Svårt, vissa stadsdelar har både bra och dåliga delar. Askim har tex lyxiga villor och lite ruffigare delar, Kortedala har höghus och miljonprogram samtidigt som vissa delar har mest pensionärer och närhet till natur. Samma sak med Angered.

  • Anonym (gbg)

    För att vara realistisk: har du bra med kötid eller mycket kapital att lägga in i en bostadsrätt? För annars kan du glömma att bo precis där du vill. Många göteborgare bor där de får tag på lägenhet. Även om man har bra med kötid på Boplats eller en schysst kontantinsats kan det vara lurigt att hitta rätt lägenhet eftersom det är ovanligt låg omflyttning just nu. Bostadsrätterna går ungefär 1 gång av 3 innan visning och i flera områden kanske det kommer ut en lägenhet i kvartalet.

    Genomsnittskötiden för att få en central lägenhet via Boplats är 6 år och att få en i de yttre delarna är 2 år. Har du en bra lön, inga husdjur och är rökfri kan du förmodligen ha mer tur med de privata värdarna dock.

  • Anonym (gbg)

    Jag ju tipsa om områden där jag skulle vilja bo också: Guldheden, Eriksberg, Gamlestan, Krokslätt, Linne, Vasa, Landala, Majorna.

  • Anonym (gbg)
    frippens skrev 2014-08-31 22:02:11 följande:
    Ok, vad kan du berätta om dessa områden?

    Guldheden är lugnt och grönt med blandad bebyggelse, men mycket "halvhöga" hus från 60-talet. Mycket barnfamiljer och studenter.


    Eriksberg ligger på Hisingen och har dels en nyare del precis vid vattnet som är superfräsch och en lite äldre längre in som är billigare. Det byggs mycket nytt på den sidan och det finns bussar och affärer.
    Gamlestan är ganska nära stan men ändå en egen stadsdel med mycket landshövdingehus. Det finns ruffigare delar, men är i gengäld billigare.


    Krokslätt är mycket landshövdingehus och villor och betydligt lugnare än Gamlestan. Nära till universiteten och naturreservatet Safjället.


    Linne är en supermysig stadsdel med massor av restauranger och cityliv, nära till pubar, second hand och kultur.


    Vasa är sekelskifte med högt i tak och stora rum, men lite tråkiga gator. Dock nära till avenyn och caféer.


    Landala ligger precis mittemellan Guldheden och Vasa och är lite en blandning av de båda + mer hyreshus miljonprogrammen.


    Majorna är mer bohemiskt, också lite ruffigare men väldigt poppis. Finns små spännande butiker och grym utsikt, men också jobbiga backar.

  • Anonym (gbg)
    frippens skrev 2014-09-01 08:53:13 följande:

    Nån nämnde Hisingen, är det inte där det brukar vara skottlossning?


    Hisingen är Sveriges fjärde största ö. Det finns alltifrån lyxiga, havsnära bostadsrätter (Sannegården), villor med strandtomt (Torslanda) i 10-miljonersklassen, miljonprogram med skottlossning ( Biskopsgården), ruffiga radhus (Backa), fina radhus (Torslanda) till en flygplats, bondgårdar, Volvofabriker med 50 000 anställda och köpcentrum (Bäckebol, Backaplan, m.m.).
  • Anonym (gbg)

    Den enda brottslighet jag har råkat ut för är inbrott i källarförrådet och stöld av olåst cykel. Och då har jag vandrat hem på fyllan efter många partynätter :D

Svar på tråden Bra områden i Göteborg