• fröken3

    Barnbesked från Polen?

    Hej!
    Vi väntar också bb. Vi har köat sedan maj 2014 till Polen. Har inte fått något köplatsnr. Har fått en känsla av att det är lite långsamt där just nu om man följer nyheterna om bb.
    Vi håller tummarna att det går fort!

  • fröken3

    Hej igen!
    Varit i kontakt med BFA och fick beskedet att vi är familj nr 16 som skickat ansökningar till landet. Frågade också om väntetiden. Svaret kan de ju aldrig ge fast man vill veta. Hon sa mellan 1-2år samtidigt kan det bli tidigare än 1år eller senare än 2 år. Så frustrerande att inte veta. Tycker det är svårt att veta när man ska säg till arbetsgivaren.

  • fröken3

    AnnaLo: vi passar två av tre myndigheter. Hur ser det ut för er?Jag känner att jag inte kan lita på min nya chef så jag försöker vänta med att berätta så länge jag kan.
    Vi håller nu på med att förnya vårt medgivande med allt vad det innebär.

  • fröken3

    Vi fick samma handläggare som tidigare på socialförvaltningen och det kändes bra på första mötet. Hon var påläst om oss och ställde bra frågor. Ska träffas om tre veckor hemma hos oss. Så behöver göra iordning det tänkta barnrummet lite;)

  • fröken3

    Denna gång blir inte så omfattande. Hon väljer att göra ett sk aktualiseringsintyg. Vi har träffats en gång och dessförinnan skulle vi gjort läkarbesök och sedan ska hon komma och göra ett hembesök. Sedan trodde hon det räckte.
    Det är svårt med rummet men vi har det just nu som ett "förrådsrum" så vi behöver plocka iordning en delð???

  • fröken3

    Vi har nr 16 . De sa till oss att det flyter på som det ska. Frågade om tid och då sa hon att de säger 1-2 år men det kan bli innan ett år eller mer än två år. Men det känns som att det kommer ta två år. Frågade också sist om hur lång tid det ör till första resan efter bb och då sa hon ca 4 veckor.

  • fröken3

    Hej igen!
    Har det hänt något för er andra?
    Vi fick nytt medgivande så vår väntan på barnbesked fortsätter ð???
    Vi fick veta i veckan att några barn kommit till Sverige så vi har nu plats 13, så vi har hoppat tre platserð??

  • fröken3

    Hej AnnaLo!
    Jo, det är bra här men visst är det segt. Just nu känns det som att tiden går lite fortare för jag har mkt att göra på jobbet. Har en del happeningar inplanerade under våren och sommaren för att ha lite skoj. Vi har faktiskt bokat en resa till Warszawa i några dagar som vi åker på om drygt en vecka. Vi tänker "känna in" landet, sightseeing, shopping och spa. Vi var på BFAs temadag i Kungsbacka och fick lyssna till deras kontakt person som jobbar i Polen.
    Vet ej vilken plats vi har men kanske 12. Tänker oss kanske i bästa fall till nästa jul men tror det blir senare.

  • fröken3

    Ja, jag såg detta!! För varje besked känner man att man går framåt.
    Vet du någon bra Facebook grupp som man kan vara med i?

  • fröken3

    Hej!
    Inget barnbesked för oss  än. Vi har nu väntat i drygt ett år. Vi känner att tiden går långsamt men flera anhöriga har sagt att de känner på sig att det blir snart. Hoppas de har rätt!
    Har någon annan hört något?

  • fröken3

    Vi fick veta för ett tag sedan att vi var nr 8 men efter det har det kommit hem en familj och en familj har fått barnbesked så tänker att vi är på plats 7. Vi har stått i polenkön sedan maj 2014.

Svar på tråden Barnbesked från Polen?