• Hoppas03

    Någon mer 45-åring som försöker bli gravidpå naturlig väg?

    Jag är själv nyss fyllda 45 och vill så gärna ha en liten till. Någon mer som  precis som jag trots åldern och statistiken vill fortsätta försöka och leva på hoppet att det kan lyckas. Jag har googlat runt lite på nätet och här på familjeliv men hittar inte så många i min ålder som försöker bli gravida. Därför startar jag den här träden, Min  förhoppning är att vi kan samlas här och peppa och stötta varandra. Solskenshistorier från andra 45 åringar är givetvis välkomna!

     

  • Svar på tråden Någon mer 45-åring som försöker bli gravidpå naturlig väg?
  • Carrolina

    Egentligen är jag tudelad vad gäller amh-test? rädd att det ska vara jättelåg - känns nästan bättre att få ha lite hopp kvar! kanske dumt att tänka så men men? Hade högt när jag testade när vi började vår ivf-resa men det var ju länge sen!


    mitt dhea har kommit!!!! Nu funderar jag på hur jag ska göra, om jag ska ta munkpeppar 3 mån eller om jag ska avbryta det och börja med dhea vid nästa cykel. Vad tror du?  Hur ligger du till i cykeln? 


     

  • Mojsan09

    Va roligt! Jag började mitt i cykeln med DHEA, ju förr ju bättre resonerade jag. Det tar ju ca tre månader för en follikel att utvecklas. Men vet faktiskt inte riktigt hur det funkar med munkpeppar, kan man ta båda samtidigt månne? Jag tar ju en hel del kosttillskott utöver DHEA och där tror jag bara det är positivt, men vet inte med munkpeppar.

  • Carrolina

    Jag har nog bestämt mig för att sluta med munkpeppar å börja med Dhea när nästa cykel börjar! Vågar inte kombinera dem?tar massa annat också och tänker att det är bra, men munkpeppar känns som nåt annat och starkare, märks så mycket när jag tar så jag törs inte! Hur många tabletter tar du? Och gör du uppehåll vid lutealfasen?

  • Mojsan09

    Jag tar 3*25 mg per dag och jag gör inte uppehåll. Jag testade min DHEA-S nivå innan jag började, och rekommendationen är att man följer upp och ser så att inte värdena sticker iväg. Egentligen borde jag ha testat testosteronnivån också, men gjorde inte det. 

  • Mojsan09

    Jag har läst på lite om munkpeppar. Hittade denna ivf.ca/forums/topic/50433-can-vitex-and-dhea-be-taken-together/ där en läkare säger att det går bra att kombinera med dhea.

    Har läst på flera ställen nu att munkpeppar säker prolaktinet och att höga värden prolaktin är hämmande för LH. Har läst lite på olika forum och verkar inte helt ovanligt att kvinnor med långa cykler får positiv effekt av munkpeppar och en mer normal längd på cykeln. Men att de som redan har en normal cykel kanske istället får en sabbad cykel. Eftersom jag nu äntligen verkar ha fått en 28-dagars cykel så är jag lite rädd för att sabba den. 

    @Carrolina, vad har du för cykellängd? Har den ändrats sedan du började med munkpeppar?

  • Carrolina

    Jag har också funderat på att testa, men ska man testa Dhea-S? Jag har sett att det finns hemmatest för Dhea. Funderar på om jag ska göra ett typ fertilitetstest på Werlabs. Där har jag sett att man kan testa Dhea-s också. Men som jag skrev tidigare så känns det såååå nervöst att testa - eller snarare få svaret?

    Jag är nog egentligen inte en som borde ta munkpeppar, jag har regelbundna cykler men jag har läst att flera som gjort ivf i Grekland har ordinerats att ta munkpeppar i 3 månader för att det kan höja äggkvaliteten (även om de har regelbundna cykler). Har ätit i snart 2 cykler, första cykeln blev 1 dag kortare men ägglossningen kom fler dagar tidigare så lutealfasen blev längre.
    Jag ska in och kolla länken - tack så mycket!!! Då vågar jag kanske kombinera!

    Hur ligger du till i cykeln?

  • Mojsan09

    Ja, jag tror att det är bra att testa DHEA-S, så att man inte hamnar för högt. Och samma med testosteron. Har också funderat på att göra ett sådant fertilitetstest och såg att detta hos Medisera till skillnad från det hos Werlabs också inkluderar testosteron: medisera.se/vara-halsokontroller/fertilitetstest-aggstatus/

    Jag fick min mens idag... Hade svaga förhoppningar om att det kanske skulle ta sig denna gången, men icke. Men glädjer mig över att den kom på CD 27 och inte 23, 24 som tidigare och hittills ingen mensvärk.

    Hur ligger du till?

  • Carrolina

    Surt med mens, men vad bra att cykeln var längre! Hur lång lutealfas har du?

    Klurigt med test! Kollade Medisera men de finns tyvärr inte i närhete, men tror jag gör ett fertilitetstest + binjuretest på Werlab!

    Jag är på dag 26, så mensen borde komma snart om det blir som förra cykeln - har känt lite ?dragningar? i magen så det är nog på g!

  • Mojsan09

    Va synd att Medisera inte fanns nära! Jag funderade ju på att göra deras fertilitetstes, men skulle ju gjort det idag i så fall, nu tvingas jag vänta en cykel? 

    Min lutealfas har varit 13-14 dagar de senaste två gångerna, så hoppas det fortsätter så. 

  • Carrolina

    Det är svårt att hänga med - dagarna bara flyger fram tycker jag! Du får kanske sikta in dig på nästa omgång!

    Och svårt när man inte är hundra på vilken dag man ska testa! Jag har tidigare läst att testet ska göras dag 3 men på Werlabs står det dag 2-5 - det blir ju enklare visserligen! Här är labbet bara öppet 3 dagar/vecka så det försvårar det ju ytterligar! och så måste man fixa en vikarie på jobbet med kort varsel? 

    Du har ju bra längd på din lutealfas :) Har din man gjort några tester?

Svar på tråden Någon mer 45-åring som försöker bli gravidpå naturlig väg?