• Hoppas03

    Någon mer 45-åring som försöker bli gravidpå naturlig väg?

    Jag är själv nyss fyllda 45 och vill så gärna ha en liten till. Någon mer som  precis som jag trots åldern och statistiken vill fortsätta försöka och leva på hoppet att det kan lyckas. Jag har googlat runt lite på nätet och här på familjeliv men hittar inte så många i min ålder som försöker bli gravida. Därför startar jag den här träden, Min  förhoppning är att vi kan samlas här och peppa och stötta varandra. Solskenshistorier från andra 45 åringar är givetvis välkomna!

     

  • Svar på tråden Någon mer 45-åring som försöker bli gravidpå naturlig väg?
  • Hoppas03

    Lycka till du också! Även om det är få som lyckas bli gravida så finns dem. Själv känner jag till en 46 åring och en 48 åring- Jag vill leva på den lilla  chans som finns och tänker att så länge ägglossningen fungerar finns möjligheten att jag kan bli gravid och den möjligheten vill jag inte missa; Hoppas att det finns någon mer som inte gett upp än. Själv står jag inte ut med tanken att bara lägga allt på hyllan utan vill fortsätta försöka ett tag till Det skulle vara så kul om det Inns någon mer. Just nu känner jag mig lite ensam i detta, tänker att det måste finnas någon mer som trots åldern längtar efter barn.

  • Jag är bara jag

    Vi missar ju inte en hemmachans om den dyker upp i.o.f.s,men måste ha en utväg med högre chans också. Man vet ju ändå aldrig,har en bekant som lyckades få barn vid 47,5!

  • Jag är bara jag

    Förresten: på socialstyrelsens hemsida finns en rapport man kan ladda ner a.n.g mammornas ålder när de får barn. För några år sen var det 245 st. som fick barn efter 45,vet dock inte hur många som gjort ÄD/ED av dem.

  • Anonym

    Tack! Jag försökte titta på socialstyrelsens hemsida med hade svårt att hitta något. Det är jättebra att ÄD finns ör dem som känner att det är ett alternativ. Har du barn sedan tidigare? Jag har en liten pojke som öddes när jag var 43..

  • Jag är bara jag

    Nej,vi har inga barn så det är därför vi kämpar vidare med näbbar och klor!  Trodde ju inte i min vildaste fantasi att det skulle vara så svårt...   Du hade tur,barn vid 43 är ovanligt!  Glad

  • erratics

    Äldre mödrar några länkar:

    http://www.scb.se/Grupp/Hitta_statistik/Historisk_statistik/_Dokument/Historisk%20statistik%20f%C3%B6r%20Sverige_%20Del%201.pdf tab 35

    http://www.ub.gu.se/kvinndata/emigrationsutredningen/05_bilaga5.pdf  tab 13

    http://www.scb.se/sv_/Hitta-statistik/Artiklar/Aldre-mammor-vanligare-forr/

    http://www.ddss.nu/(S(erychy55mgqcjl55aor1to45))/swedish/default.aspx


    Statistiken visar att omkring 1880 (före den demografiska transitionens andra steg) fick  omkring 10 procent av alla kvinnor barn efter sin 45-års dag.


     

  • Anonym
    Jag är bara jag skrev 2014-09-13 15:57:45 följande:

    Nej,vi har inga barn så det är därför vi kämpar vidare med näbbar och klor!  Trodde ju inte i min vildaste fantasi att det skulle vara så svårt...   Du hade tur,barn vid 43 är ovanligt!  Glad


    Då förstår jag verkligen att ni vill testa ÄD. Jag är otroligt tacksam att jag hade turen att få min lilla prins vid 43.
  • Hoppas03

    Har lyckats bli anonym två ggr. Finns det inga fler 45-åringar som har en önskan om att bli gravida?: Det skulle vara så kul om vi kunde följas åt. Det är ju trots allt skillnad i chans att bli gravid i tidiga 40 åldern och 45 årsåldern om man ens har turen att få ägglossning varje månad när man fyllt 45

Svar på tråden Någon mer 45-åring som försöker bli gravidpå naturlig väg?