Inlägg från: Anonym (Mamma) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Mamma)

    Får pappan verkligen bestämma det!?

    Arg och ledsen nu! Fick barn för fem veckor sen och igårkväll kom pappan hem med en nappflaska. Jag frågade varför han köpt den och då sa han att han vill att jag antingen pumpar ut eller så köper han ersättning idag för han vill också mata.
    Jag vill absolut inte ge flaska, jag vill amma och vill inte riskera att störa amningen nu när det äntligen flyter på.
    Jag sa att jag känner att det är mitt beslut om jag vill amma eller inte, barnet är ju nöjt, då blev han jättearg och sa att det är hans barn också och så ville han inte prata med mig på hela kvällen.
    Tänker jag så uppåt väggarna fel som vill helamma vår bebis? Känner att han kan ju vara nära barnet ändå och mata får han göra tids nog.

  • Svar på tråden Får pappan verkligen bestämma det!?
  • Anonym (Mamma)
    Honungsblomman skrev 2014-09-02 11:29:45 följande:

    Är detta sant, så har jämställdhetshetsen gått liiiiiiiiiiite väl överstyr, kan jag tycka.

    Jämställdhet i all ära. Men man får inte glömma bort att:

    1. Barn är PRIMITIVA. De har sina basbehov, något som är nedtankat sedan urminnes tider. Vi kan införa jämställdhetstänket när barnet blivit större. Tills dess får man sätta barnets främsta behov i fokus och slopa jämställdheten ett tag.

    2. Män KAN INTE amma.

    3. Män KAN INTE föda barn.


    Hans kompis barn flaskmatas också och det går ju sååå bra, så du tyckte han inte att det var en stor grej Obestämd 
  • Anonym (Mamma)

    Jag tror inte att PRODUKTIONEN kommer störas, däremot är jag rädd att bebisens tag kommer påverkas. Det tog tog innan h*n fixade det klokt och det är mycket tårar från min sida för att det gjorde så ont, jag tänker inte riskera det.

  • Anonym (Mamma)
    Dixie skrev 2014-09-02 11:38:50 följande:
    låter ju mer som pappan känner att han inte får vara delaktig i barnets liv! 
    Han är nära på alla andra sätt, dock jobbar han ju, men kommer hem relativt tidigt på dagarna.
  • Anonym (Mamma)
    Kjell2 skrev 2014-09-02 11:46:26 följande:
    D

    Argumentet "Jag är mamma, vet bäst och bestämmer" kanske just nu inte är optimalt. Sitt ner i lugn och ro med pappan och försök komma fram till vad som är viktigt för er båda och sen hitta en vettig lösning som ni båda är nöjda med.
    Jag har inte påstått att jag vet bäst eller bestämmer, lika lite/mycket som han. Barnet är nöjt med amningen och jag vill inte störa det jag kämpat så mycket för.
  • Anonym (Mamma)

    Sjukt att så många anser att "jag inte får bestämma så jag ska låta honom mata".. Jaha, men blir det inte han som bestämmer då?

  • Anonym (Mamma)
    Anonym (Mia) skrev 2014-09-04 10:56:07 följande:

    Jag tycker på sätt och vis att mannen skall ha talan i detta, men i praktiken blir det inte rätt. Om mamman är hemma första tiden och är den som tar hand om barnet dagtid och nattetid, då bör hon ha en avgörande röst i vilken föda som barnet ska få, amning eller ersättning, eftersom det är mamman som sköter det hela. Om ts har en fungerande amning, barnet är 5 veckor och ts förväntas vara hemma på heltid flera månader till, ja då får pappan backa och avvakta sin tid. Men, om vi säger att ts och sambo byter när barnet är 6 månader och han är hemma heltid, då ska ts på samma sätt backa några steg och inte styra och ställa för mycket om vilken mat mannen ger bebisen, om det är köpes eller hemlagat till exempel. Inte så länge bebisen och maten är mamnnens huvudsakliga ansvar.

    Så min åsikt är att eftersom ts är föräldraledig nu så får ts bestämma att barnet inte ska matas med ersättning.


    Han kommer inte vara föräldraledig öht.
  • Anonym (Mamma)
    Anonym (Mia) skrev 2014-09-04 11:49:59 följande:
    Ja då ska han inte säga någonting om amning eller ersättning. Är han inte intresserad nog av sitt barn för att vara föräldraledig får han finna sig i att den andra föräldern tar beslut om omvårdnad. Hans kompis som flaskmatar, kommer han ta ansvar och vara föräldraledig?
    Vadå inte intresserad nog och inte ta ansvar? 
  • Anonym (Mamma)
    Anonym (que) skrev 2014-09-04 15:54:10 följande:
    Är det du som inte låter honom vara pappaledig eller är det hans eget beslut? 
    Det är ett gemensamt beslut. Hur skulle jag kunna vägra honom att vara pappaledig? Kan ju inte tvinga honom att ge mig sina dagar.
Svar på tråden Får pappan verkligen bestämma det!?